Vabruari kom tidigt i år

Vabruari kom tidigt i åR

Dagis, förlåt förskolan, minns jag inte så mycket av. Eller såklart har jag minnen från händelser, fröknar, förlåt pedagoger, kompisar och gården där alla lekar tog sin plats, men jag kan inte riktigt sätta fingret på ifall det var kul eller inte på dagis. Jag minns dock att jag lärde mig gilla grönsaker och dricka vatten istället för mjölk till maten på mitt dagis.Min upplevelse av förskolan idag är något annat.

Förskolan är fantastisk, i alla fall tycker vi det om vår dotters förskola. Alla föräldra kanske tycker att deras barns förskola är den bästa (oavsett om så är fallet eller inte) men vår dotter har gått på två och där hon går nu är helt klart en förbättring från den förra, så vi har något att genomföra med.

 

Något som inte är lika toppen med förskolan är alla sjukdomar som kommer med på köpet. Jag behöver inte rabbla upp dem, ni vet säkert vilka de är, men februari, aka vabruari är en klass för sig. Och det är inte helt ovanligt att en sjukdom dyker upp direkt efter en annan just gått över. För oss, och för många andra, kom vabruari lite tidigare i år redan införa veckan.

 

Så vad har detta med pendlingen att göra? Vab. Eller vob som jag kallar det, dvs jobba hemifrån med sjukt barn. Vob är inte alltid möjligt, men bra när det går. Något som däremot inte går att göra vare sig när vab eller vob inträffar är att cykla till jobbet. Detta har varit fallet för mig sedan i torsdags. I och för sig fick jag ta en liten paus redan efter cyklingen i måndags förra veckan när det var -12˚ ute, vilket medförde en smärre förkylning.

 

Well well, man ska inte klaga för mycket, jag läste just att min pendlarkollega Sofia dragits med förkylning 2.0 sedan oktober. Kämpa på Sofia! Snart är du uppe på sadeln igen!


OK, det var alles för den här gången. Nu ska jag äta lite grönsaker och dricka vatten till middagen - lite lärde man ju sig på dagis ändå!


Trampa lugnt.


/Calle