Cykla Vätternrundan 2019 med Cykloteket

Vätternrundan 2019

Cykla med Cykloteket för Sockertoppen

Vill du cykla Vätternrundan tillsammans med Cykloteket och Roberto Vacchi och samtidigt hjälpa till att samla in pengar till Sockertoppen?

Då vill vi att du ansöker till en av de platser som vi har till vårt Team till Vätternrundan. Målsättningen är att komma in under 9 timmar och vi startar strax efter 6 på lördag morgon. Totalt kommer vi att vara 20 cyklister som cyklar. 10 st från Cykloteket som kommer att hjälpa er att komma in under 9 timmar. Sedan finns det 10 platser att ansöka om för er.

Då målet är att samla in pengar till Sockertoppen så kommer platserna att kosta 5.000kr. Dessa pengar går oavkortat till Sockertoppen. Det som ingår i en plats är följande saker(till ett värde av ca 20.000kr);

- Startplats till Vätternrundan

- Lån av en Scott Addict SE Disc från April t.o.m. Vätternrundan.(Kolfiberracer med Ultegrakomponenter och skivbromsar)

- Bikefit

- Teamkläder från Pearl Izumi

- Hjälm

- Cykelglasögon från Oakley

- Tester samt träningsprogram från Aktivitus Stockholm

- Energipaket

Vad krävs av dig?

För att cykla Vätternrundan på under 9 timmar behöver man cykla ungefär 34km/h i snitt under 30 mil om vi räknar med att vi kommer stanna 3 gånger för att fylla på dricka.

Känner du att du har kapaciteten för att klara av det så är du välkommen att ansöka om en plats. Tänk på att vi kommer att cykla i grupp där man kan spara en hel del energi när man ligger bakom på rulle. Därför är det bra om man har erfarenhet av att cykla i klunga. Vi kommer att vara 10 starka cyklister som kommer att hjälpa er att hålla farten uppe.

Ansök via detta formulär innan 2019-02-17: https://cyk.la/VR2019

 

 

OM SOCKERTOPPEN

”Sockertoppen”– ett toppenläger för dig med diabetes!

Under sommaren 2011 startade längdskidåkaren och inspirationskällan Robin Bryntesson ett läger för barn och ungdomar med diabetes. Detta blev möjligt tack vare sponsorer, ideell personal och försäljning av Robins egna produkter från ”Robin edition”.

Tanken föddes när Robin själv fick diabetes och saknade ett läger att åka på. Därför tycker han att det känns extra kul att vara mannen bakom Sockertoppen.
Eftersom Robin är positiviteten själv, kändes det viktigaste för Robin är att visa möjligheterna och inte fokusera på omöjligheterna.

Under lägret får barnen uppleva några lustfyllda dagar med olika aktiviteter, där de får tips och råd att tyda kroppens signaler.
Aktiviteter skiljer sig från olika år, men det kan röra sig om hinderbanor, stafetter, blodsockerkontroll, diabetesstig, kombipass, rullskidåkning, utmaningar, korvgrillning och besök av diabetesföretag och föreläsningar med inspirerande människor.
Allt sker tillsammans med Robin, läkare, diabetessköterskor, kunniga diabetiker och annan utbildad personal.

Målet med lägret är:

> Visa möjligheterna

> Fördjupa våra kunskaper om diabetes

> Utmana sig själv

> Knyta sociala kontakter familjer emellan

> Stärka självförtroendet hos deltagarna

> Ha roligt