Stäng
 • Cykelservice i världsklass
 • Enormt utbud av cykel
 • Upp till 36 mån delbetalning med Klarna
Elcyklar  Elcykel standard  Elcykel Unisex  ELECTRA GHOSTRIDER GO!

ELECTRA GHOSTRIDER GO!

ELECTRA GHOSTRIDER GO!
Beskrivning

Urban elcykel som levererar den perfekta kombinationen av stil, vilja och kraft

För oss som vill köra elassisterat med maximal komfort, avslappnad kontroll och full credd så skapas det en vass upptäckarhoj där nere i södra Californien. Den helt unika Electra Ghostrider Go! 5i är verkligen ensam i sitt slag och ser till du med gott samvete kan låta bilen stå kvar där nere i garaget alla dagar i veckan. Det här är ett modernt elektriskt transportmedel där jänkarna lagt lika stor vikt på helheten som på de små detaljerna. En urban elcykel med massor av attityd som besitter den perfekta kombinationen av stil, vilja och kraft. Och det stämmer att den är inte bara är tålig, okomplicerad, lättskött och funktionell utan den är faktiskt precis så enastående bekväm att cykla på som det ser ut. Rulla dit vägen tar dig med 5 bergsäkra navväxlar, kraftfulla skivbromsar och riktigt feta 26-tummare som klarar av stökigt underlag tack vare bra grepp och pålitlig kontroll.

Nyckeln till framgång! 

 • Eldriven cykel som erbjuder bekväm och underhållande transport i all former av miljöer
 • Robust aluminiumram (6061-T6) med ett helt unika former och ett modernt utseende
 • Kraftfull elmotor från Bosch (Performance Line) med 65Nm i vridmoment
 • Batteri som levererar mer än 500 Wh av miljövänlig kraft och ser till att du smärtfritt når din destination
 • Näst intill underhållsfri drivlina med 5 navväxlar från Shimano (Nexus Inter-5E) som levererar bergsäker prestanda
 • Kraftfull hydrauliska skivbromsar som ser till att din cykeltur aldrig ska behöva hindras av lite dåligt väder
 • Robust hjulset med greppsäkra gummin med 2.8" i bredd och imponerande framkomlighet
 • Utrustad med lampor, färgmatchade skärmar och ett kedjeskydd som ser till att du slipper smutsa ner dig
 • Flat Foot Technology ger en upprätt tydligt position som ger dig bästa möjliga uppsikt över trafiken

Robust aluminiumram som sätter komforten och funktionen i fullt fokus

Stommen utgörs av en robust ram i hydroformad aluminium (6061-T6) med invändig kabeldragning, vilket både ger ett prydligare utseende och ökar skyddet mot både väta, slask och smuts. Ramen har en tydligt komfortinriktad geometri som sätter smidig manöverförmåga, god uppsikt och framkomlighet i fullt fokus. Med andra ord har den en extremt bekvämt upprätt åkställning som verkligen låter dig njuta av omgivningen när du smärtfritt trampar fram i din egna takt. På ramen hittar du redan från start många av de praktiska tillbehören som har potential att förenkla din vardag. Eller vad sägs om ett kedjeskydd som ser till att du slipper smutsa ner dig och heltäckande skärmar samt en kraftfull belysning från Spanninga som ser till att du syns även när mörkret faller. 

Fem bergsäkra navväxlar samt drivlina med smidig känsla i kraftöverföringen

Kraften levereras av tyska Bosch och består av en kvalitativ elmotor (Performance Line) med 65Nm i vridmoment vilket kombineras med ett kraftfullt batteri (500Wh) som ser till att långa sträckor inte utgör några problem. Elmotorn jobbar tillsammans med en näst intill underhållsfri drivlina med 5 bergsäkra navväxlar från Shimano (Nexus Inter-5E) som levererar pålitlig prestanda och ett brett växelomfång, oavsett både årstid och väderförhållanden. Växlarna hanteras dessutom via ett lättmanövrerat reglage som ger dig möjligheten att skifta mellan växlarna utan att det känns det minsta ansträngt. Motor och växel samarbetar dessutom i en sömlös harmoni och allt sker effektivt, tyst och ger dig dessutom en minst sagt respektingivande räckvidd.

Eftersom hela drivpaketet och batteriet är placerat i ramens nedre del uppnås en föredömligt låg tyngdpunkt, vilket ger dig klanderfri manöverförmåga i alla typer av terräng. Hela paketet har imponerande låg ljudnivå och levererar en dynamisk känsla i kraftöverföringen, och det bästa av allt är att det sker med nästan sömlös harmoni och med hög effektivitet. Lägg därtill den tydliga skärmen från Bosch (Purion display) som ger dig full kontroll och visar nästan allt du behöver veta. 

Fylliga däck som ger lyxig limousinekomfort och dessutom full sinnesfrid

Tycker du som oss att ballongdäcken levererar helt rätt look? Vänta bara tills du tar din första åktur, dessa fylliga däck ger dig en smått magisk känsla och dessutom full sinnesfrid tack vare ett betryggande punkteringsskydd. Trots sin imponerande volym har däcken relativt lågt rullmotstånd och absorberar både stötar och slag på ett sätt som för tankarna till lyxig limousinekomfort. Du sitter dessutom föredömligt upprätt i den imponerande bekväma sadeln, vilket ger dig en tydlig bild av vad som händer i trafiken med en stilfull grace.

Hög utrustningsnivå samt skivbromsar som kräver minimalt med underhåll

När du vill få stopp på ekipaget så har du tillgång till effektiva hydrauliska skivbromsar som kräver minimalt med underhåll och samtidigt ger dig pålitlig bromsprestanda året runt och i alla typer av väder. Den ultrablanka svarta lacken och de kromade detaljerna skapar rätt känsla och cykeln är dessutom utrustad med skärmar, ett stadigt stöd, en ergonomisk cookpit med bra överblick och en ultrabekväm komfortsadel i konstläder med dubbla fjädrar.

Tuffing med fokus på maximal bekvämlighet, uthållighet och praktisk funktion

Allt från ramform ner till minsta lilla mutter genomsyras av hög kvalitet och fokus ligger främst på bekvämlighet, uthållighet, praktisk funktion snarare än minsta möjliga vikt eller maximal hastighet. En generös utrustningsnivå är väl mer eller mindre självskrivet när det handlar om prylar från Americana, men givetvis kan du sätt din personliga prägel på din nya Electra med en massa snygga tillbehör. Kort sagt - En modern elektrisk stadscykel med en unik ramform som levererar trygg, säker, bekväm och avslappnad cykling, och samtidigt ser till att du aldrig kommer missa Happy Hour på ditt favoritställe!

Egenskaper
EAN-kod: 601842437544
Artikelnummer: 0053292E36326
Varumärke:ELECTRA
Size:26
Variant:Black Shadow
Produkttyp:Bike
Modellserie:Electra Flat Foot Technology
Disciplin:Pendling
Kön:Unisex, Dam, Herr
Damspecifik: 

Damspecifik

Då kvinnor och män oftast ser olika ut till anatomin så bygger många tillverkare cyklar som är anpassade därefter. Vanligtvis är det enbart små skillnader som skiljer. Bland annat brukar det vara bredare sadlar, smalare styren och kortare vevarmar. I vissa fall görs även damspecifika modeller i mindre storlekar och med ett sluttande överrör. Ibland även i andra färger.
Nej
Färg:Svart
Tillverkarens färg:BLACK SHADOW
Din längd:154-191cm
Elcykel:Ja
Årsmodell:2022
Hemsida tillverkare:https://www.electrabike.com/eu
Växelreglageserie:Shimano Nexus
Framväxelserie:no-front
Bakväxelserie:Shimano Nexus
Elsystem:Bosch
Vikt (enligt tillverkaren):27.73 kg
Övrigt:Reflekterande batteridekal, lackerat kedjeskydd, invändigt kablage och fästdetaljer i rostfritt stål eller med rostskyddsbehandling
Sadel:Retro konstläder dubbla fjädrar
Pedaler:BMX aluminiumplattform
Modellserie:Electra Flat Foot Technology
Produkttyp:Bike
Färg:Svart
Disciplin:Pendling
Vikt (enligt tillverkaren):27.73 kg
Ramstorlek:One-Size
Kön:Dam, Herr, Unisex
Tillverkarens färg:Matte Nautilus Blue
Framgaffel:Unicrown-gaffel i höghållfast stål
Framgaffeltyp:Stel
Framgaffelmaterial:Stål
Bakbroms:Tektro hydraulisk skivbroms
Antal växlar: 

Antal växlar

Hur många växlar behöver jag?

Detta beror helt på hur du cyklar och vad du vill få ut av cykeln. För att reda ut detta behöver du veta hur du kommer att cykla och om du vill prioritera lågt underhåll eller hög prestanda.

Lågt underhåll

I detta fall skall du välja ett växelsystem med navväxel. Dessa finns i varianter om 2- 11 växlar från bland annat Shimano och deras Nexus serie som har 3, 7 och 8 växlar. De finns även Shimano Alfine som är en finare modell som har mindre motstånd i mekaniken och finns med 8 och 11 växlar.

Hög prestanda

I detta fall hör antalet växlar baktill ihop med kvalité. Tillverkarna tävlar om att göra de bästa växlarna med flest antal drev på kassetten. Detta gör då att de finaste komponenterna är även de som har flest antal växlar baktill. Framtill är det ett eller två drev som gäller för de finare delarna.

En kombination av de båda

I detta fall kikar vi på system som har 2-3 växlar fram och 8-10 drev bak. Dessa är av en lite enklare byggkvalité som även har en högre vikt. Dessa är istället byggda av mer robusta material såsom stål istället för aluminium m.m. Dessa tål ofta mer stryk men fungerar inte lika smidigt

5-växlad (navväxel)
Framdäck:Vee Rubber Speedster 26×2,8"
Bakdäck:Vee Rubber Speedster 26×2,8"
Däckdimension:71-559
Framnav:Aluminium lågflänsat med centerlock-bromsskiva 36-håls
Baknav:Shimano Nexus Inter-5E 5 inbyggda växlar
Fälgar:Anodiserat aluminium 26"×36-håls
Vevparti:Smitt aluminium 170 mm, Bosch-typ, 38T kedjekrans
Kassett:30T
Kedja:KMC Z1EHX nickelpläterad
Sadelstolpe:Aluminium mikrojustering 27,2x300 mm
Styrlager:1 1/8" stål ogängat
Styrstam:Ogängad 4 bultar
Styre:Electra Attitude
Handtag/Styrlinda:Special
Övrigt:Reflekterande batteridekal, lackerat kedjeskydd, invändigt kablage och fästdetaljer i rostfritt stål eller med rostskyddsbehandling
Framväxelserie:Ingen framväxel
Batteri:Bosch PowerPack 500 Wh, inklusive 4 A-laddare
Växelreglageserie:Shimano Nexus
Elcykel:Ja
För kvinnor:Nej
Elcykelkomponenter:Bosch
Belysning:Spanninga LED
Bromsskiva bak:180mm
Ramset
Ramstorlek:26
Ram:6061-T6-aluminium med hydroformat överrör och patenterad Flat Foot Technology®
Rammaterial: 

Rammaterial

Kolfiber kostar lite mer än en aluminiumram, men den har en hel del fördelar jämfört med andra material vad gäller rena köregenskaper. Den är starkare, lättare, styvare och bekvämare att cykla på, då det är ett mer levande material än aluminium. Kolfiber är dock lite känsligare för att montera tillbehör som du klämmer runt ramen, till exempel lås eller barnstolar. Detta leder till att kolfiber då lämpar sig bäst för sportcyklar som racercyklar och mountainbikes.

Aluminium är ett prisvärt och lätt material, som lämpar sig för alla typer av cyklar. Det är enkelt att få till en riktigt låg vikt men bibehålla styrka och bra köregenskaper, och materialet är inte heller känsligt för vad du monterar för tillbehör på det. Bara att tuta och köra och montera på precis vad du vill på din cykel!

Stål är ett material som kan tillverkas i många olika kvalitetsnivåer. Stål kan byggas väldigt billigt, och finns därför på de enklare cyklarna i vårt sortiment. Men det kan också vara ett otroligt följsamt, hållbart och bekvämt material när man använder riktigt fint stål. Det riktigt fina stålet hittas i många cyklar som är ämnade lite mer för långfärdscykling, till exempel våra fina touringhojar från Surly, och Skeppshult-cyklar som är byggda i svenskt kvalitetsstål (vilket bidrar till mycket fina komfortegenskaper på de flesta underlag).

Aluminium
Framgaffel:Unicrown-gaffel i höghållfast stål
Framgaffeltyp: 

Framgaffeltyp

En dämpad framgaffel är idag standard på mountainbikes, helt enkelt för att klara av den terräng som cykeln används i. Det finns även en hel del hybridcyklar med dämpade framgafflar, för att ge dig lite mer komfort på grusvägar och eventuella skogsstigar. Om du ska cykla i skog eller på lättare stigar, alternativt mycket grusväg, så är en dämpad framgaffel ett bra val!

Stela framgafflar återfinns på standard, racer och hybridcyklar, och lämpar sig bäst för cyklar som mestadels ska befinna sig på asfalt. Du får en lättare cykel, en cykel som känns rappare och en cykel som upplevs svara bättre på dina rörelser. Vissa nischade cyklar som fatbikes och touringcyklar har också stela framgafflar, men då kompenseras det oftast med väldigt breda och rejäla däck för att återge lite av komfortkänslan. Om du ska cykla på främst asfalt, och kanske någon snällare grusväg så är en stel framgaffel helt rätt för dig!

Stel
Framgaffelmaterial:Stål
Gaffeltyp:Stel
Bakgaffeltyp: 

Bakgaffeltyp

En mountainbike kan delas upp på väldigt många olika sätt. Bland annat så kan man dela upp dessa i så kallade “heldämpade” och “hardtails”. Detta betyder alltså hur många typer av dämpare som sitter på cykeln.

Stel

En hardtail har enbart en dämpad gaffel framtill och en stel gaffel bak. Fördelen med att köra med en stel bakgaffel är att det inte försvinner någon kraft på grund av bakdämparen. Dessutom får du en lägre vikt över lag på cykeln.

Dämpad

En heldämpad har utöver en dämpad framgaffel även en dämpad bakgaffel. Dessa cyklar har ett länkage som tillsammans med bakdämparen ger en bekvämare åkning, men även en stabilare och i de flesta fall även snabbare cykling. På samma sätt som framgaffeln dämpar för att behålla grepp och ge ökad komfort så gör bakdämparen precis samma sak för bakdelen.

Stel
Hjul
Hjulstorlek:26"
Däckdimension:71-559
Bakdäck:Vee Rubber Speedster 26×2,8"
Framdäck:Vee Rubber Speedster 26×2,8"
Baknav:Shimano Nexus Inter-5E 5 inbyggda växlar
Framnav:Aluminium lågflänsat med centerlock-bromsskiva 36-håls
Fälgar:Anodiserat aluminium 26"×36-håls
Drivlina
Växelreglage:Shimano Nexus 5-växlat vrid med optisk växeldisplay
Bakväxel:Shimano Nexus
Kassett:30T
Komponenter
Frambroms:Tektro hydraulisk skivbroms
Bromsskiva fram:180mm
Bakbroms:Tektro hydraulisk skivbroms
Bromsskiva bak:180mm
Typ av broms: 

Typ av broms

Fälgbroms

De klassiska bromsarna för alla typer av cyklar som sakta men säkert fasas ut av skivbromsar. Dessa styrs via reglage från styret och klämmer åt med bromsbelägg kring fälgbanan för att få stopp på cykeln. Fälgbromsar finns i olika typer för att passa olika typer av cyklar och kommer som bland annat V-broms, cantilever och U-bromsar. Fördelen med dessa är att de är väldigt lätta att underhålla och har en låg vikt.

Rullbroms

Dessa fungerar likt trumbromsar som återfinns på bland annat mopeder. Här trycks bromsbackar ut mot metall inuti en cylinder i mitten på hjulet. Dessa kräver minst underhåll och är otroligt driftsäkra. Nackdelen med dessa är att de har inte lika kraftig bromsverkan som till exempelt skivbromsar.

Fotbroms

Standarden som återfinns på de flesta klassiska dam och herrcyklar. Denna broms kräver väldigt lite underhåll men begränsas om du vill ha fler växlar. Dessa tillhör nämligen specifika typer av nav (hjul) som har inkapslade växlar, till exempelt Shimano Nexus. Nackdelen med dessa är att det krävs mer kraft för att bromsa ordentligt jämfört med andra, samt att du måste ha fötterna i specifika lägen för att kunna få ut den begärda kraften.

Skivbroms

De moderna bromsarna på bland annat mountainbikes, hybrider och ett flertalet elcyklar. Dessa baseras på ett bromsok som klämmer åt kring en skiva av metall vid hjulets nav (mitten på hjulet). Detta är väldigt likt de system som återfinns på både bilar och motorcyklar och anses vara det absolut bästa i dagens läge. Dessa är de kraftigaste bromsarna, kräver relativt lite underhåll och är väldigt driftsäkra och finns som både mekaniska (med vajer) och hydrauliska (slutet system med olja).

Hydraulisk skivbroms
Styrlager:1 1/8" stål ogängat
Styre:Electra Attitude
Styrstam:Ogängad 4 bultar
Handtag/Styrlinda:Special
Sadelstolpe:Aluminium mikrojustering 27,2x300 mm
Pedaler:BMX aluminiumplattform
Motor
Motor:Bosch Performance Line
Motorplacering: 

Motorplacering

Var en motor är placerad avgör hur mycket stöd du får, och hur jämn kraftren upplevs. En motor placerad på fram- eller bakhjul ger generellt en upplevelse av att cykelns är påskjutande (bakhjul) eller dragande (framhjul), medan en centrerad motor generellt snarare ger intrycket av att det är du själv som trampar (och du blivit mycket starkare).

En motor placerad i vevpartiet ger alltså en mängd fördelar, men är något dyrare att bygga vilket gör att cykelns pris blir högre med en vevpartimonterad motor kontra en bak- eller framhjulsmonterad motor. En hjulmonterad motor är alltså billigare, och för dig som cyklar kortare sträckor eller använder cykeln relativt lite fungerar detta utmärkt för dig - medan en vevpartimonterad motor är att föredra om du avser att cykla/pendla oftare och längre.

Mer om vevpartimonterad motor

Motorn är placerad i vevpartiet, dvs. mitten på cykeln. Därför kallas detta också ofta för mittmonterad motor eller centrummonterad motor. Den ger bland annat följande fördelar:

 • Jämnare gång, eftersom mittmotor har fler sensorer än motorer som är placerade på hjulen
 • Är lättare att använda utan eldrift, eftersom det inte finns något motstånd i hjulen
 • Bättre viktfördelning i cykeln vilket gör cyklingen enklare och roligare
 • Ger ökad pedalkraft, eftersom elkraften kommer från samma ställe som pedalkraften
Vevparti
Motoreffekt: 

Motoreffekt

Max. tillåten motoreffekt i Sverige är för närvarande 250 W. Om det anges en högre effekt än 250 W i specifikationen är det bara ett tillfälligt värde vid start eller acceleration och som sjunker till 250 W efter några få sekunder.
250
Motorns ljudnivå:Låg
Sensorer:Hastighet, Kadens, Vridmoment
Maximal assistanshastighet: 

Maximal assistanshastighet

Högst tillåtna assistanshastighet i Sverige är för nuvarande 25 km/h. Kommer du upp i mer än 25 km/h slutar motorn att driva på och du får helt enkelt trampa på för egen maskin.
25 km/h
Batteri
Batteri:Bosch PowerPack 500 Wh, inklusive 4 A-laddare
Batteriplacering:Diagonalrör
Batterityp:Litium-jon
Kan laddas på cykeln:Ja
Avtagbart batteri:Ja
Batterikapacitet (Wh):500
Spänning:36
Batteriladdare:Bosch Standard Charger 4A
Batteri ingår?:Ja
Display
Display:Bosch Purion
Avtagbar display:Ja
Assistansnivåer:Eco, Off, sport, Tour, Turbo
Gåassistans:Ja
Utrustning
Belysning:Spanninga LED
Elcykel
Display:Bosch Purion
Kan laddas på cykeln:Ja
Avtagbart batteri:Ja
Motor:Bosch Performance Line
Motoreffekt:250 W
Avtagbar display:Ja
Assistansnivåer:Eco, Off, Sport, Tour, Turbo
Batteriladdare:Bosch Standard Charger 4A
Sensorer:Hastighet, Kadens, Vridmoment
Motorplacering:Vevparti
Motorns ljudnivå:Låg
Batteriplacering:Diagonalrör
Batterityp:Litium-jon
Batteri ingår?:Ja
Batterikapacitet (Wh):500 Wh
Spänning:36 V
Storlekstabell
storleksguide

Liknande Produkter

STORSÄLJARE
Kronan Elcykel Dam Rapp 7-Växlad
 • Klassisk design & komfort
 • Klockren för pendling!
16 990 kr
19 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 49
Winther Elcykel Superbe 1
14 621 kr
16 800 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 46
Merida Elcykel Espresso Cc 400 Eq
37 990 kr
44 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • XS
 • S
 • M
 • L
 • XL
ELECTRA GHOSTRIDER GO!
33 811 kr
37 990 kr
Kampanj
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 5–10 dagar
 • 26
Electra Townie Go! 5I Step-Thru
fr. 28 471 kr
31 990 kr
Kampanj
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 5–10 dagar
 • 26
Merida Elcykel Espresso L 300 Se Eq (418 Wh)
Finns i lager
 • XS
 • S
 • M
 • L
Electra Elcykel Cruiser Go!Step-Over
16 990 kr
19 090 kr
Kampanj
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 5–10 dagar
 • M
Merida Elcykel Espresso City 300 Se Eq
27 990 kr
32 990 kr
Kampanj
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 5–10 dagar
 • XS
 • S
 • M
 • L
 • XL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan