Stäng
 • Cykelservice i världsklass
 • Enormt utbud av cykel
 • Upp till 36 mån delbetalning med Klarna
Septemberkampanj med specialpriser på cyklar! Se här
Elcyklar  El MTB  Trek El MTB Powerflysport 4 Eq

Trek El MTB Powerflysport 4 Eq

Trek El MTB Powerflysport 4 Eq
Beskrivning

Underhållande och välutrustad eMTB med imponerande solida egenskaper

Söker du utmanande upplevelser i terrängen? Har du slutligen insett att en elassisterad mountainbike med modern och användarvänlig teknik erbjuder rätt nycklar? Med högklassiga Trek Powerfly Sport 4 Equipped flyttar du gränserna mot platser som du aldrig trodde att du skulle kunna nå på en mountainbike. Det här är ett underhållande transportmedel för dig som vill ha kapaciteten och mångsidigheten som bara en mountainbike kan erbjuda, till ett pris som inte ens är i närheten av värdet på den bil som du frenetiskt försöker att använda allt mindre. Dess kraftfulla batteri ger imponerande räckvidd och är dessutom snyggt integrerat i ramen, en imponerande motor från Bosch (Performance CX) med hela 85 Nm som ger kraftfull assistans upp till 25 km/h. Addera dessutom en 1x-drivlina från Shimano och en dämpad framgaffel med lockout och du har en given vinnare!

Nyckeln till framgång!

 • Robust aluminiumram med invändig kabeldragning som ger skydd och ett eleganta utseende
 • Ställbar framgaffel från SR Suntour (XCM 34) med spiralfjädring som dessutom är låsbar (lockout)
 • Förstklassiga Bosch (Performance CX) passar lika bra för pendlingen till jobbet som för häftiga turer i terrängen
 • Intelligent eMTB-funktion som automatiskt ger rätt assistans i förhållande till den aktuella terrängen
 • Batteriet skyddas helt av ramen och det är busenkelt att ta loss (dessutom utan verktyg)
 • Slagkraftig 1x-drivlina med 10 växlar från kvalitetssäkra Shimano (Deore) med imponerande bred utväxling 
 • Hydrauliska skivbromsar Tektro (HD-M275) ger dig kraftfull bromskraft och trygg kontroll i alla väder
 • Robust hjulset med aluminiumfälgar och greppvilliga gummin från Bontrager (LT4 Expert)
 • Hjulstorlek som är anpassad efter för ramens storlek (29"-hjul på större ramar och 27,5"-hjul på mindre)
 • Standardutrustad med både lampor, skärmar och pakethållare vilket gör din vardag lite enklare

Högteknologisk aluminiumram som gör dig till en bättre cyklist

Stommen utgörs av en förstklassig lättviktsram i Alpha Platinum Aluminum kontinuerligt kallextruderat och reducerat på flera punkter i kombination med en väl balanserad geometri. Den mäktigt vridstyva ramen är dessutom hydroformad, vilket medger mer avancerade rörformer samt ger hög styrka och minimal vikt. Denna stomme är fullproppad med finesser som gör dig till en bättre cyklist, eller vad sägs om ett koniskt styrhuvud ger dig exakt styrning och en mer solid känsla framtill, medan Boost 148-navbredden baktill ger dig kortare kedjestag och spänstig manöverförmåga. En annan smarta detalj är den invändig vajerdragning (till både växlar och bromsar) samt praktiska monteringsfästen för både pakethållare och cykelstöd. Den moderna geometrin skapar en underbart väl balanserad körkänsla och dessutom riktigt kvick manöverförmåga. Resultatet blir pålitlig markkontakt med följsam känsla kombinerat med effektiv kraftöverföring, cykeln svarar med snabbt när du vill öka tempot och den ser samtidigt till att du kan hantera knepiga spårval på ett häpnadsväckande enkelt sätt.

Dynamisk kvalitetsmotor i samarbete med en slagkraftig 1x-drivlina

Kraften kommer från en dynamisk kvalitetsmotor med central placering från tyska Bosch (Performance CX) som presterar ett vridmoment på hela 85 Nm och ett intelligent läge med Extended Boost som automatiskt justerar assistansnivån utifrån terrängen. Den atletiska elmotorn drivs av ett kraftfullt batteripaket på 500 Wh som har en väl skyddad placering i diagonalröret och det levererar högvis av miljövänlig kraft, vilket ger dig imponerande mängder av extra krut i upp till hastigheter av maximalt 25 km/h.

Treks RIB-system (Removable Integrated Battery) har en attraktiv design och är mycket användarvänligt: batteriet skyddas helt av ramen och det är enkelt att ta loss utan verktyg, och du får till och med plats med ett flaskställ. De har dessutom ett inbyggt handtag som smidigt och enkelt kan avlägsnas och återmonteras i ramen utan användning av verktyg. Och eftersom både batteriet och elmotorn är placerat i ramens nedre del uppnås en föredömligt låg tyngdpunkt, vilket ger dig klanderfri manöverförmåga ute i terrängen.

Elsystemet levererar galet bra stuns, men minst lika imponerande är elmotorns beundransvärt följsamma känsla som skapar en dynamisk känsla i varje tramptag. Det beror till stor del på de tre högklassiga kraftsensorerna och i praktiken innebär det att när du trampar lugnt och varsamt så får du en mjuka och lugn assistans. Men trampar du istället snabbare, och framförallt hårdare, så får du en betydligt mer kraftfull assistans. Motorn tar dig effektivt och snabbt dit du vill utan att du behöver göra hela jobbet själv, men du väljer såklart helt själv vilken assistansnivå du vill ha för stunden. Den har dessutom ett lätt men ändå kraftigt motorskydd vilket skyddar den från stenar, grenar och annat som kan komma flygande.

Du styr allt via en lätthanterlig och tydlig Purion Display med 5 olika driftslägen (Eco, Tour, Sport, Turbo, Off) som ger dig full kontroll och visar nästan allt du behöver veta. Eftersom både batteriet och elmotorn är placerat i ramens nedre del uppnås en föredömligt låg tyngdpunkt, vilket ger dig klanderfri manöverförmåga ute i terrängen.

Slagkraftigt växelsystem och bromsar anpassade för höga hastigheter

Den slagkraftiga växelsystemet är hämtad från Shimano (Deore) och består av en singelklinga samt en 10-delad kassett, vilket ger ett växelomfång som ser till att du kan hålla ett högt tempo i alla typer av terräng och lutningar. Växlarna funktion är i princip helt krångelfria och eftersom de bara inkluderar ett reglage är den dessutom enklare att hålla koll på. Inbromsningen handläggs av effektiva hydrauliska skivbromsar från Tektro (HD-M275) vilket ser till att du har kraftfull bromsverkan oavsett om det är lerigt, regnigt eller slaskigt i spåren.

Långslagig fjädring som levererar ökad kontroll och högre komfort

Framtill sitter en dämpad gaffel från Suntour (XCM 34) med ställbar spiralfjädring och 120 mm slaglängd (lite beroende på ramstorlek). Den är utrustad med Lockout, vilket innebär att du kan spärra gaffeln och därmed åstadkomma högre pedaleffektivitet, vilket är perfekt på släta avsnitt där effektiviteten kanske är viktigare än stötdämpningen. Med en ställbar framgaffel kan du dessutom anpassa dämpningen efter just din vikt och din körstill. Den här versionen är dessutom rikligt utrustad och har både lampor, skärmar, stöd och pakethållare vilket både förenklar din vardag och ser till att du kan cykla i vilket väder som helst.

Robust hjulset med aluminiumfälgar och optimal storleksanpassning

Hjulstorlek är anpassad efter ramens storlek (29"-hjul på större ramar och 27,5"-hjul på mindre) vilket ger dig den perfekta kombinationen av hög hastighet, kvick manöverförmåga och maximal kontroll. Det slitstarka hjulsetet från Bontrager består av robusta aluminiumfälgar (Connection) och mångsidiga kvalitetsgummin (Bontrager LT4 Expert) som briljerar på allt från hårdpackade grusvägar till betydligt lösare underlag. Du kan göra din Powerfly ännu mer användbar genom att montera en pakethållare och skärmar, dessutom gör de invändigt dragna ledningarna det enkelt att montera lampor som drivs av elmotorns batteri.

Egenskaper
Information om cykelns specifikation: Information om cykelns specifikation På grund av rådande världsläge kan vissa av cykelns komponenter skilja sig mot vad som anges i specifikationen och vad som syns på bilderna. Tillverkaren kan utan förvarning ersätta komponenterna i ordinarie specifikation till likvärdiga komponenter.
Artikelnummer: 0053212
Varumärke:TREK
Size:-
Variant:LITHIUM GREY/TREK BLACK
Produkttyp:Bike
Årsmodell:2022
Modellserie:Trek Powerfly
Disciplin:mtb
Kön:Herr, Unisex, Dam
Färg:black, grey
Tillverkarens färg:Lithium Grey/Trek Black
Elcykel:Ja
Ram:Alpha Platinum Aluminum, RIB-batteri (Removable Integrated Battery), koniskt styrhuvud, invändigt Control Freak-kablage, motorskyddet Motor Armor, Boost148
Framgaffel:-
Slaglängd fram:-
Låsbar framgaffel?:on fork
Framgaffel, typ av fjäder:Stålfjäder
Framgaffeltyp:Dämpad
Bakgaffeltyp:Stel
Frambroms:Tektro HD-M275 hydraulisk skivbroms
Bromsskiva fram:Tektro, 180 mm, 6 bultar
Bakbroms:Tektro HD-M275 hydraulisk skivbroms
Bromsskiva bak:Tektro, 6-bults, 203 mm
Typ av broms:Hydraulisk Skivbroms
Växelreglage:Shimano Deore M4100, 10-delad
Växelreglageserie:Shimano Deore
Framväxelserie:Shimano Deore
Bakväxel:Shimano Deore M5120, lång arm
Bakväxelserie:Shimano Deore
Antal växlar:1x10
Framdäck:-
Bakdäck:-
Däckdimension:-
Framnav:Formula DC-511, 6-bults, Boost110, 15 mm genomgående axel
Baknav:Bontrager aluminium, kapslat lager, aluminiumaxel, 6-bults, Shimano 8/9/10-delad frikrans, Boost148, 12 mm genomgående axel
Fälgar:Bontrager Connection, dubbel botten, 32 hål, 20 mm bredd, Presta-ventil
Ekrar:14G rostfritt stål
Hjulstorlek:-
Kassett:Shimano Deore M4100 11–46, 10-delad
Sadelstolpe:-
Styrlager:FSA IS-2, 1 1/8" övre, 1,5" nedre
Styrstam:-
Styre:Bontrager aluminium, 31,8 mm, 15 mm rise, 720 mm bredd
Handtag/Styrlinda:Bontrager XR Endurance Comp
Pedaler:VP-536, nylonstomme
Vikt (enligt tillverkaren):25,59 kg (med slangar)
Belysning:AXA Blueline
Skärmar:-
Stöd:Pletscher Comp Flex 18
Elcykelkomponenter:Bosch
Motor:Bosch Performance CX
Motorplacering:Vevparti
Vridmoment:85 Nm
Motoreffekt:250
Motorns ljudnivå:låg
Maximal assistanshastighet:25
Sensorer:Hastighet, Kadens, Vridmoment
Batteri:Bosch PowerTube, vertikalt, 500 Wh
Batteri ingår?:Ja
Batterityp:Litium-jon
Batterikapacitet (Wh):500
Spänning:36
Batteriplacering:Diagonalrör
Avtagbart batteri:Ja
Kan laddas på cykeln:Ja
Batteriladdare:BOSCH 2A Compact charger, Fauza Standard
Display:Bosch Purion
Displayplacering:Vänster
Assistansnivåer:eco, off, sport, tour, turbo
Gåassistans:Ja
Damspecifik:Nej
Storlekstabell
storleksguide

Liknande Produkter

Trek Mtb Marlin 8 26" GLOSS ALPINE/GLOSS DNISTER FADE
Finns i lager
 • XXS-26
Merida Mtb Big Nine 200
9 590 kr
10 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL
 • XXL
Marin MTB San Quentin 1 27.5 silver
8 491 kr
9 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL
TREK RAIL 7 SLX/XT
63 989 kr
71 099 kr
Kampanj
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 10–20 dagar
 • S
 • M
 • L
 • XL
Trek El MTB Powerflysport 4 Eq
37 889 kr
42 099 kr
Kampanj
Finns i lager
 • XS
 • S
 • M
 • L
 • XL
Specialized El Mtb Levo M5
48 740 kr
64 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL
Trek Mtb Top Fuel 9.8 Xt
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 10–20 dagar
 • S
 • M
 • ML
 • L
 • XL
Merida Mtb One-Twenty 400
22 491 kr
24 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan