Stäng
 • Cykelservice i världsklass
 • Enormt utbud av cykel
 • Upp till 36 mån delbetalning med Klarna
CYBER WEEK! Köp cykel med upp till 36% rabatt! Slutar om » kvar
Cyklar  Hopfällbar cykel & campingcykel  Kronan Hopfällbar Cykel Permis U6 20" 6-växlad svart

Kronan Hopfällbar Cykel Permis U6 20" 6-växlad svart

Kronan Hopfällbar Cykel Permis U6 20" 6-växlad svart
Beskrivning

Smidig liten allkonstnär som både är körglad, underhållande och ihopvikbar 

Jobbpendlar du i stan och vill kunna rulla in hojen under skrivbordet när du stämplat in? Eller ska familjen iväg på välförtjänt ledighet och vill ta med något smart och roligt på husbils- eller båtsemestern? Låt inte det smidiga lilla formatet lura dig, för Kronan Permis U6 20 har tonvis med körglädje och massor av smarta funktioner som gör livet lite enklare och mycket roligare. Det här är en praktiskt ihopfällbar cykel med attityd och tydligt urbana vibbar som är skapad för att vara både lätthanterlig, smart och underhållande. Den här smidiga allkonstnären må vara liten men den är extremt välutrustad och har dessutom en rejäl pakethållare som ser till att du enkelt får med dig massor av prylar. Och som grädde på moset kan den med några enkla handgrepp fällas ihop, perfekt för dig som har lite begränsat med förvaringsutrymme eller som vill kunna ta med dig cykel på allmänna färdmedel. 

Nyckeln till framgång!

 • Robust, kraftfull och smidigt ihopfällbar cykel med lågt insteg och tydligt urbana vibbar
 • Smart och underhållande transportmedel för både jobbpendling och för husbils- och båtsemestern
 • Mjuk komfortsadel som ser till att du kommer fram utan behöva ha ont i rumpan  
 • Smidig 1x-drivlina med 6 utanpåliggande växlar från kvalitetssäkra Shimano
 • Traditionella fälgbromar som ger pålitlig bromsverkan utan att addera onödig vikt
 • Vikbara pedaler som gör transporterna, speciellt på allmänna färdmedel, betydligt enklare 
 • Utrustad med både skärmar, pakethållare, kedjeskydd, stöd samt  belysning
 • Mått: (Längd) 90 cm x (Höjd) 72 cm x (Bredd) 35 cm

Smidigt aluminiumchassi med bekväm körställning och riktigt bra uppsikt 

Den U-formade stommen i aluminium har ett extrem lågt insteg som gör den föredömligt smidig, och med ett par enkla handgrepp kan ramen fällas ihop. Den robusta ramen levererar dessutom en bekvämt upprätt körställning med tydlig uppsikt på allt som händer runt omkring dig i trafiken. Ihopfällbara cyklar kan ibland kännas lite rangliga i både ram och styrning, men här den sticker stadiga Kronan Permis verkligen ut från mängden med en imponerande stadig stomme som utan problem tål att köras i lite högre farter. Och som bonus får cykeln plats hemma i hallen när du ligger och slappar på soffan, helt perfekt för dig med begränsat förvaringsutrymme. Det kanske låter för bra för att vara sant, men det är det faktiskt inte!

Pålitlig 1x-drivlina med 6 utanpåliggande växlar från kvalitetssäkra Shimano

Under motorhuven sitter en utanpåliggande 6-växlad drivlina från Shimano som tack pålitliga fartresurser och ett brett register ser till att du utan större problem kan ta dig uppför de lite brantare uppförsbackarna. Den nästan klanderfria drivlinan styrs via ett lättmanövrerat reglage som ger dig möjligheten att skifta mellan växlarna utan att det känns det minsta ansträngt och allt sker effektivt och ganska tyst. De greppvänliga däcken ger skön komfort och trots att de är ganska släta så ger de bra grepp på alla typer av hårda underlag, men de fungerar givetvis även på lite mjukare underlag.

Generöst med alla den utrustning som gör livet i sadeln lite enklare

Den övriga utrustningsnivån är minst sagt generös, eller vad sägs om en belysning som ser till att du syns ordentligt och robusta stänkskärmar som ser till att du kan cykla oavsett väderlek. Lägg därtill en robust pakethållare, en justerbar styrstam, en lång sadelstolpe, ett stabilt stöd, ett väl täckande kedjeskydd samt robusta 20-tummare med breda däck som är försedda med en reflexrand för att skapa lite extra synlighet. Vill du ha ett flexibelt transportmedel som passar cyklister i nästan alla längder och som faktiskt hela familjen kan cykla på (dock inte samtidigt), eller helt enkelt något smart och roligt att ha med på husbils- eller båtsemestern? Då tycker vi tveklöst att Kronan Permis U6 20 är ett av de klart bästa alternativen!

Även taggad i

Egenskaper
Information om cykelns specifikation: Information om cykelns specifikation På grund av rådande världsläge kan vissa av cykelns komponenter skilja sig mot vad som anges i specifikationen och vad som syns på bilderna. Tillverkaren kan utan förvarning ersätta komponenterna i ordinarie specifikation till likvärdiga komponenter.
EAN-kod: 4045446521333
Artikelnummer: 0088931033320
Varumärke:KRONAN
Size:20
Variant:Matt Svart
Produkttyp:Bike
Modellserie:Kronan Vikbara Cyklar
Disciplin:Pendling
Kön:Unisex, Dam, Herr
Damspecifik: 

Damspecifik

Då kvinnor och män oftast ser olika ut till anatomin så bygger många tillverkare cyklar som är anpassade därefter. Vanligtvis är det enbart små skillnader som skiljer. Bland annat brukar det vara bredare sadlar, smalare styren och kortare vevarmar. I vissa fall görs även damspecifika modeller i mindre storlekar och med ett sluttande överrör. Ibland även i andra färger.
Ja
Färg:Svart
Tillverkarens färg:MATTE BLACK
Din längd:145-185cm
Elcykel:Nej
Årsmodell:2023
Hemsida tillverkare:https://www.kronan.com/
Bakväxelserie:Shimano SIS
Antal växlar: 

Antal växlar

Hur många växlar behöver jag?

Detta beror helt på hur du cyklar och vad du vill få ut av cykeln. För att reda ut detta behöver du veta hur du kommer att cykla och om du vill prioritera lågt underhåll eller hög prestanda.

Lågt underhåll

I detta fall skall du välja ett växelsystem med navväxel. Dessa finns i varianter om 2- 11 växlar från bland annat Shimano och deras Nexus serie som har 3, 7 och 8 växlar. De finns även Shimano Alfine som är en finare modell som har mindre motstånd i mekaniken och finns med 8 och 11 växlar.

Hög prestanda

I detta fall hör antalet växlar baktill ihop med kvalité. Tillverkarna tävlar om att göra de bästa växlarna med flest antal drev på kassetten. Detta gör då att de finaste komponenterna är även de som har flest antal växlar baktill. Framtill är det ett eller två drev som gäller för de finare delarna.

En kombination av de båda

I detta fall kikar vi på system som har 2-3 växlar fram och 8-10 drev bak. Dessa är av en lite enklare byggkvalité som även har en högre vikt. Dessa är istället byggda av mer robusta material såsom stål istället för aluminium m.m. Dessa tål ofta mer stryk men fungerar inte lika smidigt

6-växlad (1 x 6)
Ramset
Ramstorlek:20
Ram:Kronan Vikbar aluminium. Snabbkoppling på ramen lossas för att kunna vika ihop cykeln.
Rammaterial: 

Rammaterial

Kolfiber kostar lite mer än en aluminiumram, men den har en hel del fördelar jämfört med andra material vad gäller rena köregenskaper. Den är starkare, lättare, styvare och bekvämare att cykla på, då det är ett mer levande material än aluminium. Kolfiber är dock lite känsligare för att montera tillbehör som du klämmer runt ramen, till exempel lås eller barnstolar. Detta leder till att kolfiber då lämpar sig bäst för sportcyklar som racercyklar och mountainbikes.

Aluminium är ett prisvärt och lätt material, som lämpar sig för alla typer av cyklar. Det är enkelt att få till en riktigt låg vikt men bibehålla styrka och bra köregenskaper, och materialet är inte heller känsligt för vad du monterar för tillbehör på det. Bara att tuta och köra och montera på precis vad du vill på din cykel!

Stål är ett material som kan tillverkas i många olika kvalitetsnivåer. Stål kan byggas väldigt billigt, och finns därför på de enklare cyklarna i vårt sortiment. Men det kan också vara ett otroligt följsamt, hållbart och bekvämt material när man använder riktigt fint stål. Det riktigt fina stålet hittas i många cyklar som är ämnade lite mer för långfärdscykling, till exempel våra fina touringhojar från Surly, och Skeppshult-cyklar som är byggda i svenskt kvalitetsstål (vilket bidrar till mycket fina komfortegenskaper på de flesta underlag).

Aluminium
Framgaffel:Permis U6
Gaffeltyp:Stel
Bakgaffeltyp: 

Bakgaffeltyp

En mountainbike kan delas upp på väldigt många olika sätt. Bland annat så kan man dela upp dessa i så kallade “heldämpade” och “hardtails”. Detta betyder alltså hur många typer av dämpare som sitter på cykeln.

Stel

En hardtail har enbart en dämpad gaffel framtill och en stel gaffel bak. Fördelen med att köra med en stel bakgaffel är att det inte försvinner någon kraft på grund av bakdämparen. Dessutom får du en lägre vikt över lag på cykeln.

Dämpad

En heldämpad har utöver en dämpad framgaffel även en dämpad bakgaffel. Dessa cyklar har ett länkage som tillsammans med bakdämparen ger en bekvämare åkning, men även en stabilare och i de flesta fall även snabbare cykling. På samma sätt som framgaffeln dämpar för att behålla grepp och ge ökad komfort så gör bakdämparen precis samma sak för bakdelen.

Stel
Hjul
Hjulstorlek:20"
Bakdäck:Med reflexrand 20 x 1,75"
Framdäck:Med reflexrand 20 x 1,75"
Hjul:Aluminium med ekerreflexer
Fälgar:Aluminium
Drivlina
Växelreglage:6-växlat
Bakväxel:Shimano SIS 6-växlar
Vevparti:Veveparti med 1 drev fram
Kedja:6-delad
Kassett:6-delad
Komponenter
Frambroms:V-broms
Bakbroms:V-broms
Typ av broms: 

Typ av broms

Fälgbroms

De klassiska bromsarna för alla typer av cyklar som sakta men säkert fasas ut av skivbromsar. Dessa styrs via reglage från styret och klämmer åt med bromsbelägg kring fälgbanan för att få stopp på cykeln. Fälgbromsar finns i olika typer för att passa olika typer av cyklar och kommer som bland annat V-broms, cantilever och U-bromsar. Fördelen med dessa är att de är väldigt lätta att underhålla och har en låg vikt.

Rullbroms

Dessa fungerar likt trumbromsar som återfinns på bland annat mopeder. Här trycks bromsbackar ut mot metall inuti en cylinder i mitten på hjulet. Dessa kräver minst underhåll och är otroligt driftsäkra. Nackdelen med dessa är att de har inte lika kraftig bromsverkan som till exempelt skivbromsar.

Fotbroms

Standarden som återfinns på de flesta klassiska dam och herrcyklar. Denna broms kräver väldigt lite underhåll men begränsas om du vill ha fler växlar. Dessa tillhör nämligen specifika typer av nav (hjul) som har inkapslade växlar, till exempelt Shimano Nexus. Nackdelen med dessa är att det krävs mer kraft för att bromsa ordentligt jämfört med andra, samt att du måste ha fötterna i specifika lägen för att kunna få ut den begärda kraften.

Skivbroms

De moderna bromsarna på bland annat mountainbikes, hybrider och ett flertalet elcyklar. Dessa baseras på ett bromsok som klämmer åt kring en skiva av metall vid hjulets nav (mitten på hjulet). Detta är väldigt likt de system som återfinns på både bilar och motorcyklar och anses vara det absolut bästa i dagens läge. Dessa är de kraftigaste bromsarna, kräver relativt lite underhåll och är väldigt driftsäkra och finns som både mekaniska (med vajer) och hydrauliska (slutet system med olja).

Fälgbroms
Styre:Svart med rise
Styrstam:hela styret kan fällas ihop via en snabbkoppling när cykeln ska fällas ihop
Handtag/Styrlinda:Svarta gummihandtag
Sadel:Mjuk standardsadel
Sadelstolpe:Svart med justerbar vinkel av sadel
Pedaler:Vikbara pedaler som kan fällas ihop
Utrustning
Skärmar:Ja
Stöd:Ja
Pakethållare:Ja
Storlekstabell

Liknande Produkter

Kronan Hopfällbar Cykel Permis U6 20" 6-växlad svart
 • Smidig och praktisk
 • Går att fällas ihop för förvaring
4 890 kr
5 490 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 20
Kronan Herrcykel Rask H1 1-Växlad Olivgrön
 • Elegant och snabb
 • Minimalistisk
4 990 kr
5 999 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 55cm
Kronan Herrcykel Original H3 3-Växlad Olivgrön
Finns i lager
 • 54cm
Kronan Damcykel Original D3 3-Växlad Olivgrön
Finns i lager
 • 55cm
Raleigh Herrcykel Darlington 3-växlad
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 5–10 dagar
 • 56cm
 • 60cm
Superior Hybridcykel STK 500
7 590 kr
10 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 48
 • 53cm
 • 58cm
Kronan Damcykel Stilig D3 3-växlad svart
Finns i lager
 • 50
Kronan Damcykel Stilig D3 3-Växlad blå
Finns i lager
 • 50
 
 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan