Mat för cyklister - Bucatini

Bucatini med snabb tomatsås

Snabbare och godare pasta med tomatsås kan man leta efter! Såsen lagar du på samma tid som pastan kokar. Bucatini är en tjockare sorts spaghetti som suger upp den goda såsen mycket bra.

Recept: Henrik Orre

Det här är en perfekt rätt att äta kvällen innan ett långt träningspass eller en tävling. Om du vill lägga till något protein, passar stekt eller grillad kyckling alldeles utmärkt till.

Bucatini med snabb tomatsås

För 2 personer
  • 400gr små Cocktailtomater
  • 1st strimlad Schalottenlök
  • 1 Vitlöksklyfta
  • ½ Röd Chili
  • 1 msk Vitvinsvinäger
  • Olivolja till stekning
  • Salt och svartpeppar
Pasta & servering
  • 3-400gr Bucatini pasta
  • Riven parmesanonst
  • 50gr Rostade pinjenötter
  • Basilika

Gör så här:

  1. Koka upp pastavatten i en stor kastrull.
  2. Dela tomaterna i små bitar.
  3. Skala och strimla lök och vitlök. Finhacka chili.
  4. Hetta upp en stekpanna ordentligt, ha i lite olivolja.
  5. Lägg i tomater, lök, vitlök och chili och låt det fräsa ordentligt.
  6. Lägg i pastan i vattnet och låt den koka i ca 8 min (eller enligt anvisning). Tänk på att pastan kokar klart det sista ihop med såsen, så ta gärna av pastan innan den är helt "al dente".  
  7. Sleva lite pastavatten över tomaterna så de kokar ihop till en sås, ca 5-6 msk.
  8. Smaka av såsen med salt, peppar och vinäger.
  9. Häll av pastan och blanda den såsen i pannan, och låt den koka i ca en minut.
  10. Toppa med riven parmesan, rostade pinjenötter och basilika.
Mer i Cyklopedin