Stäng
 • Cykelservice i världsklass
 • Enormt utbud av cykel
 • Upp till 36 mån delbetalning med Klarna
Stor kampanj för dig som cyklar i höst!Se här
Elcyklar  Elcykel standard  Elcykel Dam  Trek Elcykel District+ 1C Lowstep 400Wh LITHIUM GREY

Trek Elcykel District+ 1C Lowstep 400Wh LITHIUM GREY

Trek Elcykel District+ 1C Lowstep 400Wh LITHIUM GREY
Beskrivning

Smidig och lätthanterlig elcykel med tillbehören som förenklar din vardag

Letar du efter en pålitlig elcykel som har utrymmen för allt du behöver ha med på dina rundor genom staden? Vill du att din elcykel ska ha ett minimalt underhållsbehov och vara utrustad med alla tillbehören som förenklar din vardag? Den smidiga Trek District+ 1C Lowstep 400Wh är en pålitlig och extremt lätthanterlig stadscykel med kraftfull eldrift som kan hantera de flesta typer av transporter. På den här hojen är det skoj och enkelt att ta sig fram bland gator, cykelbanor, gränder och torg. Den har ett näst intill bombsäkert växelsystem med minimalt underhållsbehov, en pålitlig elektrisk motor från Bosch och effektiva bromsar som funkar i alla typer av väder. Den är byggd för att klara tunga laster och levereras redan från start med all utrustning som behövs för att du ska kunna uträtta en massa olika ärenden under din dag.

Nyckel till framgång!

 • Eldriven stadscykel som erbjuder problemfri och underhållande transport i stadsmiljö
 • Bekvämt upprätt åkställning som verkligen låter dig hinna njuta av omgivningen
 • Robust aluminiumram med extremt lågt insteg och ett eleganta utseende
 • Elmotor från Bosch (Active Line - 250 W, 40 Nm) som stöder hastigheter upp till 25 km/h
 • Praktisk MIK-pakethållare som även huserar batteriet från Bosch (Powerpack 400Wh)
 • Walk Assist-funktion perfekt när du leder ut din cykel från branta parkeringsgarage eller cykelförråd
 • Näst intill underhållsfri inbyggd drivlina med 7-växlar från Shimano (Nexus 7)
 • Robusta hjulset med greppvänliga gummin från Schwalbe (Energizer Active Plus - 700x50c)
 • Kraftfull skivbroms framtill som ser till att din cykeltur aldrig ska behöva hindras av lite dåligt väder
 • Klassisk fotbroms baktill ger dig pålitlig bromskraft i alla väder och året runt
 • Klarar ordentligt med last och levereras med både pakethållare och korg
 • Redan från start utrustad med alla de praktiska tillbehören som förenklar din vardag

Robust aluminiumram som sätter både komfort och funktion i fullt fokus

Stommen utgörs av en robust ram i aluminium (Alpha Smooth Aluminium) med elegant invändig kabeldragning, vilket både ger ett prydligare utseende och ökar skyddet mot både väta, slask och smuts. Ramen har extremt lågt insteg och en komfortabel geometri som sätter smidig manöverförmåga, god uppsikt och smidig framkomlighet i fokus. Med andra ord har den en bekvämt upprätt åkställning som verkligen låter dig njuta av omgivningen när du smärtfritt trampar fram i den egen takt.

På ramen hittar du redan från start alla de tillbehören som förenklar din vardag. Eller vad sägs om en stabil bakre pakethållare som är godkänd för barnsits och tunga laster, en generös främre korg, robusta skärmar och en kraftfull belysning som ser till att du syns även när mörkret faller. Lägg därtill ett stadigt stöd och en gemensam nyckel som passar till både batteriet samt det medföljande U-låset och du har en vinnare!

Kraftfull eldrift och en 7 växlad drivlina med en underbart dynamisk känsla

Kraften kommer från en dynamisk kvalitetsmotor från Bosch (Active Line) kombinerat med ett batteri som kortfattat levererar mer än 400 Wh av miljövänlig kraft, vilket sammantaget ger gott om kraft för massor av behaglig cykling med imponerande räckvidd och massor av extra krut i både ben och lungor. Den pålitliga tyska elmotorn jobbar tillsammans med en tillförlitlig drivlina med 7 helt inkapslade och näst intill bombsäkra växlar från Shimano (Nexus 7) näst intill levererar felfri funktion, ett brett växelomfång och kräver nästan inget underhåll alls. Växlarna hanteras dessutom via ett lättmanövrerade vridreglage som ger dig möjligheten att skifta mellan växlarna utan att det känns det minsta ansträngt. Detta intuitiva växelsystem låter dig dessutom växla även när du inte trampar, vilket är perfekt i stadstrafiken med alla sina ständiga stopp. Det är ett föredömligt smidigt system som även hjälper till att skydda cykelns viktiga delar mot vägsmuts och vädrets makter.

Eftersom drivpaketet är placerat i ramens nedre del uppnås en låg tyngdpunkt, vilket ger dig klanderfri manöverförmåga och en naturligt välbalanserad känsla i cyklingen. Hela paketet har imponerande låg ljudnivå och levererar en dynamisk känsla i kraftöverföringen, och det bästa av allt är att det sker med nästan sömlös harmoni och med hög effektivitet. Lägg därtill en tydlig Purion display med 5 olika driftslägen (Eco, Tour, Sport, Turbo, Off) som har en bakgrundsbelyst hastighetsmätare och indikatorer för serviceintervall och batteriladdning. Den genomtänkta designen gör det lätt för cyklisten att bläddra bland funktionerna eller välja rätt assistansnivå utan att behöva släppa taget om styret... både tryggt, lätthanterligt och säkert!

Robusta hjulset samt bromsar med extremt pålitliga egenskaper

Det robusta hjulsetet består av aluminiumfälgar som försetts med greppvänliga gummin från Schwalbe (Energizer Active Plus) som utan minsta problem hanterar allt från slät asfalt och kullersten till betydligt ojämnare underlag. Dessa 50 mm breda kvalitetsdäck ger en perfekt kombinationen av komfort, stabilitet och lågt rullmotstånd vilket i praktiken innebär ökad trygghet och skönare cykling på de underlag du normalt sett hittar i staden och alla dess närområden. Inbromsningen handläggs av en kraftfull hydrauliska skivbroms framtill i kombination med en klassisk fotbroms baktill vilket ser till att du har effektiva bromsverkan oavsett om det är torrt, regnigt eller slaskigt underlag för dagen.

Framtid utan trista bilköer, illaluktande busskurer och fullproppad T-bana

Det här är en robust stadscykel som väcker habegär och som ser till att du kan planera för en framtid utan långsamma bilköer, trånga tunnelbanevagnar och illaluktande busskurer. En District+ ger dig rätt förutsättningar för att kunna förändra invanda gamla resemönster och låta miljöboven stå kvar nere i garaget, dessutom alla dagar i veckan. Varken last eller branta uppförsbackar utgör något större problem för det är bara att växla ner, vrida upp assistansnivån och bibehålla tempot så når du smärtfritt även de brantaste backarnas krön.

Det här är verkligen det optimalt transportmedlet för dig som vill ha lite extra hjälp i uppförsbackarna (perfekt när flåset börjar tryta, men viljan finns kvar) eller för dig som effektiv och snabbt vill kunna ta dig till jobbet utan att du ens behöver packa ner ett ombyte i väskan. Ett miljövänligt, lätthanterligt, underhållande och imponerande bekvämt transportmedel som tack vare modern teknik förflyttar dig dit du vill på ett effektivt sätt. 

Egenskaper
Artikelnummer: 0053323-E321
Varumärke:TREK
Size:-
Variant:Lithium Grey
Knytnummer:0053323
Produkttyp:Bike
Disciplin:commute
Kön:Dam
Färg:GREY
Elcykel:Ja
Damspecifik: 

Damspecifik

Då kvinnor och män oftast ser olika ut till anatomin så bygger många tillverkare cyklar som är anpassade därefter. Vanligtvis är det enbart små skillnader som skiljer. Bland annat brukar det vara bredare sadlar, smalare styren och kortare vevarmar. I vissa fall görs även damspecifika modeller i mindre storlekar och med ett sluttande överrör. Ibland även i andra färger.
Ja
Din längd:-
Årsmodell:2022
Tillverkarens färg:Lithium Grey
Modellserie:Trek District+
Växelreglageserie:Shimano Nexus
Bakväxelserie:Shimano Nexus
Elcykelkomponenter:Bosch
Följer kriterier för elcykel:Ja
Vikt (enligt tillverkaren):M - 22,85 kg (utan batteri)
Batteri:Ja
Antal växlar:7-växlad (1 x 7)
Ramset
Ramstorlek:-
Ram:Alpha Smooth Aluminum, internal cable routing, post-mount disc
Rammaterial:Aluminium
Framgaffel:SR Suntour NEX, coil spring, preload, 50mm travel, 100x5mm QR
Framgaffeltyp:Dämpad
Framgaffel, typ av fjäder:Stålfjäder
Slaglängd fram:50
Bakgaffeltyp:Stel
Hjul
Hjulstorlek:28"
Däckdimension:622-50
Bakdäck:Schwalbe Energizer Active Plus, Puncture Guard, Twin Skin, 700x50c
Framdäck:Schwalbe Energizer Active Plus, Puncture Guard, Twin Skin, 700x50c
Baknav:Shimano Nexus 7-speed with coasterbrake
Framnav:Alloy, centerlock disc, 100mm thru axle
Fälgar:Alex Rims DP23, 36-hole
Drivlina
Växelreglage:Shimano Nexus Revo Shifter 7-speed
Bakväxel:Shimano Nexus 7-speed
Vevparti:38T
Kedja:Shimano HG40
Kassett:18T
Komponenter
Frambroms:Hydraulisk skivbroms
Bakbroms:Rullbroms
Typ av broms:Hydraulisk Skivbroms
Styrlager:VP sealed cartridge, 1-1/8", threaded
Styre:Aluminum comfort
Styrstam:Bontrager alloy quill, 31.8mm clamp, adjustable rise, Blendr compatible
Handtag/Styrlinda:Bontrager Satellite
Sadel:Selle Royal Nuvola
Sadelstolpe:Bontrager alloy, 31.6mm, 12mm offset
Pedaler:VP Black with reflectors
Motor
Motor:Bosch Active Line
Motorplacering:Vevparti
Motoreffekt: 

Motoreffekt

Max. tillåten motoreffekt i Sverige är för närvarande 250 W. Om det anges en högre effekt än 250 W i specifikationen är det bara ett tillfälligt värde vid start eller acceleration och som sjunker till 250 W efter några få sekunder.
250
Motorns ljudnivå:Låg
Vridmoment: 

Vridmoment

Motorns vridmoment mäts i Newtonmeter (Nm) och är ett mått på en krafts förmåga att vrida ett objekt kring en viss axel. Förenklat kan man säga att ju högre vridmoment desto bättre.
40 Nm
Sensorer:Hastighet, Kadens, Vridmoment
Maximal assistanshastighet: 

Maximal assistanshastighet

Högst tillåtna assistanshastighet i Sverige är för nuvarande 25 km/h. Kommer du upp i mer än 25 km/h slutar motorn att driva på och du får helt enkelt trampa på för egen maskin.
25
Batteri
Batteri:Bosch Powerpack 400Wh
Batteriplacering:Diagonalrör
Batterityp:Litium-jon
Kan laddas på cykeln:Ja
Avtagbart batteri:Ja
Batterikapacitet (Wh):400
Batteriladdare:yes
Batteri ingår?:Ja
Display
Display:Bosch Purion
Avtagbar display:Ja
Displayplacering:Vänster
Assistansnivåer:Eco, Off, sport, Tour, Turbo
Gåassistans:Ja
Utrustning
Belysning:Herrmans MR-GO, 100 lumen, 35 lux / Spanninga SOLO for e-bike
Skärmar:Ja
Stöd:Ja
Pakethållare:Ja, MIK
Korg:Ja
Lås:Ja
Storlekstabell
storleksguide

Liknande Produkter

Winther Elcykel Superbe 1 Dam 7-växlad MATTSVART M. SVART
 • Enkelhet & komfort
 • Motor: Promovec
16 245 kr
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 10–20 dagar
 • 48
 • 54
 • 59cm
Winther Elcykel Superbe 1 Dam 7-växlad MATT GUL M. GRÖN
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 10–20 dagar
 • 48
Frappe Elcykel Dam Fsd M1200i Lady
23 520 kr
28 890 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 44
 • 49
 • 54
Scott Elcykel Dam Sub Active Eride Lady
 • Komplett utrustad
 • Motor: Bosch Active
28 791 kr
31 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
ELECTRA GHOSTRIDER GO!
37 999 kr
41 599 kr
Kampanj
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 10–20 dagar
 • 26
Trek Elcykel Verve+ 1 Lowstep 500 Wh DARK AQUATIC
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 10–20 dagar
 • XS
 • S
 • M
 • L
Electra Townie Go! 5I Step-Thru
31 999 kr
35 999 kr
Kampanj
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 10–20 dagar
 • 26

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan