Stäng
 • Cykelservice i världsklass
 • Enormt utbud av cykel
 • Upp till 36 mån delbetalning med Klarna
Månadsfinal januari ut! Se här » kvar
Cyklar  Racercykel & landsvägscykel  Racercykel allround  BH Racercykel Quartz 1.0 RED/RED

BH Racercykel Quartz 1.0 RED/RED

BH Racercykel Quartz 1.0 RED/RED
Beskrivning

Komfortabel landsvägsracer som levererar högvis av körglädje

Den pålitliga parhästen BH Quartz 1.0 är visserligen den enklaste racern ur BH´s breda sortiment. Men låt dig inte luras, för den kan utan problem hanterar allt från avslappnade njutningsturer till stenhårda träningspass. Det här är en bekväm landsvägscykel med en av marknadens mest prisvärda aluminiumramar där maximal komfort, robust funktionalitet och pålitlig prestanda ligger i fokus. En mycket prisvärd hoj för dig som vill kunna utveckla din cykling eller kanske bara vill byta upp dig till något som är betydligt snabbare än hybriden. 

Nyckeln till framgång!

 • Hydroformad aluminiumram (6061) med spänstig geometri och pålitlig prestanda
 • Framgaffel i kolfiber som ser till att styrningen alltid känns stabil och smidig
 • Beprövad 2x-drivlina med 20 växlar från Shimano (Tiagra) med klanderfri funktion 
 • Mekaniska skivbromsar med pålitlig bromsprestanda från Shimano (Tiagra Mechanic)
 • Hjulset med greppsäkra 28-tummare från Hutchinson (Nitro2) med 28 mm bredd
 • I övrigt ändamålsenliga komponenter som ytterst sällan krånglar

Kvalitativ aluminiumram som skapar en solid grund för stora upplevelser

Stommen på denna prisvärda skapelse utgörs av en hydroformad aluminiumram (6061) med praktisk intern kabeldragning som alltid levererar pålitlig prestanda. Den har en modern landsvägsgeometri som sätter fokus på hastighet men fortfarande ger sin ägare tydlig uppsikt på medtrafikanterna och ser till att du klarar riktigt långa pass utan att behöva få ont i ryggen. Ramen kompletteras av en kvalitativ framgaffel i kolfiber som effektivt minimerar vibrationer och ger skapar en trygg upplevelse med en förlåtande styrkänslan. 

2x-drivlina med pålitlig funktion i kombination med tåliga komponenter

Den här versionen har en pålitlig 2x-drivlina med 20 växlar och bekväma reglage från Shimano (Tiagra). Hjärtat i skapelsen är ett effektivt vevparti med dubbla framdrev (46/34T) som kombineras med en 10-delad kassett (11-34T) vilket sammantaget ger en utväxling med imponerande bredd men där fokus främst ligger på lite högre farter. Kombinera denna gedigna bestyckning med tåliga komponenter från välkända tillverkare så får du en helhet med grym precision och imponerande slitstyrka, helt perfekt för våra lite tuffare skandinaviska förhållanden.

Hjulset med fina fartresurser och effektiva mekaniska skivbromsar

Allt rullar på ett stabilt hjulset och för att göra cykel så bekväm som möjligt har den ett par 28 mm breda däck som även fungerar bra när underlaget blir lite sämre. Kvalitetsdäcken från Hutchinson ger cykeln övertygande fartresurser och för att balansera denna egenskap är den utrustad med effektiva mekaniska skivbromsar från Shimano (Tiagra), vilket ser till att du alltid har pålitlig bromsförmåga, oavsett underlag, väder eller årstid.

En sportig hoj för allt från rena njutningsturer till intensiva träningspass 

En sportig hoj med komfort, säkerhet som funkar perfekt för kräsna pendlare och som utan problem vill kunna hantera allt från rena njutningsturer med familjen till intensiva träningspass med kompisarna. Nej, det här är verkligen ingen ultralätt tävlingshoj för dig som alltid siktar på pallplats. MEN den utgår ifrån BH´s minst sagt gedigna kunnande på tävlingsbanorna, vilket gör den till en snabb landsvägscykel som kommer kunna hålla jämna steg med din egen utveckling mot allt längre och allt snabbare rundor... och den kan givetvis uppgraderas med både skärmar och pakethållare om så skulle önskas (ganska praktiskt i vår snabbt skiftande skandinaviska klimat).

