Test Vittoria Peyote och Terreno

TEST Vittoria Peyote och Terreno

Sommaren är här även om värmen kanske inte leverarar exakt det vi alla önskar så får man njuta av vad som ges, enligt mig körs gärna mtb pass i temperaturer runt en 15-17 grader så för cykling är vädret perfekt men för badande kanske det lämnar lite att önska.

Sommaren innebär ju även att Cykelvasan närmar sig och med ungefär en månad kvar tills det är dags så leverarar jag här lite tips på två olika däck som vi tycker passar grymt till ett lopp som CV men givetvis till det mesta annat av sommarens cykling givetvis.

Båda däcken kommer från Italienska Vittoria som under många år producerat några av dom snabbaste däcken för landsvägskonnässörerna men som även dom senaste åren börjat komma fram med riktigt fina däck för mtb-folket.

Nytt för i år från Vittoria är deras nya Graphene 2.0 gummibalndning som utlovar mer av allt! Mer fart, mer grepp, bättre punkamotstånd samt bättre slitstyrka, ni kan se allt det ska förbättra i graferna nedan. Allt uppnås genom inblandning av mirakelmaterialet grafen som faktiskt 2010 renderade Andre Geim och Konstantin Novoselov nobellpriset i fysik så något är man ju helt klart på.

Vi har ju dessvärre inga 100% metoder att testa dessa påstående men vi gillar gummiblandningarna starkt så dom både rullar riktigt bra och ger ett fint grepp, under tiden vi har testat har vi heller inte dragit på oss några punkor o slitstyrkan verkar riktigt bra den med.

Nedan går vi igenom däcken och du kan kolla in filmen där jag går igenom däcken inkluderat några märktiga action shots på undertecknad.

Om vi börjar med Peyote däcket vi har kört mest på imponeras vi över ett bra grepp i dom flesta förhållanden samtidigt som det rullar riktigt fint, så detta är helt klart ett grymt bra val för dig som vill köra en Vasa i bra fart men ändå vill ha ett bra grepp, tackvare en bra gummiblandning så biter det bra även i blöta förhållanden, ska man ge sig ut på ordentliga leräventyr är det kanske inte däcket att titta på men för en Vasa är det kalas oaktat om det är totrt då den bana är otroligt välbyggd o inte blir specielt lerig oaktat hur mycket det regnar. Så ett klockrent allround sommardäck helt enklet.

Om det är så att du är ute efter maximal fart är Terreno däcket som gäller, med ett mönster som påminner om 90-talets röda Corratec däck (ni som minns fattar ni andra får googla), som tur är slutar likheterna där eller ja båda däcken rullar ju ruskigt bra men där det röda lämande en del att önska gällande grepp briljerar Terreno, tack vare ett genomtänkt mönster med klackar på sidorna och den fina gummiblandningen så greppar det riktigt fint i terängen, givetvis gör det lägre mönstret att greppet inte blir optimalt om underlaget är väldigt löst eller blött men i torrt är det ruskigt kul att åka på. Så en torr dag i hyggligt lättåkt terräng och på grusväg är detta ett fantastiskt däck.

Så vilket däck ska du satsa på? Själv har jag nog Terreno fram och bak som mit första val då Vasan är en snabb och lätåkt bana, skulle det regna ordntligt så att det behövs lite mer grepp kommer jag kasta på ett Peyote i fram för att ge lite extra grepp när det går fort. Är det dock så att du inte bara siktar på att köra Vasan eller något annat snabbt lopp är jag även helt övertygad om att du kommer bli grymt nöjd med Peyote som även det är ett grymt snabbt däck, körde själv Lindingö mtb på Peytote vilket även det är en lättåkt bana.