• Cykelservice i världsklass
 • Enormt utbud av cykel
 • Upp till 36 mån delbetalning med Klarna
Sportlovsveckor med rabatt på cykel för hela familjen! Se här » kvar
Cyklar  Barncykel  Woom Off 5 MTB Black BLACK

Woom Off 5 MTB Black BLACK

Woom Off 5 MTB Black BLACK
Beskrivning

Dämpad hoj för dig som älskar temperamentsfull cykling i utmanande terräng 

Den ultralätta mountainbiken Woom OFF Air 5 är en temperamentsfull hoj med högklassig specifikation som ser till att föraren kan glänsa på allt från släta cykelbanor till stökig skogsterräng. En snabb juniormodell som skapar ökat självförtroende och som aldrig backar för en utmaning, helt perfekt för föräldrar som vill ge sina barn rätt förutsättningar för att kunna utvecklas, och att uppleva sann körglädje under tiden. Även mindre cyklister vill ju uppleva känslan av frihet under fötterna, känna vinden i ansiktet och samtidigt ha full kontroll över sin mountainbike. Den här superlätta hojen har en dämpad framgaffel men väger in på låga 10.1 kilo och är yngre cyklisters självklara favorit, men den sätter samtidigt fullt fokus på både på både hållbarhet och säkerhet, vilket gör att även föräldrarna älskar den. Att kunna utvecklas och att fullända sina färdigheter på en hoj har faktiskt aldrig varit enklare, säkrare eller mer intuitivt. Men låt dig inte luras för det här är sannerligen en snabb och körglad mountainbike som trivs på allt från slät asfalt och gropiga grusvägar till riktigt utmanande skogsterräng. 

Nyckeln till framgång!

 • Ultralätt stomme med ram i hydroformat och dubbelreducerat aluminium (6061 T6)
 • Låsbar dämpad framgaffel med 80 mm slaglängd, justerbar kompression och reglerbar returdämpning
 • Sportig körställning, lång hjulbas och en geometri som ger hög stabilitet och bra balans
 • Lätta vevarmar i aluminium med låg q-faktor vilket begränsar bredden mellan barnets fötter
 • Styrstam med flip-flop design (+/-15°) som ser till att du kan anpassa dess vinkel
 • Slagkraftig 9-växlad drivlina från SRAM (X5) med en tydligt sportig karaktär och en bred utväxling
 • Ergonomiskt utformade handtag med en diameter som passar mindre cyklisters händer
 • Kraftfulla hydrauliska skivbromsar som ger klanderfri bromsförmåga oavsett terräng och förhållanden
 • Ergonomiska bromshandtag med en räckvidd som passar även mindre händer
 • Högklassigt hjulset med ultralätta aluminiumfälgar och nav med breda stickaxlar 
 • Greppsäkra kvalitetsgummin från Schwalbe (Rocket Ron) med högklassig prestanda
 • Ergonomiskt utformad sadel som är anpassad barnens mindre bäcken och har integrerat sidoskydd
 • En totalvikt på galet låga 10.1 kilo är helt perfekt när tröttheten slutligen smyger sig på 

Ultralätt stommen med låg tyngdpunkt, hög stabilitet och kvick acceleration 

Den högklassiga stommen utgörs av en ultralätt ram i dubbelreducerad aluminium (6061 T6) med hydroformade rör och en helt unik geometri (ramform) som ger låg tyngdpunkt, hög stabilitet, snabb acceleration och kvick manöverförmåga. Vilket kortfattat skulle kunna översättas till ökad kontroll, bättre balans och effektiv kraftöverföring. Lägg därtill en styrstam med smart flip-flop design (+/-15°) som ser till att du kan anpassa dess vinkel. Tack vare anpassningsförmågan hos styrstammen kan du reglera dess vinkel för att säkerställa en optimal position i sadeln. Cyklistens körställning är tydligt sportig men ger samtidigt en tydlig överblick av omgivningen, vilket i praktiken innebär full flexibilitet och pålitlig trafiksäkerhet. 

Rapp mountainbike med högklassiga komponenter och fin dämpad luftgaffel

Framtill sitter en dämpad fram gaffel med en slaglängd på 80 mm och hydraulisk lockout som ser till att kunna köra lika fort på släta grusvägar som på betydligt stökigare underlag, och du låser den snabbt och enkelt via ett lättåtkomligt reglage på själva gaffelbenet. Du kan dessutom justera både kompressionen och returdämpningen vilket skapar större flexibilitet och bättre kontroll, vilket kan vara helt avgörande när underlaget snabbt skiftar karaktär. 

När tröttheten slutligen smyger sig på och skogsäventyret börjar lida mot sitt slut så kommer räddningen att vara cykelns låga totalvikt (den väger in på imponerande 10.1 kg) vilket tillsammans med högklassiga vevarmar i aluminium med låg q-faktor och noga utvalda komponenter ser till att cykeln överträffar de redan högt ställda förväntningarna, vilket blir extra tydligt i branta uppförsbackar. Även en stor del av cykelns övriga komponenter är tillverkade i högklassig aluminium, t ex styre, styrstam, sadelstolpe och vevarmar. 

Slagkraftig 9-växlad drivlina som både är lätthanterlig, smidig och funktionell

Svindlande farter uppnås med hjälp av en slagkraftig 9-växlad drivlina från amerikanska SRAM (X5) som både är tålig, pålitlig, lätthanterlig och smidigt funktionell. Drivlinan har begåvats med en utväxling (28Tx11-34T) som kan hantera vitt skiftande tempon och branta uppförsbackar utan minsta problem, och du väljer enkelt rätt växel via det lätthanterliga reglaget. Den utanpåliggande 1x-drivlinan har en tydligt sportig karaktär och skyddas av ett roterande litet kedjeskydd, vilket ser till så att cyklistens eventuella byxor inte blir lika smutsiga. Hela drivlinan funktion känns intuitiv och cyklisten kan därmed fokusera på det som trots allt är viktigast, att på ett säkert sätt ha så mycket skoj som möjligt!

Högklassigt hjulset och hydrauliska skivbromsar med högklassig prestanda 

Allt rullar på ett högklassigt hjulset med ultralätta aluminiumfälgar som i sin tur är försedda med robusta nav med breda stickaxlar, vilket ökar styrkan och stabiliteten på hela hjulet. Allt rullar på ett par greppsäkra kvalitetsgummin från Schwalbe (Rocket Ron) och dessa 2,25" breda 24-tummare levererar lågt rullmotstånd och solid kurvtagning utan att bjuda på otrevliga överraskningar.

När det väl blir dags att sakta ner farten så hanteras detta av ett par kraftfulla hydrauliska skivbromsar som ger klanderfri bromsförmåga oavsett terräng och som dessutom inte kräver mer bromskraft än vad barn kan prestera. Vilket i praktiken ser till att du som förälder kan vara säker på att klanderfri bromsförmåga alltid finns på plats, oavsett vilka förhållande som råder för dagen. Bromsarna inkluderar lätthanterliga reglage med en räckvidd som passar även mindre händer. De komfortabla handtagen är ergonomiskt utformade och har en diameter som är fullt anpassad för lite mindre händer vilket minskar risken för att cyklisten ska tappa greppet.

 

 

 

Information om cykelns specifikation

På grund av rådande världsläge kan vissa av cykelns komponenter skilja sig mot vad som anges i specifikationen och vad som syns på bilderna. Tillverkaren kan utan förvarning ersätta komponenterna i ordinarie specifikation till likvärdiga komponenter.

Egenskaper
EAN-kod: 9120083723656
Artikelnummer: 0086410011924
Varumärke:WOOM
Size:24
Variant:Svart
Knytnummer:0086410
Produktserie:Woom OFF 5
Kön:Barn/Junior
Damspecifik: 

Damspecifik

Då kvinnor och män oftast ser olika ut till anatomin så bygger många tillverkare cyklar som är anpassade därefter. Vanligtvis är det enbart små skillnader som skiljer. Bland annat brukar det vara bredare sadlar, smalare styren och kortare vevarmar. I vissa fall görs även damspecifika modeller i mindre storlekar och med ett sluttande överrör. Ibland även i andra färger.
Nej
Årsmodell:2022
Hemsida tillverkare:https://woom.com/en_INT
Vikt (enligt tillverkaren):8.600
Antal växlar: 

Antal växlar

Hur många växlar behöver jag?

Detta beror helt på hur du cyklar och vad du vill få ut av cykeln. För att reda ut detta behöver du veta hur du kommer att cykla och om du vill prioritera lågt underhåll eller hög prestanda.

Lågt underhåll

I detta fall skall du välja ett växelsystem med navväxel. Dessa finns i varianter om 2- 11 växlar från bland annat Shimano och deras Nexus serie som har 3, 7 och 8 växlar. De finns även Shimano Alfine som är en finare modell som har mindre motstånd i mekaniken och finns med 8 och 11 växlar.

Hög prestanda

I detta fall hör antalet växlar baktill ihop med kvalité. Tillverkarna tävlar om att göra de bästa växlarna med flest antal drev på kassetten. Detta gör då att de finaste komponenterna är även de som har flest antal växlar baktill. Framtill är det ett eller två drev som gäller för de finare delarna.

En kombination av de båda

I detta fall kikar vi på system som har 2-3 växlar fram och 8-10 drev bak. Dessa är av en lite enklare byggkvalité som även har en högre vikt. Dessa är istället byggda av mer robusta material såsom stål istället för aluminium m.m. Dessa tål ofta mer stryk men fungerar inte lika smidigt

9-växlad (1 x 9)
Ramset
Rammaterial: 

Rammaterial

Kolfiber kostar lite mer än en aluminiumram, men den har en hel del fördelar jämfört med andra material vad gäller rena köregenskaper. Den är starkare, lättare, styvare och bekvämare att cykla på, då det är ett mer levande material än aluminium. Kolfiber är dock lite känsligare för att montera tillbehör som du klämmer runt ramen, till exempel lås eller barnstolar. Detta leder till att kolfiber då lämpar sig bäst för sportcyklar som racercyklar och mountainbikes.

Aluminium är ett prisvärt och lätt material, som lämpar sig för alla typer av cyklar. Det är enkelt att få till en riktigt låg vikt men bibehålla styrka och bra köregenskaper, och materialet är inte heller känsligt för vad du monterar för tillbehör på det. Bara att tuta och köra och montera på precis vad du vill på din cykel!

Stål är ett material som kan tillverkas i många olika kvalitetsnivåer. Stål kan byggas väldigt billigt, och finns därför på de enklare cyklarna i vårt sortiment. Men det kan också vara ett otroligt följsamt, hållbart och bekvämt material när man använder riktigt fint stål. Det riktigt fina stålet hittas i många cyklar som är ämnade lite mer för långfärdscykling, till exempel våra fina touringhojar från Surly, och Skeppshult-cyklar som är byggda i svenskt kvalitetsstål (vilket bidrar till mycket fina komfortegenskaper på de flesta underlag).

Aluminium
Framgaffel:Light carbon fork, thru axle
Framgaffeltyp: 

Framgaffeltyp

En dämpad framgaffel är idag standard på mountainbikes, helt enkelt för att klara av den terräng som cykeln används i. Det finns även en hel del hybridcyklar med dämpade framgafflar, för att ge dig lite mer komfort på grusvägar och eventuella skogsstigar. Om du ska cykla i skog eller på lättare stigar, alternativt mycket grusväg, så är en dämpad framgaffel ett bra val!

Stela framgafflar återfinns på standard, racer och hybridcyklar, och lämpar sig bäst för cyklar som mestadels ska befinna sig på asfalt. Du får en lättare cykel, en cykel som känns rappare och en cykel som upplevs svara bättre på dina rörelser. Vissa nischade cyklar som fatbikes och touringcyklar har också stela framgafflar, men då kompenseras det oftast med väldigt breda och rejäla däck för att återge lite av komfortkänslan. Om du ska cykla på främst asfalt, och kanske någon snällare grusväg så är en stel framgaffel helt rätt för dig!

Stel
Framgaffelmaterial:Kolfiber
Hjul
Hjulstorlek: 

Hjulstorlek

Hjulstorleken är precis vad det låter som - storleken på hjulen. Den mäts normalt i tum (t.ex. 28") eller i millimeter (t.ex. 622). I Sverige är tum det vanligaste måttet, och därmed det mått vi valt att använda. Hjulstorlekens betydelse varierar beroende på cykeltyp.

Barncyklar

Barncyklar benämns oftast med hjulstorlek som storlek på cykeln, vilket skiljer sig från vuxencyklar där ramstorleken är vad som avgör storleken på cykeln. Det betyder inte att alla cyklar med 24"-hjul är lika stora, och därför har vi valt att, istället för att ha en storlekstabell, ange exakta längdrekommendationer för varje enskild cykel.

När man köper barncykel vill man givetvis att barnet ska kunna växa med cykeln. Tänk dock på att en alltför för stor cykel i regel blir för lång, och därmed ger en liggande sittställning vilket i sin tur minskar uppsikten för barnet. Välj därför aldrig en cykel där barnet är mer än 5 centimeter kortare än vår angivna längdangivelse.

Mountainbikes

I mountainbikevärlden finns tre hjulstorlekar: 29", 27,5" och 26". 26" var länge den enda storleken som användes för mountainbikes, men används idag i princip enbart för juniorcyklar och enklare mountainbikes som är tänka för transport och lättare motion. Vill du träna eller t.om. tävla med din cykel är det 29" eller 27,5" som gäller. Lite förenklat kan man säga att 29" ger en stabilare upplevelse, bibehåller fart bättre och enklare tar dig över små hinder bättre än 27,5", medan en 27,5" ger dig en cykel som upplevs rappare i kurvor samt aningen snabbare i accelerationen. Många heldämpade mountainbikes med 27,5" har dessutom längre slaglängd, och är anpassade för en mer teknisk och stökig terräng.

Racercyklar, standardcyklar, hybridcyklar och övriga cyklar

För i princip samtliga cyklar förutom mountainbikes och barncyklar gäller 28"-hjul som är en väl avvägd storlek som ger både bra förutsättning för att rulla lätt, vara bekvämt att sitta på och enkelt att manövrera.

24"
Däckdimension: 

Däckdimension

Vi har valt att ange alla däck och slangdimensioner enligt ETRTO-standard*. Detta innebär att alla mått anges i mm t.ex 37-622 där 37 är bredden på däcket och 622 är innerdiametern på däcket.

Enklaste sättet att köpa rätt däck eller slang är att titta på dina nuvarande däck (däckdimension står alltid på däcksidorna) och köpa samma dimension som du har.

*ETRTO (European Tire and Rim Technical Organization).

507-57
Bakdäck:Schwalbe Rocket Ron 24x2,25
Framdäck:Schwalbe Rocket Ron 24x2,25
Drivlina
Växelreglage:SRAM X5 trigger shifter
Bakväxel:SRAM X5 rear derailleur
Komponenter
Frambroms:Promax 140mm
Bakbroms:Promax 140mm
Typ av broms: 

Typ av broms

Fälgbroms

De klassiska bromsarna för alla typer av cyklar som sakta men säkert fasas ut av skivbromsar. Dessa styrs via reglage från styret och klämmer åt med bromsbelägg kring fälgbanan för att få stopp på cykeln. Fälgbromsar finns i olika typer för att passa olika typer av cyklar och kommer som bland annat V-broms, cantilever och U-bromsar. Fördelen med dessa är att de är väldigt lätta att underhålla och har en låg vikt.

Rullbroms

Dessa fungerar likt trumbromsar som återfinns på bland annat mopeder. Här trycks bromsbackar ut mot metall inuti en cylinder i mitten på hjulet. Dessa kräver minst underhåll och är otroligt driftsäkra. Nackdelen med dessa är att de har inte lika kraftig bromsverkan som till exempelt skivbromsar.

Fotbroms

Standarden som återfinns på de flesta klassiska dam och herrcyklar. Denna broms kräver väldigt lite underhåll men begränsas om du vill ha fler växlar. Dessa tillhör nämligen specifika typer av nav (hjul) som har inkapslade växlar, till exempelt Shimano Nexus. Nackdelen med dessa är att det krävs mer kraft för att bromsa ordentligt jämfört med andra, samt att du måste ha fötterna i specifika lägen för att kunna få ut den begärda kraften.

Skivbroms

De moderna bromsarna på bland annat mountainbikes, hybrider och ett flertalet elcyklar. Dessa baseras på ett bromsok som klämmer åt kring en skiva av metall vid hjulets nav (mitten på hjulet). Detta är väldigt likt de system som återfinns på både bilar och motorcyklar och anses vara det absolut bästa i dagens läge. Dessa är de kraftigaste bromsarna, kräver relativt lite underhåll och är väldigt driftsäkra och finns som både mekaniska (med vajer) och hydrauliska (slutet system med olja).

Hydraulisk skivbroms
Styre:600 rise 20mm
Styrstam:flip 15 50mm
Sadelstolpe:27,2x250
Storlekstabell

Liknande Produkter

Kronan Barncykel F20 3-Vxl M Korg
 • Lättcyklad & stabil
 • Hög utrustningsnivå
4 090 kr
4 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 33
Kronan Barncykel F24 3-Vxl M Korg
 • Lättcyklad & stabil
 • Hög utrustningsnivå
4 690 kr
5 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 28
Kronan Barncykel F16 0-Vxl M Korg
 • Lättcyklad & stabil
 • Hög utrustningsnivå
3 190 kr
3 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 26
TREK BARNCYKEL WAHOO 24
4 990 kr
5 890 kr
Kampanj
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 5–10 dagar
 • 24
CANNONDALE QUICK 7S
3 990 kr
4 790 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 20
MERIDA MATTS J 24+
6 490 kr
7 699 kr
Kampanj
Finns i lager
Superior Barncykel Team 24 MATTE BLACK/HOLOGRAM CHROME/TEAM RE
Finns i lager
MERIDA MATTS J 24+
6 490 kr
7 699 kr
Kampanj
Finns i lager

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan