Does this spark joy?

Does this spark joy?

Du som har en stark dragning till det minimalistiska har säkert sprungit på Marie Kondo, har du inte det så ska enligt henne allt i livet utvärderas utifrån perspektivet "does it spark joy", jag älskar ju prylar så jag har valt att inte leva efter hennes devis då det bara skulle resultera i ännu mer prylar (min fru är nog tacksam för det också.

Men det är ju dags att presentera hjärtat i bygget ett Scott Spark Rc 900 WC N1NO HMX ramset och om något ska sparka joy så måste det ju va detta!

Som ni ser på bilderna löser ju det här många av dom kvarvarande pusselbitarna i det här bygget.

Ramen är en Spark RC i Scotts finast kolfiberblandning med en lack som är en replica på Nino Schuters cykel som han dominerade både världscup, vm och allt annat han gav sig på förra året. Gaffeln är en Rock shox Sid RL3 en custom variant för Scott då både gaffel och Fox Nude Evol dämparen sitter ihop med deras egna twinloc reglage som enkelt anpassar fjädringen efter behov i tre lägen med ett reglage. Går det inte fort i år kommer jag knappast kunna skylla på ramen.

Med ramsetet kommer givetvis lite andra delar som jag fortsätter med nedan.

4250 för ram, gaffel, styre, styrstam och sadelstolpe känns klart rimligt ändå.

212g för en full lång sadelstolpe i 31,6 är ju helt okej det med.

Men nedan kommer nog den pryl som ändå vart en av dom stora snackisarna från Scott.

Och om det inte redan sparkades glädje här så kommer här 234g kolfiberkärlek i form utav en Fraser iC SL styre/styrstamskombo, lätt, styft och grymt snyggt vad mer kan man önska sig för att kröna ett sånt här bygge.

Håll ut vänner vi närmar oss slutet på resan och funderar ni på cykelprylar kan ni alltid tänka som Marie.

Blir du sugen på min cykel men inte orkar bygga så tipsar jag om den här pärlan.

Kommer vi klara 10kg??? Vilken nagelbitare!