PIVOT cycles

NU PÅ CYKLOTEKET

 

PIVOT CYCLES - VÄRLDENS BÄSTA TRAILHOJAR

Under senare år har hojarna från Pivot seglat upp som ohotad "Nummer ett" när det gäller MTB-kategorin Trail. Exklusiva cyklar som man bara kunde se och läsa om i utländska cykeltidningar. Hojar som alltid blev Bäst i test. Hojar som man alltid ville ha. Hojar som man inte kunde köpa i Sverige. Hojar man bara kunde drömma om... tills nu.

Vi är otroligt glada över att vi nu kan sprida budskapet; Pivot Cycles kommer till Cykloteket! 
Redan nu i januari 2018 har cyklarna landat och finns i butik och på cykloteket.se.

DIREKT TILL CYKLARNA >>

 

 

Det hippa varumärket från Arizona har egentligen aldrig lagt två strån i kors för att framstå för hippa. Istället har man haft nya idéer för hur långslagiga fulldämpade cyklar borde upplevas och byggas, sedan har cyklarna fått tala för sig själva. Genom åren har Pivot vunnit drösvis med priser och utmärkelser, och på så sätt har snacket och ryktet börjat spridas. Idag finns det nog inte många insatta trailcyklister som inte känner till Pivot.
Nu har man den unika DW-link® att luta sig emot, men grundaren Chris Cocalis menar att de framför allt tittar på cykelns helhet och att man alltid använder sig av välbeprövade lösningar. Inget dyrt mumbo-jumbo och inga egna hitte på lösningar som låter coolt, men som efter lite hårdkörning visar sig att inte hålla måttet. 


Otroligt välbyggda cyklar med en detaljkänsla som idag är oöverträffad på den här typen av cyklar. DW-link ger flera unika fördelar; dämpningen och fjädringsvägen är inte linjär, utan du får en utväxling när du väl behöver. Cyklarna blir mer trampeffektiva, faktiskt både uppför och utför oavsett om du står eller sitter och trampar.

Kolfiberramarna byggs inifrån och ut i en tidkrävande process, på så sätt eliminerar man ojämnheter och luftbubblor och slipper fylla ut skarvar och ojämnheter med epoxyspackel. Epoxyspackel som hos många är en vanlig lösning för att få en snygg produkt men som gör ramarna tyngre och inte lika starka och det har inte samma egenskaper som kolfiber. Processen ger även ett väldigt exakt kolfiberupplägg, vilket gör att varje bit kolfiber som bakas in i ramen presterar maximalt och man behöver inte addera extra material för att vara säker på att ramen ska hålla måttet.

Ett annat vanligt ställe att spara kronor på vid cykelbyggande är lager. Här väljer Pivot genomgående Max kullager från Enduro Bearings som är byggda för att ge optimal funktion samt svårslagen livslängd.

Finns mer teknik att läsa om, klicka nedan.DW-LINK

LÄS MER >>KOLFIBER & DETALJER

 

LÄS MER >>

 

PIVOT - våra CYKelmodeller:

Nedan har ni urvalet av de Pivot cykelmodeller vi lagerför. Vi kommer givetvis åt Pivots hela sortiment av både kompletta cyklar och ramar.

Kontakta oss

E-post: kundservice@cykloteket.seTelefon: 08-5454 9390

 

Cykloteket AB

Org. nr: 556529-4567
Västbergavägen 4
126 30 Hägersten

CYKEL - det perfekta transportmedlet!