Stäng
 • Cykelservice i världsklass
 • Enormt utbud av cykel
 • Upp till 36 mån delbetalning med Klarna
Cyklar  Barncykel  Cannondale Barncykel El Kids Cujo 24+ GREEN

Cannondale Barncykel El Kids Cujo 24+ GREEN

Cannondale Barncykel El Kids Cujo 24+ GREEN
Beskrivning

Imponerande körglad och robust 24-tummare för lite yngre äventyrare

Lätthanterliga och körglada Cannondale Cujo 24+ kommer levererar den ena underhållande rundan efter den andra, oavsett om det handlar om en söndagsutflykt med familjen eller bara trampa till plugget med kompisarna. En äventyrlig 24-tummare med låg vikt och kvalitativa komponenter som aldrig backar för en utmaning, och kanske den optimala hojen för kräsna juniorer som vägrar låta materialet sätta gränserna. En robust och lätt juniormodell med klassledande framkomlighet som är fullt anpassad för yngre förmågor som vill kunna ta sig fram på precis alla typer av underlag... och det råder ingen som helst tvekan om att den väcker ett girigt habegär hos samtliga familjemedlemmar. 

Nyckel till framgång

 • Högklassig aluminiumram (SmartForm C3 Alloy) med klassens snyggaste kabeldragning
 • Komfortabel sadel, skön sittställning samt imponerande smidig manöverförmåga
 • Pålitlig 8-växlad drivlina med generös utväxling och lätthanterligt vridreglage
 • Kraftfulla mekaniska skivbromsar från Tektro med reglage som är anpassade för juniorer
 • Både styre, styrstam och fälgar är tillverkade i högklassig aluminium
 • Feta 24-tummare med 2.6" breda däck från Kenda (Slant 6) som klarar alla underlag
 • En låg totalvikt kan vara helt avgörande när tröttheten kommer smygande

Högklassig aluminiumram med klassens snyggaste kabeldragning

Stommen består av en förstklassig lättviktsram i Aluminium (SmartForm C3 Alloy) som är föredömligt hållbar och dessutom har ett lite lägre överrör som ser till att det är enkelt att kliva på och av cykeln. Ramen har klassens kanske snyggaste kabeldragning och en geometri som ser till att barnet alltid kan hitta en komfortabel position och samtidigt ha full koll med bra uppsikt på omgivningen. 

Lätthanterlig drivlina med 8 pålitliga växlar och smidigt vridreglage

Den pålitliga 8-växlade drivlinan kommer från kvalitetssäkra Shimano (Tourney) och den ser till att ditt barn har alla möjligheter att lära sig att cykla på en riktig MTB. Växlingarna sker smidigt och det lätthanterliga vridreglaget är dessutom intuitivt, så att barnet kan fokusera på det som trots allt är viktigast... att på ett säkert sätt ha så mycket skoj som det bara är möjligt!

Härligt feta 24-tummare som tar sig fram i alla möjliga typer av terräng

Den rullar stabilt på ett par riktigt feta däck från Kenda (Slant 6) med 2.6" bredd som levererar imponerande fäste på precis alla typer av underlag och som kan hantera allt från slät asfalt till riktigt stökig skogsterräng. När det blir dags att sakta ner farten så sker det via ett par kraftfulla mekaniska skivbromsar som fungerar i alla väder, och dess smidiga reglage är givetvis anpassade för mindre händer. En riktigt tuff juniormodell med en robust konstruktion, låg vikt och hög säkerhet som mer än gärna hänger med på nya äventyr ute i spenaten och som dessutom älskar när det går undan i spåren.

Låg totalvikt - helt avgörande när tröttheten slutligen kommer smygande

När tröttheten slutligen smyger sig på och rundan börjar kännas i längsta laget så kommer cykelns låga vikt att vara en helt avgörande faktor, vilket tillsammans med de pålitliga komponenterna ser till att cykeln lever upp till de höga förväntningarna. Helheten handlar om en kombination av en lätt stomme, en stel framgaffel, rejäla komponenter och en modern design där barnets unika förutsättningar ligger i fokus. Vilket i praktiken skulle kunna översättas till ökad kontroll, bättre balans, effektivare kraftöverföring och högre säkerhet.

Cannondale´s cyklar är nästan alltid lättare än konkurrenterna i motsvarande prisklass, men de är samtidigt konstruerade för att tåla både slit och släng under flera säsonger framöver. Ett faktum som ser till att cykeln trots en låg vikt utan problem kan gå i arv till nästa generation eller uppnår rätt pris på andrahandsmarknaden... ytterligare en bidragande orsak till varför du ska välja just den här modellen.

Även taggad i

Egenskaper
EAN-kod: 884603862698
Artikelnummer: 00589050390OS
Varumärke:CANNONDALE
Variant:Green
Knytnummer:0058905
Produkttyp:Bike
Modellserie:Cannondale Kids
Produktserie:Cannondale Kids
Kön:Unisex, Dam, Herr
Damspecifik: 

Damspecifik

Då kvinnor och män oftast ser olika ut till anatomin så bygger många tillverkare cyklar som är anpassade därefter. Vanligtvis är det enbart små skillnader som skiljer. Bland annat brukar det vara bredare sadlar, smalare styren och kortare vevarmar. I vissa fall görs även damspecifika modeller i mindre storlekar och med ett sluttande överrör. Ibland även i andra färger.
Nej
Färg:Green
Tillverkarens färg:Green
Din längd:125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Elcykel:Nej
Årsmodell:2022
Hemsida tillverkare:https://www.cannondale.com/en
Växelreglageserie:Shimano Tourney
Framväxelserie:Shimano Tourney
Bakväxelserie:Shimano Tourney
Vikt (enligt tillverkaren):11,12 KG
Antal växlar: 

Antal växlar

Hur många växlar behöver jag?

Detta beror helt på hur du cyklar och vad du vill få ut av cykeln. För att reda ut detta behöver du veta hur du kommer att cykla och om du vill prioritera lågt underhåll eller hög prestanda.

Lågt underhåll

I detta fall skall du välja ett växelsystem med navväxel. Dessa finns i varianter om 2- 11 växlar från bland annat Shimano och deras Nexus serie som har 3, 7 och 8 växlar. De finns även Shimano Alfine som är en finare modell som har mindre motstånd i mekaniken och finns med 8 och 11 växlar.

Hög prestanda

I detta fall hör antalet växlar baktill ihop med kvalité. Tillverkarna tävlar om att göra de bästa växlarna med flest antal drev på kassetten. Detta gör då att de finaste komponenterna är även de som har flest antal växlar baktill. Framtill är det ett eller två drev som gäller för de finare delarna.

En kombination av de båda

I detta fall kikar vi på system som har 2-3 växlar fram och 8-10 drev bak. Dessa är av en lite enklare byggkvalité som även har en högre vikt. Dessa är istället byggda av mer robusta material såsom stål istället för aluminium m.m. Dessa tål ofta mer stryk men fungerar inte lika smidigt

8-växlad (1 x 8)
Ramset
Ramstorlek:os
Ram:SmartForm C3 Alloy, smooth welding
Rammaterial: 

Rammaterial

Kolfiber kostar lite mer än en aluminiumram, men den har en hel del fördelar jämfört med andra material vad gäller rena köregenskaper. Den är starkare, lättare, styvare och bekvämare att cykla på, då det är ett mer levande material än aluminium. Kolfiber är dock lite känsligare för att montera tillbehör som du klämmer runt ramen, till exempel lås eller barnstolar. Detta leder till att kolfiber då lämpar sig bäst för sportcyklar som racercyklar och mountainbikes.

