Team she rides

TEAM SHE RIDES


Det såddes ett frö för länge sedan – om att göra cykelsporten mer öppen för alla och underlätta och bidra till att fler tar sig ut och upplever det fantastiska med att sitta på en cykel.

She Rides föddes och communityn är idag vibrerande stark och en magisk samling av människor som alla har stora hjärtan och hjälper varandra att just lyfta, inspirera och inspireras av varann. I våras så började en annan tanke gro och nu i februari 2018 har vi knutit i hop säcken och tar nästa kliv att göra damcykling mer uppmärksammat och inbjudande – She Rides får en syster i Team She Rides.

 

 


Laget består av: Jessica Clarén, Sara Öberg, Ingrid Kjellström, Sue Paz och Hanna Näslund.

Team She Rides är en unik damcykelsatsning med målet att locka fler tjejer att tävla och träna mtb. Med ett elitlag som 2018 kommer att tävla i långlopp och XCO i och utanför Sverige, och en nystartad cykelklubb som står öppen för alla, hoppas laget inspirera på alla nivåer och välkomna fler till cykelsporten. Vi vill att fler ska få uppleva den fantastiska känslan av att cykla mountainbike. Med Team She Rides vill vi skapa en positiv vibe genom hela cykel-Sverige, med en välkomnande attityd.

 
På tävlingsschemat 2018 står (bl.a):
- Mitsubishi MTB Challenge
- Cykelvasan
- Bike Transalp
- XCO Swe Cup
- Swiss Epic
- Grand Raid
- Nordic Escape
- SM i XCM
- SM i XCO


Cykloteket kommer leverera Scottcyklar och sköta servicen av desamma. Under året kommer tjejerna ur teamet dyka upp i olika sammanhang tillsammans med Cykloteket, som ex kundkvällar i butik eller kundcyklingar, MTB-lägret i Lida m.m.

 

 

 

 

 

”Får vi se fler tjejer på stigarna, och en mer balanserad startlista, då har hela sporten vunnit”. - säger Jessica ClarénEXEMPEL PÅ NÅGRA HETA HOJAR SOM KANSKE KAN INSPIRERA YTTERLIGARE: