Glad (annorlunda) Påsk!

2020-04-12

Glad Påsk!

Sue delar med sig av hur hennes vardag ser ut en vanlig ovanlig påsk samt tipsar om en av hennes favoritrundor för nära cykeläventyr på landsvägscykeln.

Av att döma på sociala medier är det många som firar en annorlunda Påsk i år än vad man är vana med, jag försökte komma på vad jag gjorde förra året på påsken och inser att den nog låg senare i tiden och att jag var upptagen med det jag är bra på. Cykla på nya platser! Den här gången va jag i Grekland och gjorde mig redo för XTERRA Greece.  XTERRA är Off-road triathlon vilket innebär trail löpning och MTB.

Jag vad glad, nervös och taggad på årets första tävling. Målet va att vinna min åldersklass för att få åka till Hawaii och tävla i XTERRA World Championship (igen, förra gången va 2016). Tävlingen blev som väntad; det va kallt i vattnet på simningen, den tuffa backen i starten va både jobbig uppför med cykeln och till fots, det va varmt (men skönt), kul och fruktansvärt jobbigt. Jag tog mitt mål, jag vann min åldersklass och kom trea totalt bland amatörerna. Vilket gav mig min startplats till Hawaii! En skön start på säsongen efter månader av hård träning i USA och Spanien för att kunna cykla och springa ute utan att frysa tårna av sig. 

sue paz cykloteket blogg påsk

I år ser livet lite annorlunda ut för oss alla. Jag har ett vanligt kontorsjobb (igen, efter 8 månaders tjänstledighet) och sitter som många andra kontorsråttor vid sitt egna köksbord om dagarna och försöker få tiden att gå. MEN det som är otroligt bra att även om jag inte får gå o träffa mina kollegor på jobbet så är det ingen som hindrar mig från att gå ut och cykla i mindre grupper. 

Så jag gjorde så som så många andra i min närhet - gick ut och cyklade långt på Långfredagen. ..en kanske annorlunda Påsk för dem som är vana att vara med familjen men en ganska vanlig påsk för mig. Tycker dock att det är tråkigt att inte få cykla ut till min pappa och dricka en kopp kaffe med honom, han är 70+ och i riskgruppen på flera punkter (han är hemma och glad ändå). 

Det som slår mig dock är att man plötsligt har så mycket tid, nu när man inte längre har fullt schema med event och tävlingar, vänner att besöka och gruppträningar att hålla i så kan man plötsligt slösa bort en halv dag för att det regna framför TV:n och sin nya Netflix serie, tur att vi är två i det här hushållet så att en har support i chillandet. ;) 

I Fredags cyklade jag "Vaxholms-rundan" en rätt traditionell cykelrunda för den som bor i Stockholm och cyklar landsväg. Har du inte testat turen än så är det dags! Men se till att ta med en vindjacka det kan bli lite kyligt på bilfärjorna till och från Rindö om solen inte är framme. [Länk till turen - den blir över 100K om du cyklar hemifrån och inte bor några meter från Cafe Le Mond - https://www.strava.com/routes/25384904]

Glad Påsk allesammans från min SCOTT ADDICT RC 15! 

& Stort Tack till Zet Thelin för de vackra cykelbilderna i fredags! 
& Stort Tack till alla grabbar i fredags - det va riktigt kul som vanligt!

Nu ska en ta en promenad i solen innan kroppen stelnar till att för mycket (lite stel än efter fredagscykling även om jag rulla ur den lite igår) och sen fortsätta längta efter morgondagens MTB tur med lite tuffa teknisksskillade brudar! 

Ses snart igen!

Ciao! //Sue

Till alla blogginlägg

Mer i Cyklopedin