Cykloteket Bike FitCykloteket Bike Fit

 Cykloteket Bike Fit är ett koncept där vi anpassar cykeln till dina förutsättningar istället för att du försöker anpassa kroppen till cykeln.

Cykloteket har jobbat med bikefitting sedan 2007 då vi åkte till USA och utbildade oss i BG-bikefitting. Sedan dess så har kunskapen spridits i företaget och målet är att varje butik ska ha minst en utbildad tekniker. Sedan ett år tillbaka så har vi gått över till att nyttja tekniken ifrån Bikefitting.com, ett företag som ägs av Shimano och som pysslat med bikefitting i över tjugo år. Här har vi en ännu bättre teknisk utrustning vilket ger oss fler möjligheter.
Allt börjar med en analys av din fysiska status för att sedan anpassa cykeln till dina förutsättningar. Tekniken finns i bakgrunden för att optimera resultatet och vi kan härmed göra allt ifrån grundläggande inställningar till riktiga djupdykningar in i alla detaljer. Vi kan till och med analysera cyklistens effektivitet i ”rundtrampet” via vår pedalanlys.
För vem är det här, kan man fråga sig? Svaret är att de flesta kan dra fördel av en Bike-fit. Även nybörjaren kan glädjas åt en bra start på sin cykelkarriär och får inställningar som denne kan ta med sig till framtida cyklar. En utmaning som Vätternrundan kan bli en fantastisk upplevelse istället för en lång pina.
De som har ömmande knän, höfter, ryggar, axlar eller handleder kan i de flesta fall bli hjälpta. Även domningar i händer, fötter och mjukdelarna där kroppen och sadeln möts kan vi lösa eller förbättra. Eller för all del bara att man vill bli mer kraftfull och snabbare som cyklist. Cykloteket Bike Fit finns i tre nivåer, se nedan.

Vi har utbildad och erfaren personal i våra butiker i: Västberga, Bromma, Häggvik, Täby och Västerås.

Boka Bike fit >>

 


Kort och gott, nöj dig inte med att få ont i rygg eller axlar när du cyklar. Tänk till innan du väljer cykel och gör något åt din sittställning. Det ska vara skönt att cykla!

OBS! Glöm inte att ta med din cykel, cykelskor, cykelkläder och gärna en vattenflaska!


CYKLOTEKET BIKE FIT LITE 1.000 kr.

Här gör vi en grundläggande inställning av sitthöjd, sittback, reach och drop. Dock så ingår inte den initiala kartläggningen av individens fysiska förutsättningar och ingen skriftlig dokumentation.

CYKLOTEKET BIKE FIT 2.000 kr.

En grundlig genomgång av individens fysiska förutsättningar samt justeringar och dokumentation, tidsåtgång runt två timmar.

CYKLOTEKET BIKE FIT TEMPO 2.500 kr.

Byte av styre tillkommer. Här får man räkna med att det tar mellan två och tre timmar då det krävs mycket tid för att justera alla delar på cykeln. Dokumentation kring alla inställningar skickas.