Köp- och leveransvillkor

Köpvillkor

Alla priser inkluderar moms. Cykloteket reserverar sig för prisändringar, slutförsäljning och eventuella faktafel som kan finnas på vår sida eller i våra annonser. Vi reserverar oss även för att de produktbilder vi visar på vår sida inte alltid stämmer överens med produkten.

Betalsätt

Vi erbjuder säker betalning via Svea Ekonomi.

 

 

 

Köp i butik

I butik kan du betala med kontanter, Swish och de vanligaste konto-/kreditkorten (ej American Express och Diners).

På Cykloteket har du 8 dagars öppetköp på varor som du köper i butik. Förutsättningen är att varan är oanvänd samt att originalkvitto och förpackning följer med varan vid retur.
OBS! Öppetköp gäller ej cyklar (bytesrätt), reavaror samt specialbeställda varor.

Du har 30 dagars bytesrätt på Cykloteket i enlighet med vårt koncept Garanterat Nöjd.

Läs om Garanterat Nöjd

Kortbetalning

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder Svea Ekonomis/Webpays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning.

Vi accepterar följande kort: Visa, MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället.

Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

Faktura

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Cykloteket AB överlåtna till Svea Ekonomi AB.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Delbetalning

Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Har du några frågor så kan du ringa 08 – 514 931 13 för närmare information.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr och löptid 12 månader:
uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 35 kr, nominell ränta 0%, effektiv ränta 15,05 %.

Allmänna villkor (extern länk)

Leverans

Standardfrakten är 69 kr. Handlar du för mer än 500 kr så skickar vi varorna fraktfritt. Fraktkostnad återbetalas ej vid retur.

    

Click and collect

Vill du handla online och hämta i butik går det också bra. Du kan välja att betala varorna direkt på webben, eller senare när du hämtar varorna i vald butik. Vi packar varorna vartefter order kommer in, och skickar ett sms eller mail till dig när varan är redo att hämtas ut i butiken. Enkelt och smart.

(I dagsläget fungerar inte Click and collect för butiken i Täby.)

Produktgaranti

Cykloteket lämnar 1 års fabriksgaranti på alla varor om inget annat anges. På begagnade varor och demo-produkter lämnas 3 månaders garanti. Garantin innebär att vi byter ut eller reparerar trasig produkt inom 1 år (3 månader för begagnade och demoprodukter) om produkten ej skadats av handhavandefel.

Om du vill returnera en trasig produkt, kontakta kundservice via mail eller telefon för utförlig returinformation. Cykloteket står för din returfrakt genom att skicka ut en fraktsedel alternativt genom en s.k. frisvars-adress. Cykloteket ersätter inte fraktkostnader som uppstår om man inte använder sig något av dessa två fraktalternativ.

Retur och reklamation

Ångerrätt

Som konsument (privatperson) har du 14 dagars ångerrätt från det att du har tagit emot en vara vi har skickat till dig. Ångerrätten regleras i Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59). Enligt 4 § i denna lag gäller inte ångerrätten distansavtal om bland annat

  • En tjänst och fullgörandet har påbörjats med konsumentens samtycke under ångerfristen, till exempel abonnemang.
  • En vara som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gammal. Exempel på produkter som faller inom denna definition är förbrukningsmaterial, underkläder/t-shirts etc.
  • En förseglad ljud- eller bildupptagning (t.ex. DVD-film) och förseglingen har brutits.

Ångerrätt gäller inte företag, samt endast om varan med originalförpackning är i väsentligen oförändrat skick. Du står för returfrakten vid åberopande av ångerrätt. För att undvika problem när du vill utnyttja ångerrätten, tag kontakt med kundservice innan du skickar tillbaka varor. Observera att större försändelser måste returneras som företagspaket. Postpaket och rekommenderade brev körs ej ut till Cykloteket och vi har därför ej möjlighet att hämta ut dessa. När du hämtar ut en beställd vara i vår butik gäller öppet köp i åtta dagar, ej ångerrätt.

Vid åberopande av ångerrätt

Meddela Cyklotekets kundservice inom 14 dagar från det att du har mottagit beställningen eller del av den att du avser utöva din ångerrätt.
Returnera varan, i produktkartongen med det avsedda inneremballaget, snarast och senast inom 30 dagar efter att du meddelat oss om att avtalet frånträds.
Varan ska vara komplett. Detta innebär att alla tillbehör ska finnas med i returen.
Cykloteket förbehåller sig rätten att debitera självkostnadspris för de saknade delarna i de fall returen ej är komplett. Cykloteket löser ej ut paket mot postförskott. Ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.

Reklamation

För att kunna reklamera en produkt måste du uppvisa/bifoga kvitto eller följesedel (för butiks- respektive postorderköp). Cykloteket testar alla inlämnade produkter. Visar det sig att det är ett handhavandefel eller om produkten är felfri debiteras kunden från 250 kr för testarbetet. Cykloteket ansvarar ej för kostnader som kan uppstå på grund av en defekt vara.
Vid eventuell tvist följer vi lagen om alternativ tvistlösning i konsument-förhållanden som trädde i kraft den 1 januari 2016 och hänvisar till EU:s gemensamma tvistlösningssida. Länken till sidan är: ec.europa.eu/odr

Outlösta försändelser

Försändelser som ej lösts ut debiteras en expeditionsavgift om 175 kr för brev/postförskott/postpaket eller 500 kr för hem-/företagspaket. Första påminnelsen skickas ut efter 2 dagar, efter 7 dagar aviseras du per brev och efter 14 dagar går paketet i retur till avsändaren.

Bytesrätt

Cykloteket erbjuder bytesrätt på varor där varorna är oanvända. Vi står för fraktkostnaden när du använder bifogad returfraktsedel.

Vid köp av cykel i webbshopen

Viss montering behövs när du tar emot din nya cykel, även om monteringsgraden är enkel. Vi monterar först alla cyklar och justerar in dem så de är säkra och körklara. Efter det packas de ner i en cykelkartong. Då plockas framhjulet och pedalerna av, samt att styret vrids.
D.v.s. när du packar upp din cykel behöver du själv sätta dit framhjulet, kontrollera att frambromsen inte tar emot. Vrida styret och dra åt bultarna, samt skruva dit pedalerna och dra åt dessa. 
Observera att cyklar som säljs i webbshopen kan vara provcyklade när de står i butik eller i vår montering.
För att ytterligare underlätta för att du ska få ihop cykeln på rätt sätt har vi gjort några instruktionsfilmer.

Till våra instruktionsfilmer >>

 

 

Avbeställning av produkt

Så länge produkten ej har hunnit paketeras går det bra att avbeställa dina varor. Om du vill avbeställa en ickeförbetald order gör du det lättast via mail eller telefon. För att underlätta för kundservice, skriv "Avbeställning" i subject-/ämnesraden. Du får alltid ett svar om din avbeställning godkänns. Får du inget svar, kontakta kundservice.

Åldersgräns

Om du är under 18 år måste din målsman godkänna beställningen.

Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, tekniska problem, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses och påverkar ingångna avtal och utfästelser från Cykloteket.se sida, som gör att Cykloteket.se ej kan hålla nämnda avtal/utfästelser, skall utgöra grund till att Cykloteket.se befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

integritetspolicy & GDPR

Se separat informationssida >>