Fryst skägg till fjälls och på cykel

Fryst skägg till fjälls och på cykel

Jäklar vad kallt det var när jag cyklade till jobbet igår morse! Men som jag skrivit tidigare så räcker det med bra kläder för att övervinna kylan.

I onsdags, lagom till det att årets snöstorm trädde in, begav sig min fru och jag upp till Vemdalen för en helg på skidor. Vår dotter och mina föräldrar hade redan åkt upp tidigare på förmiddagen och hälsade att vägunderlaget var bra och inte halt. Men, det var som sagt innan snökaoset gjorde sig tillkänna och samtliga bilister i princip stannade upp. Vilket i och för sig inte var så konstigt med tanke på att sikten på vägarna var ca noll.


Hur som helst, väl på plats visade det sig bli en bra helg med skidåkning och annat trevligt! OK, so what tänker ni kanske nu? Det här är ju en cykelblogg. Jo förvisso är det ju så, men precis som till fjälls så är det viktigt med bra och rätt kläder för att palla med vintercyklingen. Jag har under hela hösten brottats med tanken på den bitande kylan som vinterns cykling skulle medföra och mycket riktigt så in det ju vara svinkallt vissa morgnar nu under snösäsongen. Och halkan kan även den vara lite av ett hinder.


Men det behöver inte betyda att pendlingen behöver stanna upp december till april. Snarare tvärtom! Jag har märkt att ju värre väder det är när jag cyklar, desto roligare blir turen! Eller det kanske var att överdriva lite. Att cykla en varm och solig sommardag är ju inte heller helt fel. Men känslan när man kommer fram är desto härligare när utmaningen vägen dit är! Och med rätt kläder, framförallt handskar och skor, dubbdäck och lite kämparglädje så är man framme snabbare än man tror.


Så låt inte snön, kylan och mörkret hindra dig från pendlingen, utan kör på ändå!


Trampa lugnt!


/Calle