Cykloteket Bromma

Öppet idag: 10:00 - 18:00

Ulvsundavägen 193 B
168 67 Bromma Visa på karta »

Mer om Cykloteket Bromma »

Cykloteket Häggvik

Öppet idag: 10:00 - 17:00

Norra Malmvägen 82
191 62 Sollentuna Visa på karta »

Mer om Cykloteket Häggvik »

Cykloteket Norrtull

Öppet idag: 10:00 - 17:00

Gävlegatan 35
113 65 Stockholm Visa på karta »

Mer om Cykloteket Norrtull »

Cykloteket Service Store Stockholm City

Idag stängt

Mäster Samuelsgatan 58
10:30-11:30 Lunchstängt Visa på karta »

Mer om Cykloteket Service Store Stockholm City »

Cykloteket Täby

Öppet idag: 10:00 - 17:00

Fogdevägen 2
183 64 Täby Visa på karta »

Mer om Cykloteket Täby »

Cykloteket Västberga

Öppet idag: 10:00 - 17:00

Västbergavägen 4
126 30 Hägersten Visa på karta »

Mer om Cykloteket Västberga »

Cykloteket Västerås

Öppet idag: 10:00 - 17:00

Ringborregatan 1C
721 34 Västerås Visa på karta »

Mer om Cykloteket Västerås »

Cykloteket AB

Org. nr: 556529-4567
Västbergavägen 4
126 30 Hägersten

Kontakta oss

Stockholm: 08-54 54 93 90
Västerås: 021-40 40 30
Webbshop: 0722-12 88 48

E-post: info@cykloteket.se

Facebook: facebook.com/cykloteket

Livstids servicegaranti

Livstids Servicegaranti följer alltid med utan kostnad vid köp av cykel på Cykloteket. En efterjusteringsservice på cykeln när den behöver ses över.

Junior Re:cycle

Tack vare vårt inbytesprogram Jr Re:cycle kan du nu se till att ditt barn cyklar på en lätt och fin barncykel i rätt storlek.

Position+

När du handlar en racer, MTB eller hybrid hos oss, ingår det vi kallar Position+. Vi ser till att du får din cykel individuellt anpassad, sett utifrån din egen kropp och rörlighet.

Garanterat nöjd

Vid köp i våra fysiska butiker gäller: full bytesrätt på alla produkter inom 30 dagar från köpet - även om varan är använd.

Verkstad

Förläng livslängden på din hoj och gör den redo för nya äventyr. Boka verkstadstid direkt på hemsidan.

Personlig shopping

Inte så pigg på att stå i kö? Vi på Cykloteket erbjuder en lösning på problemet via Personlig Shopping.

Testcenter

Med Cykloteket Testcenter får du möjlighet att stilla din nyfikenhet och testa cykeln innan du köper.

Sökresultat

Produkter:

Kategorier:

Varumärken:

Sökningen gav inget resultat: ""

Inga resultat har hittats i produkter, varumärken eller kategorier.

Position +

Vi ser alla olika ut; från kort till lång, dessutom med olika längder på både armar och ben. Utöver det har våra kroppar inte heller samma rörlighet. Variationerna är många, vilket skapar behov av individuellt anpassade inställningar. Eftersom sittställningen på cykeln är relativt statisk, kan en felaktig sittställning orsaka onödig smärta och i värsta fall skador. Dessutom är sittställningen avgörande för kraften som går ner i pedalerna, samt för kontrollen av cykeln.

Cykloteket har tagit fram en grundläggande cykelinställning kallad "Position+", som vi bjuder på när du köper en cykel hos oss. Allt för att du ska kunna få ut så mycket nytta och glädje som möjligt av din nya cykel.

När vi genomför en "Position+"-inställning, börjar vi alltid med att mäta dig och göra en kontroll av din rörlighet. Därefter monterar vi upp cykeln i en trainer och anpassar cykeln utifrån dina förutsättningar. Vi ser till att du får rätt position på både sadel och styre, så att du får en avslappnad och bekväm sittposition på din cykel. Allt för att du ska sitta så optimalt som möjligt.

SITTSTÄLLNING

En för dig funktionell sittställning är A och O ifall du kommer att trivas på din nya cykel eller inte. Är du stel som en pansarvagn och går och köper en hoj som är designad för att stå på startlinjen till Tour de France, är det risk att ekipaget upplevs ungefär lika harmoniskt som att köra en F1-bil på Essingeleden - i rusningstrafik!
Okej, lite överdrivet kanske?! Men faktum är att vi livnär oss på att sälja cyklar och för att fortsätta med det får vi inte fuska. En sportig cykel ska helst kännas lika trevlig efter tjugo minuters cykling som den gör efter fyra timmar. Så med målsättningen att alla kunder ska gå från Cykloteket med rätt cykel, krävs det att vi tillsammans med dig som kund, ser på hur du sitter på cykeln och ställer adekvata följdfrågor. På så vis hittar vi rätt typ av cykel – efter det kan vi börja prata om utseende, kolfiber, växlar, pris, vikt etc.NEUTRAL 

Bra position för sportiga vardagscyklister eller om du vill motionera på din cykel. Här blir det lättare att öka pedalfrekvensen.SPORTIG 

Är du inte elitcyklist och ska ta dig an t.ex. Vätternrundan, får du här en sittställning som inte hindrar dig när du vill ta i. Bra för träning och längre turer.RACE 

En optimerad position där du får ut så mycket kraft som möjligt. Kan för den som inte är van eller vältränad upplevas ansträngande.AERO 

Du är ett med cykeln och ni kämpar ensamma mot luftmotståndet (Tempo/Tri). Kräver stor rörlighet och bålstyrka.

BODY GEOMETRY FIT

För den som cyklar mycket och vet hur mycket sittställningen påverkar, finns det ett betydligt grundligare och mer omfattande koncept - Body Geometry Fit. 

Läs mer om BG-fit här >>>