Aluminium är ett prisvärt och lätt material, som lämpar sig för alla typer av cyklar. Det är enkelt att få till en riktigt låg vikt men bibehålla styrka och bra köregenskaper, och materialet är inte heller känsligt för vad du monterar för tillbehör på det. Bara att tuta och köra och montera på precis vad du vill på din cykel!

Stål är ett material som kan tillverkas i många olika kvalitetsnivåer. Stål kan byggas väldigt billigt, och finns därför på de enklare cyklarna i vårt sortiment. Men det kan också vara ett otroligt följsamt, hållbart och bekvämt material när man använder riktigt fint stål. Det riktigt fina stålet hittas i många cyklar som är ämnade lite mer för långfärdscykling, till exempel våra fina touringhojar från Surly, och Skeppshult-cyklar som är byggda i svenskt kvalitetsstål (vilket bidrar till mycket fina komfortegenskaper på de flesta underlag).

Aluminium
Framgaffel:SmartForm C3 Alloy, 1-1/8* steerer, IS disc mount
Framgaffeltyp: 

Framgaffeltyp

En dämpad framgaffel är idag standard på mountainbikes, helt enkelt för att klara av den terräng som cykeln används i. Det finns även en hel del hybridcyklar med dämpade framgafflar, för att ge dig lite mer komfort på grusvägar och eventuella skogsstigar. Om du ska cykla i skog eller på lättare stigar, alternativt mycket grusväg, så är en dämpad framgaffel ett bra val!

Stela framgafflar återfinns på standard, racer och hybridcyklar, och lämpar sig bäst för cyklar som mestadels ska befinna sig på asfalt. Du får en lättare cykel, en cykel som känns rappare och en cykel som upplevs svara bättre på dina rörelser. Vissa nischade cyklar som fatbikes och touringcyklar har också stela framgafflar, men då kompenseras det oftast med väldigt breda och rejäla däck för att återge lite av komfortkänslan. Om du ska cykla på främst asfalt, och kanske någon snällare grusväg så är en stel framgaffel helt rätt för dig!

Stel
Bakgaffeltyp: 

Bakgaffeltyp

En mountainbike kan delas upp på väldigt många olika sätt. Bland annat så kan man dela upp dessa i så kallade “heldämpade” och “hardtails”. Detta betyder alltså hur många typer av dämpare som sitter på cykeln.

Stel

En hardtail har enbart en dämpad gaffel framtill och en stel gaffel bak. Fördelen med att köra med en stel bakgaffel är att det inte försvinner någon kraft på grund av bakdämparen. Dessutom får du en lägre vikt över lag på cykeln.

Dämpad

En heldämpad har utöver en dämpad framgaffel även en dämpad bakgaffel. Dessa cyklar har ett länkage som tillsammans med bakdämparen ger en bekvämare åkning, men även en stabilare och i de flesta fall även snabbare cykling. På samma sätt som framgaffeln dämpar för att behålla grepp och ge ökad komfort så gör bakdämparen precis samma sak för bakdelen.

Stel
Hjul
Hjulstorlek:24"
Däckdimension:507-65
Bakdäck:Kenda Slant 6, 24 x 2.6*
Framdäck:Kenda Slant 6, 24 x 2.6*
Baknav:Sealed Alloy Disc, QR
Framnav:Alloy Disc QR, 28H
Fälgar:Cannondale Disc, lightweight alloy, double wall, 20*, 29mm inner width, 28h
Ekrar:Stainless Steel, 14g
Drivlina
Växelreglage:Shimano Tourney Revo Twist Shifter, 8-speed
Bakväxel:Shimano Tourney
Vevlager:Cartridge, square taper
Vevparti:130mm, 30T, Prowheel w/ Double Guard
Kedja:KMC Z8.1, 8-speed
Kassett:Sunrace, 11-34, 8-speed
Komponenter
Frambroms:Tektro mechanical disc
Bromsskiva fram:160mm Rotor
Bakbroms:Tektro mechanical disc
Bromsskiva bak:160mm Rotor
Typ av broms: 

Typ av broms

Fälgbroms

De klassiska bromsarna för alla typer av cyklar som sakta men säkert fasas ut av skivbromsar. Dessa styrs via reglage från styret och klämmer åt med bromsbelägg kring fälgbanan för att få stopp på cykeln. Fälgbromsar finns i olika typer för att passa olika typer av cyklar och kommer som bland annat V-broms, cantilever och U-bromsar. Fördelen med dessa är att de är väldigt lätta att underhålla och har en låg vikt.

Rullbroms

Dessa fungerar likt trumbromsar som återfinns på bland annat mopeder. Här trycks bromsbackar ut mot metall inuti en cylinder i mitten på hjulet. Dessa kräver minst underhåll och är otroligt driftsäkra. Nackdelen med dessa är att de har inte lika kraftig bromsverkan som till exempelt skivbromsar.

Fotbroms

Standarden som återfinns på de flesta klassiska dam och herrcyklar. Denna broms kräver väldigt lite underhåll men begränsas om du vill ha fler växlar. Dessa tillhör nämligen specifika typer av nav (hjul) som har inkapslade växlar, till exempelt Shimano Nexus. Nackdelen med dessa är att det krävs mer kraft för att bromsa ordentligt jämfört med andra, samt att du måste ha fötterna i specifika lägen för att kunna få ut den begärda kraften.

Skivbroms

De moderna bromsarna på bland annat mountainbikes, hybrider och ett flertalet elcyklar. Dessa baseras på ett bromsok som klämmer åt kring en skiva av metall vid hjulets nav (mitten på hjulet). Detta är väldigt likt de system som återfinns på både bilar och motorcyklar och anses vara det absolut bästa i dagens läge. Dessa är de kraftigaste bromsarna, kräver relativt lite underhåll och är väldigt driftsäkra och finns som både mekaniska (med vajer) och hydrauliska (slutet system med olja).

Mekanisk skivbroms
Styrlager:FSA, Alloy, 1-1/8* Ahead, semi-integrated
Styre:Alloy 600mm width x 30mm rise
Styrstam:Alloy Ahead, 30mm
Handtag/Styrlinda:Cannondale Kid's Performance
Sadelstolpe:Lightweight alloy, 25.4mm
Pedaler:Wellgo Composite Platform w/ Reflectors
Storlekstabell
storleksguide

Andra produkter i serien Cannondale Kids

Cannondale Barncykel El Kids Cujo 20+ ALPINE
 • Sjukt cool
 • Breda 20"-däck
4 490 kr
5 999 kr
Kampanj
Finns i lager
Cannondale Barncykel El Kids Trail 24 NUCLEAR YELLOW
Finns i lager
 • 24
Cannondale Barncykel El Cujo Race ACID RED
Finns i lager
 • 20
Cannondale Barncykel El Kids Trail Freewheel Boy's ELECTRIC BLUE
Finns i lager
 • 16

Liknande Produkter

Kronan Barncykel F20 3-Vxl M Korg
 • Lättcyklad & stabil
 • Hög utrustningsnivå
4 090 kr
4 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 33
Kronan Barncykel F24 3-Vxl M Korg
 • Lättcyklad & stabil
 • Hög utrustningsnivå
4 690 kr
5 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 28
Kronan Barncykel F16 0-Vxl M Korg
 • Lättcyklad & stabil
 • Hög utrustningsnivå
3 190 kr
3 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 26
CANNONDALE QUICK 7S
3 990 kr
4 790 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 20
MERIDA MATTS J 24+
6 220 kr
6 990 kr
Kampanj
Finns i lager
Superior Barncykel Team 24 MATTE BLACK/HOLOGRAM CHROME/TEAM RE
Finns i lager
MERIDA MATTS J 24+
6 220 kr
6 990 kr
Kampanj
Finns i lager
ACTIVE Barncykel 2022 Hawk Carbon 24" BLACK
Finns i lager
 • 24

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan