Cykellås

På Cykloteket hittar du marknadens bästa sortiment inom cykellås. Säkra och godkända bygellås, ramlås, kättinglås och länklås, samt starka och säkra lås med låsgaranti. Vi har även enklare vajerlås. Här hittar du cykellås från ledande varumärket Abus samt användarvänliga och svårforcerade lås från Hiplok.

Guide

Cykellås

Se till att låsa din cykel på rätt sätt, då ökar chansen dramatiskt att du också får behålla den!

Cykelstölderna har de senaste åren gått ner, det tack vare bättre lås och tydligare information från dem som säljer låsen.
Följer man bara några enkla tips kan man med största sannolikhet räkna sig till den växande skara som inte blir av med sin cykel.

1. KÖP ETT BRA LÅS

Vi rekommenderar Abus. Ja, det är faktiskt så att Abus idag är ohotad etta på marknaden. De fokuserar konsekvent på att utveckla och förbättra sina lås, medan en del andra tillverkare lägger all energi på att producera så billiga lås som möjligt. Det här känner ju även tjuven till, som också är läskunnig – så om du ser till att det står Abus på låset är halva slaget redan vunnet.

2. LÅS ALLTID FAST CYKELN

Lås den runt ett fast föremål; staket, stolpe etc. Gör det inte så lätt för tjuven att han bara kan bära iväg med cykeln.
Tjuven vill jobba ostörd, lås inte din cykel på en undanskymd plats.

3. FYLL UT BYGELN

Fyll bygeln (ser ut som: U) så gott det går med ram, stolpe, hjul – ju mer du fyller ut utrymmet desto bättre. För de flesta kvalitetslås bryts upp med domkraft, som tar ganska mycket plats inuti låset när man försöker att ”spränga” det, så om låset/bygeln är fyllt med cykel och stolpe får domkraften helt enkelt inte plats.
På billigare lås, som går att få upp från utsidan (såg, kylspray, dyrk eller borr), behöver man inte tänka på att fylla ut bygeln. Det är nog bara att hålla tummarna som hjälper.
Se gärna filmen nedan:

ABUS LÅSGARANTI

Abus är så säkra på att deras lås håller tjuven borta att de erbjuder upp till 1.000 kr kompensation vid stöld i 2 år efter inköpsdatum på din nya cykel. Förutsatt att den är köpt tillsammans med ett av de utvalda Abuslåsen.

Läs mer om ABUS låsgaranti