Egenskaper
Information om cykelns specifikation: Information om cykelns specifikation På grund av rådande världsläge kan vissa av cykelns komponenter skilja sig mot vad som anges i specifikationen och vad som syns på bilderna. Tillverkaren kan utan förvarning ersätta komponenterna i ordinarie specifikation till likvärdiga komponenter.
Artikelnummer: 0069189-5836
Varumärke:BH
Size:-
Variant:Red/Red
Knytnummer:0069189
Modellserie:BH Quartz
Produktserie:BH Quartz
Personalisering:Landsvägscykling
Kön:Herr
Damspecifik: 

Damspecifik

Då kvinnor och män oftast ser olika ut till anatomin så bygger många tillverkare cyklar som är anpassade därefter. Vanligtvis är det enbart små skillnader som skiljer. Bland annat brukar det vara bredare sadlar, smalare styren och kortare vevarmar. I vissa fall görs även damspecifika modeller i mindre storlekar och med ett sluttande överrör. Ibland även i andra färger.
Nej
Tillverkarens färg:RED/RED
Din längd:-
Elcykel:Nej
Årsmodell:2022
Hemsida tillverkare:https://www.bhbikes.com/
Växelreglageserie:Shimano Tiagra
Framväxelserie: 

Framväxelserie

Vad betyder t.ex. Shimano SLX? Varje komponenttillverkare delar in sina komponenter så som växlar, bromsar, vevpartier m.m. i serier, i detta fall är tillverkaren Shimano och serien SLX.

Serierna går från funktionella enkla komponenter till betydligt mer avancerade komponenter med hög precision och låg vikt.

Självklart fungerar växlar och bromsar ur en enklare serie som de skall men det sker inte med samma precision eller känsla som hos komponenter ur en finare serie. Det kommer förmodligen att krävas mer service över tid för de enklare komponenterna.

Nedan ser du en lista över de största tillverkarnas serier ordnade så att den finaste serien är högst upp.

Observera att denna tabell inte jämför olika märken eller racer vs. mountainbike, utan den bör endast användas för att jämföra inom en kolumn.

Shimano mountainbikeShimano racerSRAM mountainbikeSRAM racerShimano navväxlar
XTR Di2 Dura-Ace Di2 XX Red E-tap Alfine 11
XTR Dura-Ace X0 Red 22 Alfine 8
XT Di2 Ultegra Di2 X1 Red Nexus 8
XT Ultegra GX Force 22 Nexus 7
SLX 105 NX Force Nexus 3
Deore Tiagra X9 Rival 22  
Alivio Sora X7 Rival  
Acera Claris X5 Apex  
Altus
Tourney
Shimano Tiagra
Bakväxelserie: 

Bakväxelserie

Vad betyder t.ex. Shimano SLX? Varje komponenttillverkare delar in sina komponenter så som växlar, bromsar, vevpartier m.m. i serier, i detta fall är tillverkaren Shimano och serien SLX.

Serierna går från funktionella enkla komponenter till betydligt mer avancerade komponenter med hög precision och låg vikt.

Självklart fungerar växlar och bromsar ur en enklare serie som de skall men det sker inte med samma precision eller känsla som hos komponenter ur en finare serie. Det kommer förmodligen att krävas mer service över tid för de enklare komponenterna.

Nedan ser du en lista över de största tillverkarnas serier ordnade så att den finaste serien är högst upp.

Observera att denna tabell inte jämför olika märken eller racer vs. mountainbike, utan den bör endast användas för att jämföra inom en kolumn.

Shimano mountainbikeShimano racerSRAM mountainbikeSRAM racerShimano navväxlar
XTR Di2 Dura-Ace Di2 XX1 Eagle RED E-tap Alfine 11
XTR Dura-Ace XX1 Red 22 Alfine 8
XT Di2 Ultegra Di2 XX Force 22 Nexus 8
XT Ultegra X01 Eagle Rival 22 Nexus 7
SLX 105 X01 Apex Nexus 3
Deore Tiagra X0    
Alivio Sora EX1    
Acera Claris X1    
Altus GX Eagle
Tourney   GX    
NX Eagle
    NX    
    X9    
    X7    
    X5    
Shimano Tiagra
Antal växlar: 

Antal växlar

Hur många växlar behöver jag?

Detta beror helt på hur du cyklar och vad du vill få ut av cykeln. För att reda ut detta behöver du veta hur du kommer att cykla och om du vill prioritera lågt underhåll eller hög prestanda.

Lågt underhåll

I detta fall skall du välja ett växelsystem med navväxel. Dessa finns i varianter om 2- 11 växlar från bland annat Shimano och deras Nexus serie som har 3, 7 och 8 växlar. De finns även Shimano Alfine som är en finare modell som har mindre motstånd i mekaniken och finns med 8 och 11 växlar.

Hög prestanda

I detta fall hör antalet växlar baktill ihop med kvalité. Tillverkarna tävlar om att göra de bästa växlarna med flest antal drev på kassetten. Detta gör då att de finaste komponenterna är även de som har flest antal växlar baktill. Framtill är det ett eller två drev som gäller för de finare delarna.

En kombination av de båda

I detta fall kikar vi på system som har 2-3 växlar fram och 8-10 drev bak. Dessa är av en lite enklare byggkvalité som även har en högre vikt. Dessa är istället byggda av mer robusta material såsom stål istället för aluminium m.m. Dessa tål ofta mer stryk men fungerar inte lika smidigt

20-växlad (2 x 10)
Ramset
Ramstorlek:-
Ram:Quartz Disc Aluminium 6061, Thru Axle 12mm
Rammaterial: 

Rammaterial

Kolfiber kostar lite mer än en aluminiumram, men den har en hel del fördelar jämfört med andra material vad gäller rena köregenskaper. Den är starkare, lättare, styvare och bekvämare att cykla på, då det är ett mer levande material än aluminium. Kolfiber är dock lite känsligare för att montera tillbehör som du klämmer runt ramen, till exempel lås eller barnstolar. Detta leder till att kolfiber då lämpar sig bäst för sportcyklar som racercyklar och mountainbikes.

Aluminium är ett prisvärt och lätt material, som lämpar sig för alla typer av cyklar. Det är enkelt att få till en riktigt låg vikt men bibehålla styrka och bra köregenskaper, och materialet är inte heller känsligt för vad du monterar för tillbehör på det. Bara att tuta och köra och montera på precis vad du vill på din cykel!

Stål är ett material som kan tillverkas i många olika kvalitetsnivåer. Stål kan byggas väldigt billigt, och finns därför på de enklare cyklarna i vårt sortiment. Men det kan också vara ett otroligt följsamt, hållbart och bekvämt material när man använder riktigt fint stål. Det riktigt fina stålet hittas i många cyklar som är ämnade lite mer för långfärdscykling, till exempel våra fina touringhojar från Surly, och Skeppshult-cyklar som är byggda i svenskt kvalitetsstål (vilket bidrar till mycket fina komfortegenskaper på de flesta underlag).

Aluminium
Framgaffel:Quartz Disc, Integrated Carbon 1.5
Framgaffeltyp: 

Framgaffeltyp

En dämpad framgaffel är idag standard på mountainbikes, helt enkelt för att klara av den terräng som cykeln används i. Det finns även en hel del hybridcyklar med dämpade framgafflar, för att ge dig lite mer komfort på grusvägar och eventuella skogsstigar. Om du ska cykla i skog eller på lättare stigar, alternativt mycket grusväg, så är en dämpad framgaffel ett bra val!

Stela framgafflar återfinns på standard, racer och hybridcyklar, och lämpar sig bäst för cyklar som mestadels ska befinna sig på asfalt. Du får en lättare cykel, en cykel som känns rappare och en cykel som upplevs svara bättre på dina rörelser. Vissa nischade cyklar som fatbikes och touringcyklar har också stela framgafflar, men då kompenseras det oftast med väldigt breda och rejäla däck för att återge lite av komfortkänslan. Om du ska cykla på främst asfalt, och kanske någon snällare grusväg så är en stel framgaffel helt rätt för dig!

Stel
Framgaffelmaterial:kolfiber
Bakgaffeltyp: 

Bakgaffeltyp

En mountainbike kan delas upp på väldigt många olika sätt. Bland annat så kan man dela upp dessa i så kallade “heldämpade” och “hardtails”. Detta betyder alltså hur många typer av dämpare som sitter på cykeln.

Stel

En hardtail har enbart en dämpad gaffel framtill och en stel gaffel bak. Fördelen med att köra med en stel bakgaffel är att det inte försvinner någon kraft på grund av bakdämparen. Dessutom får du en lägre vikt över lag på cykeln.

Dämpad

En heldämpad har utöver en dämpad framgaffel även en dämpad bakgaffel. Dessa cyklar har ett länkage som tillsammans med bakdämparen ger en bekvämare åkning, men även en stabilare och i de flesta fall även snabbare cykling. På samma sätt som framgaffeln dämpar för att behålla grepp och ge ökad komfort så gör bakdämparen precis samma sak för bakdelen.

Stel
Hjul
Hjulstorlek: 

Hjulstorlek

Hjulstorleken är precis vad det låter som - storleken på hjulen. Den mäts normalt i tum (t.ex. 28") eller i millimeter (t.ex. 622). I Sverige är tum det vanligaste måttet, och därmed det mått vi valt att använda. Hjulstorlekens betydelse varierar beroende på cykeltyp.

Barncyklar

Barncyklar benämns oftast med hjulstorlek som storlek på cykeln, vilket skiljer sig från vuxencyklar där ramstorleken är vad som avgör storleken på cykeln. Det betyder inte att alla cyklar med 24"-hjul är lika stora, och därför har vi valt att, istället för att ha en storlekstabell, ange exakta längdrekommendationer för varje enskild cykel.

När man köper barncykel vill man givetvis att barnet ska kunna växa med cykeln. Tänk dock på att en alltför för stor cykel i regel blir för lång, och därmed ger en liggande sittställning vilket i sin tur minskar uppsikten för barnet. Välj därför aldrig en cykel där barnet är mer än 5 centimeter kortare än vår angivna längdangivelse.

Mountainbikes

I mountainbikevärlden finns tre hjulstorlekar: 29", 27,5" och 26". 26" var länge den enda storleken som användes för mountainbikes, men används idag i princip enbart för juniorcyklar och enklare mountainbikes som är tänka för transport och lättare motion. Vill du träna eller t.om. tävla med din cykel är det 29" eller 27,5" som gäller. Lite förenklat kan man säga att 29" ger en stabilare upplevelse, bibehåller fart bättre och enklare tar dig över små hinder bättre än 27,5", medan en 27,5" ger dig en cykel som upplevs rappare i kurvor samt aningen snabbare i accelerationen. Många heldämpade mountainbikes med 27,5" har dessutom längre slaglängd, och är anpassade för en mer teknisk och stökig terräng.

Racercyklar, standardcyklar, hybridcyklar och övriga cyklar

För i princip samtliga cyklar förutom mountainbikes och barncyklar gäller 28"-hjul som är en väl avvägd storlek som ger både bra förutsättning för att rulla lätt, vara bekvämt att sitta på och enkelt att manövrera.

28"
Däckdimension: 

Däckdimension

Vi har valt att ange alla däck och slangdimensioner enligt ETRTO-standard*. Detta innebär att alla mått anges i mm t.ex 37-622 där 37 är bredden på däcket och 622 är innerdiametern på däcket.

Enklaste sättet att köpa rätt däck eller slang är att titta på dina nuvarande däck (däckdimension står alltid på däcksidorna) och köpa samma dimension som du har.

*ETRTO (European Tire and Rim Technical Organization).

