ElcykelpremienDIN BÄSTA CYKELAFFÄR NÅGONSIN!!!

DU FÅR TILLBAKA 25% VID KÖP AV ELCYKEL!

I regeringens budget för 2018 ingår det glädjande nog klimatvänliga satsningar på bl.a. elcyklar. Där man avsätter 350 miljoner kronor per år, i tre år, i form av en elcykelpremie. Du som konsument får tillbaka 25% av elcykelns belopp, upp till maxgräns på 10.000 kr. Bidraget syftar till att ge fler cyklister och fler som väljer bort bilen. Från och med den 20:e september införs premien för elcyklar. Premien gäller dock retroaktivt så det är efter årsskiftet som utbetalningarna av premien börjar ske, men från och med 20 september då budgeten presenteras börjar förslaget att gälla. Så du som går i elcykel-tankar kan därför köpa din elcykel idag och få 25% tillbaka efter årsskiftet.

Regeringen skriver i övervägandet till budgeten att: ”Trafiksituationen är trängd på många håll i landet med dålig luft och konkurrens om markutnyttjande som följd. Cykling ger minskade utsläpp, positiva hälsoeffekter, minskad trängsel samt ökade möjligheter att planera hållbara och levande städer. För att fler privatpersoner ska få tillgång till elcykel, elmoped m.m. och använda dessa i pendling till arbete eller fritidsresor föreslår regeringen en premie.

Carl Martin Vikingsson (MP) säger att Regeringen kommer att besluta om en bidragsförordning när budgetpropositionen har beslutats av riksdagen. Planeringen är att bidragsförordningen ska träda i kraft den 1 januari 2018 men det kan ta en bit in på våren innan man kan räkna med att få en premie utbetald. Detaljerad information om bidraget kommer att finnas närmare årsskiftet. I förordningen kommer det att finnas bestämmelser om bl.a. bidragets storlek och hur man ska ansöka. Regeringen arbetar nu enligt inriktningen att:
 
Premien riktas till privatpersoner som fyllt 18 år och som köper en elcykel. Rena hobby- eller leksaksfordon ska inte kunna komma i fråga för premien, en begränsning till en premie per person kommer också att gälla. Bidraget ska motsvara 25 procent av inköpspriset inklusive moms. men att det ska finnas ett maxbelopp för att bidraget ska få en bred spridning. Maxbeloppet bör ligga på runt 10 000 kronor. Bidraget ska gälla retroaktivt från och med den 20 september 2017. Det är därför viktigt att du som har köpt en elcykel från och med detta datum sparar ditt kvitto om du vill ansöka om bidraget. På kvittot måste det fordon som du tänker söka en premie för att kunna identifieras, till exempel med ett ramnummer, registreringsnummer eller annat ID-nummer. Det är sedan Naturvårdsverket ska ansvara för utbetalningen av bidraget.

 

 

LÄS VÅR GUIDE OM ELCYKLAR >>

Nåväl... Du som är sugen på att göra en bra affär är förmodligen intresserad av att göra en ännu bättre affär.
På cykloteket har vi just nu en REA som rullar på - bland annat på mängder av elcyklar.

Med våra reapriser tillsammans med premien, har du nu chansen att göra din bästa cykelaffär någonsin!

Här har vi några räkneexEmpel:ECORIDE AMBASSADOR ELCYKEL

Nypris: 16.490 kr
REA-pris: 14.490 kr

Med elcykelpremie: 10.868 kr SCOTT E-SILENCE 20 ELCYKEL

Nypris: 32.990 kr
REA-pris: 25.990 kr

 

Med elcykelpremie: 19.493 kr 

 BERGAMONT E-HORIZON N8 ELCYKEL

Nypris: 25.990 kr
REA-pris: 19.990 kr

Med elcykelpremie: 14.993 kr 


SCOTT E-ASPECT 920 ELCYKEL

Nypris: 31.990 kr
REA-pris: 23.990 kr


Med elcykelpremie: 17.993 kr 

Kontakta oss

E-post: info@cykloteket.se
Telefon: 08-5454 9390

 

Cykloteket AB

Org. nr: 556529-4567
Västbergavägen 4
126 30 Hägersten

CYKEL - det perfekta transportmedlet!