Lazer - nu på Cykloteket

Historien om Lazer
- världens äldsta hjälmföretag

I cykeltokiga Belgien grundades Lazer, eller Cross SA som företaget hette i starten, redan 1919. Men det var inte cykelhjälmar som var företagets första produkter. Nej, det var läderartiklar och skydd för motorcykel som var grundaren Roger Lacroix specialitet. 1930 kom man med något som liknade en läderhatt och det var faktiskt den som var föregångaren till dagen moderna hjälmar. Efter det tog det fart och produktionen blev mer storskalig och redan 1945 startade man en R&D-avdelning, som än idag är hjärtat i företaget.

Sedan dess har mängder med hjälmmodeller kommit och gått, och man har haft ett tätt samarbete med många toppcyklister. Däribland den störste av dem alla; belgaren Eddy Merckx. Lazer har alltid varit en tillverkare som ligger i framkant och vill vara först med nyheter och innovationer. Innovationer som man de flesta gånger ligger bakom själva. Idag har man hjälmar med smarta detaljer som magneter, pulsmätare, inbyggda dioder. Ja, listan kan göras lång.

Men det som framför allt kännetecknar alla dagens Lazerhjälmar är påkostade justerings- och fastsättningssystem, vilket ger grym passform, samt det höga säkerhetstänket kring alla deras modeller.  
 

LAZER I TOUR DE FRANCE

Mängder med proffscyklister har som sagt burit Lazerhjälmar genom åren. Många av dem har dessutom varit delaktiga i utvecklingen av nya modeller.

Till årets upplaga av Tour de France är det två team som väljer Lazer; Lotto Soudal respektive LottoNL Jumbo.

Här nedan ser vi team LottoNL Jumbo som kör i den fina Z1-hjälmen. Ett par av cyklisterna har dessutom överdraget Aeroshell, som ger bättre aerodynamik och som skyddar mot kyla och regn.
LottoNL Jumbo kör dessutom i Shimano S-phyre kläder och skor.

 
team lotto Soudal med spurtkanonen Andre Greipel i spetsen.


LAZER PÅ CYKLOTEKET

Vi har under flera år gått och klämt och provat på Lazerhjälmar på diverse mässor och vi har alltid gillat deras produkter. Visst, de har snygg design och ett högt säkerhetstänkande, men det är framför allt deras unika lösningar och detaljer som vi gått igång på. Och det är inte bara modellerna för de stora etapploppen som är påkostade, de har mycket teknik på både MTB- och barnhjälmar.

Här är några av modellerna från Lazer som du hittar på Cykloteket... till att börja med.

Kontakta oss

E-post: kundservice@cykloteket.seTelefon: 08-5454 9390

 

Cykloteket AB

Org. nr: 556529-4567
Västbergavägen 4
126 30 Hägersten

CYKEL - det perfekta transportmedlet!