Cykloteket Förmånscykel

Låt era medarbetare ta del av en Förmånscykel på ett enkelt och smidig sätt, samt till förmånliga villkor.

Vi erbjuder dig och dina medarbetare Cykloteket Förmånscykel – en tjänst där hela din organisation kan nå en fulländad cykelupplevelse utan att er ledning, HR-avdelning och löneadministration måste lägga tid och pengar på att det ska fungera. Med förmånscykel hos Cykloteket får man den bästa cykelupplevelsen både för företaget och de anställda.

Vårt erbjudande är enkelt.

Tillsammans med dig skräddarsyr vi ett erbjudande till dina medarbetare. Cykel, hjälm, kläder – kort sagt det du och dina medarbetare behöver för en fulländad och komplett cykelupplevelse. 

Det finns oerhört många fördelar med att man som företag erbjuder Förmånscykel till sina anställda. Förutom att det gör arbetsplatsen mer attraktiv, underlättar cyklingen i sig vardagen för alla anställda som nyttjar erbjudandet. Att cykla är bra för hälsan, bra för miljön och man slipper trängas i kollektivtrafiken eller fastna i bilköer. Att man är mer produktiv efter fysisk aktivitet, som att cykla till jobbet, är också något som i slutändan gynnar både företaget och anställda!
För att reda ut begreppen kan vi nämna att förmånscykel ofta innebär samma sak som tjänste-, företags- och personalcykel.

Kontakt

Maila oss

eller ring oss på 08-54 54 93 98

SÅ FUNGERAR DET

  1. Ansvarig person på företag tar kontakt med Cykloteket
  2. Ett samarbetsavtal mellan arbetsgivaren och Cykloteket upprättas
  3. Cykloteket tillhandahåller en mall för avtalet mellan arbetsgivaren och den anställde där en mängd viktiga punkter regleras. Här kan även kundspecifika begränsningar och krav läggas till.
  4. Personalen beställer på våra inköpslänkar, via besök i våra butiker eller i samband med besök av säljare från Cykloteket, där förhandsbokade tider används.
  5. Cykloteket sammanställer inköpen från de olika kanalerna och skapar avtal hos finansbolaget där varje individ får ett separat upplägg.
  6. Avtalen och leveransgodkännanden signeras digital av attestberättigad chef och ordern släpps. Respektive order levereras I butik eller om så önskas direkt till hemadress, då mot en fraktkostnad om 500 kr I hela Sverige.
  7. En Excelfil med de anställdas förmånsvärde och bruttolöneavdrag skickas till ekonomiavdelningen där de läggs in en gång för att sedan gälla i 36 månader.

PRISEXEMPEL

Hyrestid 36 månader. Exempel 1-3 är utan Cyklotekets försäkring och exempel 4-6 är med försäkring. 

Exempel 1 - Cykel för 8.000 kr. 

Exemplet avser priser UTAN Cyklotekets försäkring. 

Cykelns Pris 8.000 kr
Förmånsvärde brutto / månad 73 kr
Bruttolöneavdrag / månad 176 kr
Företagets kostnad / månad 208 kr
Företagets kostnad efter bruttolöneavdrag 0 kr
Månadskostnad netto skattetabell 33% 142 kr
Månadskostnad netto skattetabell 55% 119 kr

 

Exempel 2 - Cykel för 15.000 kr. 

Exemplet avser priser UTAN Cyklotekets försäkring. 

Cykelns Pris  15.000 kr
Förmånsvärde brutto / månad 136 kr
Bruttolöneavdrag / månad 329 kr
Företagets kostnad / månad 389 kr
Företagets kostnad efter bruttolöneavdrag 0 kr
Månadskostnad netto skattetabell 33% 265 kr
Månadskostnad netto skattetabell 55% 223 kr

 

Exempel 3 - Cykel för 25.000 kr. 

Exemplet avser priser UTAN Cyklotekets försäkring. 

Cykelns Pris  25.000 kr
Förmånsvärde brutto / månad 227 kr
Bruttolöneavdrag / månad 548 kr
Företagets kostnad / månad 649 kr
Företagets kostnad efter bruttolöneavdrag 0 kr
Månadskostnad netto skattetabell 33% 442 kr
Månadskostnad netto skattetabell 55% 372 kr
Exempel 4 - Cykel för 8.000 kr. 

Exemplet avser priser MED Cyklotekets försäkring. En fullvärdesförsäkring utan åldersavdrag under hela hyresperioden.

Cykelns Pris  8.000 kr
Förmånsvärde brutto / månad 73 kr
Bruttolöneavdrag / månad 191 kr
Företagets kostnad / månad 228 kr
Företagets kostnad efter bruttolöneavdrag 0 kr
Månadskostnad netto skattetabell 33% 152 kr
Månadskostnad netto skattetabell 55% 126 kr


Exempel 5 - Cykel för 15.000 kr. 

Exemplet avser priser MED Cyklotekets försäkring. En fullvärdesförsäkring utan åldersavdrag under hela hyresperioden.

Cykelns Pris  15.000 kr
Förmånsvärde brutto / månad 136 kr
Bruttolöneavdrag / månad 359 kr
Företagets kostnad / månad 428 kr
Företagets kostnad efter bruttolöneavdrag 0 kr
Månadskostnad netto skattetabell 33% 286 kr
Månadskostnad netto skattetabell 55% 237 kr
Exempel 5 - Cykel för 25.000 kr. 

Exemplet avser priser MED Cyklotekets försäkring. En fullvärdesförsäkring utan åldersavdrag under hela hyresperioden.

Cykelns Pris  25.000 kr
Förmånsvärde brutto / månad 227 kr
Bruttolöneavdrag / månad 598 kr
Företagets kostnad / månad 713 kr
Företagets kostnad efter bruttolöneavdrag 0 kr
Månadskostnad netto skattetabell 33% 476 kr
Månadskostnad netto skattetabell 55% 394 kr

 

 

DÄRFÖR CYKLOTEKET

Erfarenhet

På Cykloteket har vi under en lång tid jobbat med förmånscyklar och tjänstecyklar där vi i dialog med våra kunder utvecklat det framgångsrika och smidiga erbjudande vi har idag. Vi har dessutom bedrivit cykelhandel sedan 1984 och är idag en av branschens ledande aktörer när det gäller allt från el- och urbancyklar till tävlingsklara racers och MTB. Vi kan därför säkerställa att vi levererar en fulländad upplevelse från uppstart och utförande av förmånsprocessen till det faktiska cykelköpet och allt som hör därtill. 

Sortiment

Tack vare att vi jobbar med marknadens intressantaste och starkaste leverantör kan vi erbjuda ett enormt sortiment. Vi kan garantera att det finns en eller flera cyklar för alla ändamål samt att du kan hitta alla det tillbehör som krävs för att du ska få en fulländad cykelupplevelse. 

Trygghet

För att både arbetsgivare och anställda ska känna sig trygga erbjuder vi en unik fullvärdesförsäkring utan åldersavdrag och med låg självrisk. Vi jobbar också med en fast ränta under hela hyresperioden (36 månader) samt med ett upplägg som är helt kostnadsneutralt för arbetsgivaren. För att allt ska kännas extra tryggt för den anställda erbjuder vi ett fast restvärde (10%) på produkterna. 

Service

Vi har lyxen att inte bara kunna erbjuda en företagslösning och produkter i världsklass utan också serviceverkstäder och kunnig personal i våra butiker. Vi kan därför vara med hela vägen - från ett första möte där vi tillsammans ser till att hitta rätt cykel och tillbehör till en fortsatt löpande kontakt där vi i våra verkstäder kan erbjuda förstklassig service. Vi kan dessutom se till att vårt mobila team kommer till er arbetsplats – det sparar er massor av tid. Hos er kan vi utföra flertalet av våra tjänster, bl.a. vår- och höstservice, trafiksäkerhetsgenomgång och Position+ som är en individuellt anpassad inställning för dig till din nya cykel. Mer komfort och mer effekt.

Rikstäckande

Vi både levererar och ser till att du får service över hela landet, oavsett om du behöver montera dubbdäck i Kiruna eller justera växlarna i Skåne! På de orter där vi inte har fysiska butiker själva har vi istället servicepartner som vi är måna om kan garantera samma höga servicenivå som man får i någon av Cyklotekets butiker.

 

 

VANLIGA FRÅGOR

Vad betyder det egentligen med "Cykelförmån"?

Cykelförmån uppstår när arbetsgivaren köper, leasar eller hyr cyklar, och därtill hörande utrustning som dess medarbetare får använda privat. Cykelförmånen ska deklareras och beskattas baserat på utrustningens uppskattade värdeminskning, d.v.s. cykelns och den övriga utrustningens marknadsvärde fördelat på dess beräknade livslängd.Om service och reparationer ingår ska också det deklareras och beskattas.

Även förmånen som uppstår genom att arbetsgivaren står för finansieringen av cykeln ska beskattas. Den förmånen beräknas till marknadsvärdet för den nya cykeln multiplicerat med statslåneräntan vid utgången av november året före inkomståret plus en procent, för närvarande 0,91 procent.

Hur fungerar det med service på annan ort?

Självklart ser vi till att erbjuda service över hela landet. I de orter där vi inte finns själva har vi servicepartner som vi är måna om kan garantera samma höga servicenivå som man får i någon av Cyklotekets butiker

Hur fungerar det om cykelns skulle bli stulen?

I Cyklotekets upplägg ingår en fullvärdesförsärking utan åldersavdrag vilket ger en större trygghet. Många aktörer hänvisar till den anställdes hemförsäkring vilket oftast resulterar i en högre månadskostnad samt lägre ersättning i förhållande till cykelns pris.

Kan jag köpa ut cykeln efter avtalstiden?

Självklart kan du det! Vi använder oss av ett fast restvärde på 10%. Det är dock inget måste och det går därför alldeles utmärkt att teckna ett nytt avtal när tiden löper ut. Du kan också lämna tillbaka.

Kan man köpa cykel på rea?

Priserna beräknas på rådande prislista när köpet genomförs. Alltså, priserna som gäller i både butik och på webben vid köptillfället. Precis som när du köper cykel på vanligt sätt!

Hur levereras cykeln?

Du kan antingen hämta ut din cykel i butik eller enligt överenskommelse och en leveranskostnad på 500kr få den levererad vart du vill i Sverige. Alltid monterad och korrekt inställd!

 

 

 

CYKLAR, TILLBEHÖR & VARUMÄRKEN

Tack vare att vi jobbar med branschledande leverantörer av en rad olika cyklar kan vi erbjuda cyklar som passar för alla ändamål - oavsett om det är en företagscykel som ska rulla runt i stan eller en personalcykel som ska hjälpa de anställda till bättre hälsa och mer glädje ute på landsvägarna eller på skogens stigar.

Vi hjälper dig självklart, antingen i butik eller över telefon, att hitta rätt cykel med passande tillbehör för just dig!

 

 

Kontakt

Maila oss 

eller ring oss på 08-54 54 93 98