Cykel@Bilen

Cykel @ Bilen

Eller så får du enklast
med dig cykeln.

...på dragkroken

Fördelen med dragkroksmonterad cykelhållare är att cyklarna hamnar bakom bilen och inte blir samma vindfång som om du sätter dem på taket, vilket kanske ger lite mindre bensinförbrukning. Nackdelen kan vara att det är svårt att komma åt packningen i bakluckan utan att ta bort cykelhållaren. Ska du söderut i Europa måste du se till att registreringsskyltarna syns.

...på taket

På taket sitter hojarna snyggt och framför allt stabilt. Du kan även välja om du vill ha cykeln med framhjulet kvar på cykeln, eller om du ska ta av det. Sitter det kvar på cykeln så får du ju plats med mer inne i bilen och vice versa. Tänk på höjden bara, så du inte kör in i garaget...

...på bakluckan

Har man ingen dragkrok finns det flera stabila lösningar för att transportera cyklarna bak på bilen. En del tycker att det är lättare än att lasta på taket och cyklarna tar inte lika mycket vind - lägre bensinförbrukning och mindre flugor. Finns ställ som passar de flesta bilmodeller. Blir dock svårare att komma in i bakluckan när stället är fullastat. Se Thules köpguide om du är osäker - thule.com.

DAGENS FILMTIPS