Laxpanna

Mat för cyklister av Henrik Orre

Mat för cyklister - Laxpanna

Förhoppningsvis har det mesta av vintern försvunnit nu. Du kanske ska cykla Vätternrundan till sommaren och redan har börjat nöta kilometer utomhus? Glöm inte att äta rätt och bra på vägen dit!

Om du är ute på långa träningsturer på 4-5 timmar så är det viktigt att du fyller på energi direkt efter träningen för bästa möjliga återhämtning. Den här maträtten går väldigt snabbt att göra, ca 25-30 min, och det är en mycket bra sammansatt rätt med protein, kolhydrater och grönsaker.

LAXPANNA

För 2-3 personer
  • 300 gr Laxfilé

  • 250 gr Broccoli

  • 150 gr Gröna bönor

  • 2 stk hela Bok choy sallad

  • ½ Röd chili

  • 2 msk Sojasås

  • Parmesan

Gör så här:

  1. Skär laxfilén upp i grova tärningar.
  2. Bryn den snabbt runt på alla sidor, den får gärna vara lite rå i mitten!
  3. Dela broccolin i små buketter, skär bönorna i mindre bitar.
  4. Koka broccoli och bönor i saltat vatten i ca 3-4 min, kyl ned i kallt vatten.
  5. Skär bok choy i grova bitar (skippa roten).
  6. Finhacka den röda chilin
  7. Stek bok choy, broccoli och bönorna tills de får en gyllene färg.
  8. Strössla över den hackade chilin, häll på sojasåsen och låt det koka in.
  9. Lägg fisken över grönsakerna i pannan.

Servera med kokt pasta, toppad rikligt med Parmesan.

CRÈME FRAÎCHE SÅS

  • 3 dl lätt Crème fraîche

  • 1 tsk Grovkornig senap
       
  • Tabasco
                                      
  • Salt och peppar                                           

Gör så här:

  1. Blanda allt i en skål och rör ihop.
  2. Servera tillsammans med den nystekta fisken och grönsakerna.

 

Mer i Cyklopedin