Mat för cyklister - Morotssoppa

Med mango och tomatsalsa

Kryddig morotssoppa

En vegetarisk soppa till lunch eller mellanmål. Perfekt att ta med till jobbet och sen bara att värma upp.

Gör den gärna dagen innan, så blommar smakerna i kryddorna upp ännu mer.
Vill du göra soppan lite matigare går det utmärkt att tillsätta kokt ris, pasta eller quinoa.

Recept: Henrik Orre

MOROTSSOPPA

För 2 personer
  • 500 gr Skalad morot
  • 1 st Gul lök
  • 1-2 tsk Garam masala krydda
  • 2 dl Naturell yoghurt
  • Tabasco
  • Salt
  • Vatten
  • Olivolja till stekning
Gör så här:
  1. Skiva morötter och lök och fräs lätt i olivolja.

  2. Tillsätt Garam masala och låt det fräsa ihop i någon minut.

  3. Häll på vatten tills det täcker, och låt det koka tills morötterna blir mjuka.

  4. Häll av vattnet, men spara det i en bunke! Mixa sedan morötterna och löken till en slät soppa ihop med yoghurt. Späd eventuellt med lite av kokspadet om det blir för tjockt.

  5. Smaka av soppan med salt och några droppar Tabasco.

SALSA

  • 3 st Plommontomater
  • 1 st Mogen mango
  • 1 st Lime
  • 1 liten Kruka koriander
  • Tabasco
Gör så här:
  1. Skala mangon.

  2. Riv tomater och mango på ett rivjärn. Lägg det i ett durkslag och låt vätskan få rinna av.

  3. Smaka av mango- och tomatblandningen med limejuice, salt, socker, tabasco och lite hackad koriander.

  4. Servera soppan med salsan och en klick yoghurt i tallriken.
Mer i Cyklopedin