Body Geometry Fit

Body Geometry Fit är ett koncept utvecklat av Specialized där vi anpassar cykeln till dina förutsättningar istället för att du försöker anpassa kroppen till cykeln.

Konceptet är framtaget i samarbete med Dr. Andrew Pruitt från Boulder Center for Sport Medicine, där man har tagit hänsyn till kroppens anatomi in i minsta detalj och även mätt upp blodflöden, nervbanor, muskler (watt) och vinklar på leder. Programmet är i huvudsak inte utvecklat efter en fiktiv “Average Joe”, utan det hela bygger på varje individs specifika fysiska förutsättningar. Även tidigare skador och andra begränsningar kartläggs och skapar en input till den optimala positionen på cykeln.
För vem är det här, kan man fråga sig. Svaret är att de flesta kan dra fördel av en BG-fit, men de största positiva förändringarna får de som har något problem. Det kan vara ömmande knän, höfter, ryggar, axlar eller handleder. Även förekommer domningar i händer, fötter och mjukdelarna där kroppen och sadeln möts. Eller för all del bara att man vill bli mer kraftfull och snabbare som cyklist.
Så du som cyklar mycket, men har problem med värk eller känner att du har mer kraft att få ut, boka en BG-fit på Cykloteket. En BG-fit genomgång tar 1,5-2 timmar, plus ett återbesök (ingår), och kostar 2.000 kr.
Vi gör även BG-fit för tempocyklar och Triathloncyklar, som tar 2-2,5 timmar. Där vi även siktar på att förbättra aerodynamiken med hjälp av ett speciellt datorprogram och kamerautrustning. En sån kostar 2.500 kr.

Vi har utbildad och erfaren personal i våra butiker i: Västberga, Bromma, Häggvik, Täby och Västerås.
För att boka tid kontakta oss via: kundservice@cykloteket.se

Kort och gott, nöj dig inte med att få ont i rygg eller axlar när du cyklar. Tänk till innan du väljer cykel och gör något åt din sittställning. Det ska vara skönt att cykla!

OBS! Glöm inte att ta med din cykel, cykelskor, cykelkläder och gärna en vattenflaska!