Cykelsemester - upplevelser i sadeln

 

Cykelsemester

- upplevelser från sadeln


Har du aldrig provat att ha en cykelsemester? Gör det! Det kommer definitivt bli ett minne för livet.

Med cykeln kommer du närmare naturen. Du känner dofter, hör fåglarna och får uppleva naturens skiftande väder och vind. Visst, det kan regna och blåsa, men idag finns så bra regnkläder och överdrag till väskor så du ändå kan komma fram torrskodd.

Ta med tält, bo på vandrarhem eller hotell. Du sätter budgeten själv och bestämmer hur bekväm du är. Planera dina rutter i förväg, men lämna utrymme för spontanitet. Unna dig själv att kunna svänga in på den där grusvägen som skyltar om en loppmarknad ”bara” 7 km in i skogen. Just det kanske blir semesterns riktiga höjdpunkt.

Åker du utomlands, ta med cykeln på flyget. Det är enklare än du tror. Annars kan du oftast hyra cykel dit du åker. Garanterat ett perfekt sätt om du vill uppleva resmålen på ett annorlunda sätt och komma människor och miljö mycket närmare, och se något annat än bara städer och stränder.

Och du, det funkar faktiskt bra även om du har barn. Är de så stora att de cyklar själva, tar ni vuxna packningen så kan barnen cykla själva och ändå hänga med. Är barnen mindre, kan man med fördel ta en cykelkärra, så ryms både barn och delar av packningen däri.

Trevlig semester - på cykel nästa gång!

CYKELVÄSKOR

När du ska packa med dig saker på cykeln finns många olika typer av cykelväskor att välja på.
Ett tips är att först skaffa väskor att hänga bak på cykeln. I andra hand behöver du en styrväska. Där kan du lägga plånbok, kamera, mobil och annat nödvändigt som du enkelt vill kunna ta med dig om du stannar vid någon sevärdhet eller för lunch. Inte minst bra för att kunna ha en karta enkelt tillgänglig. Ryms inte alla kläder och prylar i bakväskorna, finns också framväskor att tillgå som fästs på framgaffeln med hjälp av en sk. lowrider.
Sedan finns det en uppsjö av småväskor som man kan komplettera med, för sadel, i ramen eller på styrstammen.
Ska du vara ute i flera dagar, och kanske tälta, rekommenderas starkt att ha vattentäta väskor. Inte kul om allt blir blött.
När du packar kläder i cykelväskor, packa i olikfärgade vattentäta påsar. Vattentäta för att det ibland regnar. Olikfärgade för att det ska vara lättare att hitta, utan att slita upp allt när enstaka plagg ska fram - regnkläder i röda påsen, badkläder i blåa påsen o.s.v.

SE ALLA VÅRA CYKELVÄSKOR >>

 

 

BRA-Å-HA-PRYLARNA

“Kläder för väder” en klassisk devis. Den är nog så sann, speciellt om du utsätts för vädrets makter på en cykel. Ta med kläder för alla väder, förstås beroende på vart du cyklar. Eftersom du har begränsat med utrymme på en cykel, kanske du får planera in en återhämtningsdag i anslutning till en stad med kemtvätt om du ska vara ute länge. Rena kläder fungerar bättre funktionellt och är ju trevligare för omgivningen när du stannar för lunch...

För att du ska hitta dit du ska (och även hem), kan en karta vara bra. Om du vill kliva in i 2000-talet skaffar du en GPS istället. På så sätt kan du också se hur långt, snabbt, högt, brett och hur länge du cyklat. Vissa modeller visar också t.ex. vilken puls du har och en del har smartphone-notiser.

Efter 4 dagar à 8 mil, kan vi garantera att rumpan känns. Ett par riktiga cykelbyxor med stoppning i grenen hjälper dig få en behaglig semester och gör det bekvämare att slå sig ner på kontorsstolen igen efter cykelsemestern. OBS! Man har inga underkläder under cykelbyxorna. Då tappar man liksom funktionen.

Om du ändå tar bilen på semestern, eller kanske till semestern, ta med cyklarna vettja. Med en cykelhållare på bilen kan du enkelt och säkert få med dig cyklarna. Har du dragkrok finns det hållare för den. Annars kan man fästa dem på takets lastbågar eller på bakluckan.  

Vill du ta med de små barnen på ett smidigt sätt är en cykelkärra en smart grej. Den funkar ju förstås lika bra hemma till och från dagis eller på helgutflykterna. Rymmer oftast en del av packningen också, så det blir mindre att hänga på cykeln.

Har du inte ens en cykel? Inget kunde vara enklare! På Cykloteket hittar du hur många modeller som helst. Vissa är mer inriktade mot cykelsemester än andra, men visst kan du åka på semester med din “vanliga jonne” också. Komplettera med pakethållare vid behov för att enkelt kunna fästa väskor.
Modeller lämpliga för cykelväskor och pakethållare hittar du under våra kategorier Urban och Gravel Bikes.

 

 

 

Hej!
Glöm inte att höra av dig till dina vänner och släktingar. Skicka ett riktigt vykort från de platser du besöker. Det uppskattas mer än ett sms eller ett inlägg på Instagram. Eller du, skicka ett vykort till din cykelmekaniker och berätta hur bra cykeln funkar.

 

 

Kontakta oss

E-post: kundservice@cykloteket.seTelefon: 08-5454 9390

 

Cykloteket AB

Org. nr: 556529-4567
Västbergavägen 4
126 30 Hägersten

CYKEL - det perfekta transportmedlet!