622-28
Bakdäck:Hutchinson Nitro2 700x28
Framdäck:Hutchinson Nitro2 700x28
Hjul:Slite Thru Axle
Drivlina
Växelreglage:Shimano Tiagra
Framväxel:Shimano Tiagra
Bakväxel:Shimano Tiagra 10sp
Vevparti:Shimano Tiagra 46/34
Kedja:FSA TH-CN90N
Kassett:Shimano Tiagra11/34
Komponenter
Frambroms:Shimano Tiagra Mechanic
Bakbroms:Shimano Tiagra Mechanic
Typ av broms: 

Typ av broms

Fälgbroms

De klassiska bromsarna för alla typer av cyklar som sakta men säkert fasas ut av skivbromsar. Dessa styrs via reglage från styret och klämmer åt med bromsbelägg kring fälgbanan för att få stopp på cykeln. Fälgbromsar finns i olika typer för att passa olika typer av cyklar och kommer som bland annat V-broms, cantilever och U-bromsar. Fördelen med dessa är att de är väldigt lätta att underhålla och har en låg vikt.

Rullbroms

Dessa fungerar likt trumbromsar som återfinns på bland annat mopeder. Här trycks bromsbackar ut mot metall inuti en cylinder i mitten på hjulet. Dessa kräver minst underhåll och är otroligt driftsäkra. Nackdelen med dessa är att de har inte lika kraftig bromsverkan som till exempelt skivbromsar.

Fotbroms

Standarden som återfinns på de flesta klassiska dam och herrcyklar. Denna broms kräver väldigt lite underhåll men begränsas om du vill ha fler växlar. Dessa tillhör nämligen specifika typer av nav (hjul) som har inkapslade växlar, till exempelt Shimano Nexus. Nackdelen med dessa är att det krävs mer kraft för att bromsa ordentligt jämfört med andra, samt att du måste ha fötterna i specifika lägen för att kunna få ut den begärda kraften.

Skivbroms

De moderna bromsarna på bland annat mountainbikes, hybrider och ett flertalet elcyklar. Dessa baseras på ett bromsok som klämmer åt kring en skiva av metall vid hjulets nav (mitten på hjulet). Detta är väldigt likt de system som återfinns på både bilar och motorcyklar och anses vara det absolut bästa i dagens läge. Dessa är de kraftigaste bromsarna, kräver relativt lite underhåll och är väldigt driftsäkra och finns som både mekaniska (med vajer) och hydrauliska (slutet system med olja).

Mekanisk skivbroms
Styrlager:BH Lite 1.5
Styre:BH Lite Compact
Styrstam:BH SL
Sadel:San Marco Monza Start
Sadelstolpe:BH Lite 27,2
Utrustning
SSF-Godkänt lås: 

SSF-Godkänt lås

Skulle din cykel bli stulen så kräver oftast försäkringsbolagen att den skall ha varit fastlåst kring ett fast föremål tillsammans med ett SSF-godkänt lås. Tänk därför noga innan du beställer ett allt för enkelt lås som kanske inte är godkänt.
Nej
Storlekstabell

Andra produkter i serien BH Quartz

BH Racercykel Quartz 1.5 SILVER/BLACK
BH
16 490 kr
20 890 kr
Kampanj
Slut i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL

Liknande Produkter

Trek Racercykel Émonda SL 5 Disc SILVER
 • Grymma totalegenskaper
 • Fjäderlätt med skivbroms
29 789 kr
33 090 kr
Kampanj
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 5–10 dagar
Finns i flera varianter
Scott Racercykel Speedster 20 NOCOLOR
16 190 kr
17 990 kr
Kampanj
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 10–15 dagar
Finns i flera varianter
Scott Racer Allround Speedster 40
12 590 kr
13 990 kr
Kampanj
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 10–15 dagar
Finns i flera varianter
Specialized Racercykel Allround Aethos Comp
Finns i lager
 • 54cm
 • 56cm
 • 58cm
Cannondale Racercykel CAAD Optimo 3 BLACK
Finns i lager
 • 48
 • 51
 • 54cm
 • 56cm
 • 58cm
Scott Racer Contessa Speedster 25 Disc
13 990 kr
15 490 kr
Kampanj
Finns i lager
 • XXS
 • XS
 • S
 • M
 • L
Trek Racer Domane Sl 6
41 841 kr
44 990 kr
Kampanj
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 5–10 dagar
 • 44
Scott Racer Allround Speedster 30
13 950 kr
15 490 kr
Kampanj
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 10–15 dagar
Finns i flera varianter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan