Boka service i vår cykelverkstad

I alla våra butiker har vi stor cykelverkstad, med välutbildade mekaniker. Vi är certifierade Shimano Service Center, Bosch Servicecenter och EcoRide servicecenter. När du bokar en servicetid så kan det periodvis var lång väntetid men titta då på någon av våra andra verkstäder, där kan det vara kortare väntetid.

Bokade tider är främst till för mer tidskrävande servicejobb, enklare jobb hänvisas i första hand till vår Drop-In.
Om din cykel är från Cykloteket genomförs med fördel dina första 2 servicebesök via Drop-In för att spara dig tid.

När du lämnar in din cykel på service gör vi en ankomstkontroll för att säkerställa servicebehovet och ge dig som kund ett kostnadsförslag.
Detta brukar innebära att din inlämning tar ca 10 minuter.

DROP-IN-SERVICE

Det är en service för enklare jobb eller jobb som tar maximalt 20 minuter. Om ni kommer in med ett uppdrag som uppskattas ta längre tid så försöker vi hitta en lämplig lösning. Väntetiden varierar självklart beroende på säsong, våren är värst. Sena eftermiddagar och helger under vår säsong, innebär ofta långa väntetider.

Välkommen in!

 

Välj butik:

EN CYKEL PER BOKNING

För att kunna planera vår arbetsbelastning så kan vi endast ta emot en cykel per bokning. Har du fler cyklar som behöver service kan du göra flera bokningar samma dag.

RENGÖRING

Din cykel måste vara rengjord vid inlämning för service. För kraftigt smutsade cyklar tillkommer kostnad för cykeltvätt.

UTHÄMTNING

Cykeln servas i möjligaste mån under bokningsdagen och finns för avhämtning efter tid som vi avtalar vid inlämnandet. Oftast står cykeln klar kl.16.00 på bokningsdagen. Skulle vi ej kunna slutföra arbetet p.g.a. reservdelsbrist eller annat hör vi av oss om ny tid för uthämtning.

ÖVRIGT

Vi slutmonterar ej externa cyklar från kartong på grund av att garantiåtagandet övergår till den som slutmonterar en cykel och Cykloteket står endast för garanti på cyklar köpta på Cykloteket.

Livstids Servicegaranti omfattar all justering på en cykel som kan genomföras utan att något demonteras på densamma. Vid slitagerelaterade fel så ingår varken arbete eller komponenter i garantin.

mILJÖAVGIFT

Utifrån de allt större kraven på avfallshantering och de växande kostnaderna i samband med detta, så kommer vi där det är relevant, debitera en miljöavgift.