Stäng
 • Cykelservice i världsklass
 • Enormt utbud av cykel
 • Upp till 36 mån delbetalning med Klarna
Stor kampanj för dig som cyklar i höst!Se här
Elcyklar  El MTB  Orbea El Mtb Rise H30 MOUSEGREY/SKYBLUE

Orbea El Mtb Rise H30 MOUSEGREY/SKYBLUE

Orbea El Mtb Rise H30 MOUSEGREY/SKYBLUE
Beskrivning

Spöa oddsen och skaffa dig segervittring varje gång du utmanar grannen

Den underhållande nöjesmaskinen Obea Rise H30 är verkligen imponerande välbalanserad och ser till att både uppför och utför är den rätta riktning. Det här är MTB-cykeln som ger dig ett tydligt övertag, utan att varken din fysiska status eller din kondition spelar någon större roll... du kan med andra ord fokusera på att köra ifrån både grannen och 25 år yngre cyklister med det där nästan fånigt breda leendet du kommer ha på läpparna. Grundbulten utgörs av generösa slaglängder på 140/140mm med en progressiv kinematik men den här helt nya upplagan har dessutom begåvats med Obea´s Rider Synergy (RS) - Dynamisk eldrift med programvara som sätter fokus på både kraft och räckvidd. Slutresultatet? En rappare, livligare och mer uthållig eMTB med imponerande balans och underbart naturlig känsla i cyklingen och som problemfritt tar sig fram på alla former av underlag och i alla typer av lutningar. 

Nyckeln till framgång!

 • Heldämpad ram i kvalitativ aluminium (Rise Hydro) som försetts med ett högklassigt länkage
 • Framgaffel från Marzocchi (Bomber Z2) med 140 mm slaglängd och remote lockout
 • Bakre dämpare från FOX (Float DPS Performance) med 140 mm slaglängd och remote lockout
 • Shimano´s kraftfullaste elmotor (STePS EP8-RS) med en unik dynamik som ger en underbart naturlig känsla i cyklingen
 • Elegant integrerat batteri (540Wh) som levererar en minst sagt imponerande räckvidd
 • Ingår i RS-serien (Rider Synergy) från Orbea - Eldrift med programvara som sätter fokus på både kraft och räckvidd
 • Slagkraftig 1x-drivlina med 12-växlar och pålitlig funktion från Shimano (SLX/Deore)
 • Kraftfulla hydrauliska skivbromsar från Shimano (MT410) som verkligen matchar fartresurserna
 • Rullar på robusta 29-tummare med 2.4" breda kvalitetsdäck från Maxxis (Dissector/Rekon)
 • Sadel från Fizik (Taiga S-alloy rail) samt höj-/sänkbar sadelstolpe från OC (MC20 Mountain Control)

Skulpturalt aluminiumchassi med kapacitet för riktigt intensiv stigcykling

Det skulpturala chassit utgörs av en nyutvecklad ram i högkvalitativt aluminium (Rise Hydro) med en modern trailgeometri och ett snyggt integrerat batteri som väcker glupska känslor av rent habegär. En imponerande vridstyv konstruktion med ett avancerat länkage som levererar följsam dämpning kombineras med en aggressiv geometri som fokuserar på äventyrlig stigcykling. Dess tydligt utmejslade ramform är inte bara elegant utan har en robust konstruktion med hög lateral styvhet vilket skapar ett tryggt fundament, och tack vare dess moderna länkage som medger hela 140 mm slaglängd så besitter du tillräcklig med flexibilitet för att kunna garantera snabba åkturer även på riktigt stökiga underlag. Slutresultatet blir markkontakt med en underbart följsam känsla kombinerat med effektiv kraftöverföring, hojen svarar blixtsnabbt när du vill öka tempot och den ser samtidigt till att du kan hantera knepiga spårval på ett imponerande enkelt sätt. Ramen har såklart snyggt integrerad kabeldragning och den är anpassad för stickaxlar (BOOST) d.v.s. en extra bred fram och bakaxel som medger ett större avstånd mellan ekerinfästningarna vid navet, vilket i sin tur ger ett styvare hjul och bättre kontroll i spåren. 

Högklassig dämparkonfiguration som ger dig full kontroll ute i spåren

Den högklassiga dämpningen hanteras av kvalitetssäkra Marzocchi samt FOX, så du är mer än väl omhändertagen. Framtill sitter en Bomber Z2 och baktill en Float DPS Performance, och tack vare kombinationen av massor av inställningar och generösa slaglängder (140/140 mm) så sväljer cykeln effektivt alla ojämnheter och ser till att du alltid kan köra med full kontroll oavsett terräng och lutning. Båda dämparn är dessutom låsbara, vilket ökar användningsområdet och ser till att du kan köra fort på allt från slät asfalt till mer utmanande skogsterräng. När det blir stökigt i spåren så är en höj-/sänkbar sadelstolpe numera nästan obligatoriskt, så självklart är den redan från start utrustad med en dropper post från OC (MC20 Mountain Control).

Välbalanserad eldrift med dynamisk känsla via en slagkraftig 1x-drivlina

Hjärtat utgörs av marknadens kanske bästa drivsystem, Shimano STePS (EP8-RS), som består en riktigt potent elmotor kombinerat med ett kraftfullt och fullt integrerat batteri som kortfattat levererar 540 Wh av miljövänlig kraft, vilket sammantaget ger dig en imponerande räckvidd och massor av extra krut i både ben och lungor. Både det kraftfulla batteriet och den smarta programvaran som hanterar själva eldriften är helt unik för Orbea och går under namnet RS (Rider Synergy). Enkelt förklarat handlar det om att sätta fokus på både kraft samt räckvidd, och där dynamiken och själva känslan i cyklingen är hårt prioriterad medan själva kraften i eldriften nästan spelar "andra fiolen".

Den imponerande dynamiska elmotorn samarbetar med 12 slagkraftiga växlar från Shimano (SLX/Deore) och allt sker effektivt och givetvis med drivning direkt på vevaxeln (det enda alternativet om du frågar oss). Och tack vare att hela drivpaketet är centralt placerat i ramens nedre del uppnås dessutom en föredömligt låg tyngdpunkt, vilket ger dig klanderfri manöverförmåga även i riktigt utmanande terräng. Lägg därtill 4 olika driftslägen (Off, Eco, Trail och Boost) och en tydlig display (E7000) som ger dig full kontroll och som visar i princip allt du behöver veta. 

Snabba 29-tummare med greppvänligt gummi och hydrauliska skivbromsar 

Hela bygget rullar på ett par snabba 29-tummare med aluminiumfälgar från Race Face (AR 30) som försetts med 2,6" breda kvalitetsgummin från Maxxis(Dissector/Rekon) som levererar hög komfort och riktigt bra grepp i kurvorna, vilket är perfekt för dig som prioriterar rätt hastighet, bra fäste och hög framkomlighet. Och eftersom hojen älskar när det går undan i spåren så har den effektiva hydrauliska skivbromsar från Shimano (MT410) vilket ger kraftfull och konsekvent prestanda året runt - oavsett om det regnar, snöar eller är dammigt ute i spåren.

Japp, det här är ett spänstigt trailmonster med grymt tryck i pedalerna som problemfritt flyger fram över både stock och sten. Den trivs såklart bäst ute bland spenaten men fungerar faktiskt nästan överallt, helt perfekt hoj för oss som vill ha en kvick och uthållig nöjesmaskin med högvis av lattjo-lajban-potential och som samtidigt har fullt potential ta din cykling till helt nya nivåer.

Egenskaper
Information om cykelns specifikation: Information om cykelns specifikation På grund av rådande världsläge kan vissa av cykelns komponenter skilja sig mot vad som anges i specifikationen och vad som syns på bilderna. Tillverkaren kan utan förvarning ersätta komponenterna i ordinarie specifikation till likvärdiga komponenter.
Artikelnummer: 0072345-I420
Varumärke:ORBEA
Size:-
Variant:Mousegrey/Skyblue
Knytnummer:0072345
Produkttyp:Bike
Disciplin:mtb
Kön:Unisex, Dam, Herr
Färg:GREY
Elcykel:Ja
Damspecifik: 

Damspecifik

Då kvinnor och män oftast ser olika ut till anatomin så bygger många tillverkare cyklar som är anpassade därefter. Vanligtvis är det enbart små skillnader som skiljer. Bland annat brukar det vara bredare sadlar, smalare styren och kortare vevarmar. I vissa fall görs även damspecifika modeller i mindre storlekar och med ett sluttande överrör. Ibland även i andra färger.
Nej
Din längd:-
Årsmodell:2022
Tillverkarens färg:Mouse Grey-Sky Blue (Matt)
Hemsida tillverkare:https://www.orbea.com/se-en/
Produktserie:Orbea Rise
Växelreglageserie:Shimano Deore
Bakväxelserie:Shimano SLX
Elcykelkomponenter:Shimano
Godkänd för elcykel:ja
SSF-Godkänt lås:Nej
Batteri:Ja
Antal växlar:12-växlad (1 x 12)
Ramset
Ramstorlek:-
Ram:Orbea Rise Hydro 2022 140mm travel 29 Boost 12x148
Rammaterial:Aluminium
Framgaffel:Marzocchi Bomber Z2 140 QR15x110
Framgaffeltyp:Dämpad
Framgaffel, typ av fjäder:Luftfjäder
Slaglängd fram:140
Gaffeltyp:damped
Låsbar framgaffel?: 

Låsbar framgaffel?

Låsbar innebär att fjädringens rörelse låses i en position (alternativt begränsas) för att underlätta när man t.ex. cyklar i branta uppförsbackar eller i slät terräng. Olika tillverkare hanterar detta på olika sätt. Vissa fjädringar blir helt låsta (stumma) medan andra har valt att t.ex. bromsa upp kompressionsdämpningen.
Via reglage på styret
Bakdämpare:Fox Float DPS Performance 3-Position Evol custom tune 210x55mm
Låsbar bakdämpare?:Via reglage på styret
Hjul
Hjulstorlek:29
Däckdimension:622-66
Bakdäck:Maxxis Rekon 2.40 120 TPI 3CMaxxTerra Exo+ TLR
Framdäck:Maxxis Dissector 2.40 60 TPI 3CMaxxTerra Exo TLR
Hjul:Race Face TURBINE-R30 TLR 15/110mm IS
Drivlina
Växelreglage:Shimano Deore M6100
Bakväxel:Shimano SLX M7100 SGS Shadow Plus
Vevparti:e*thirteen e*spec Direct Mount 32T Boost
Kedja:Shimano M6100
Kassett:Shimano CS-M7100 10-51t 12-Speed
Komponenter
Frambroms:Shimano MT410 Hydraulic Disc
Bakbroms:Shimano MT410 Hydraulic Disc
Typ av broms:disc_hydraulic
Styrlager:Acros Alloy 1-1/8 - 1-1/2 Integrated
Styre:OC1 35mm 12mm Rise 780mm
Styrstam:OC1 3D Forged 35mm interface 7º
Sadel:Fizik Taiga S-alloy rail
Sadelstolpe:OC MC20 Mountain Control Dropper, 31,6mm
Motor
Motor:Shimano EP8-RS
Motorplacering:Center
Motoreffekt: 

Motoreffekt

Max. tillåten motoreffekt i Sverige är för närvarande 250 W. Om det anges en högre effekt än 250 W i specifikationen är det bara ett tillfälligt värde vid start eller acceleration och som sjunker till 250 W efter några få sekunder.
250
Motorns ljudnivå:low
Vridmoment: 

Vridmoment

Motorns vridmoment mäts i Newtonmeter (Nm) och är ett mått på en krafts förmåga att vrida ett objekt kring en viss axel. Förenklat kan man säga att ju högre vridmoment desto bättre.
60
Sensorer:cadence, speed, torque
Maximal assistanshastighet: 

Maximal assistanshastighet

Högst tillåtna assistanshastighet i Sverige är för nuvarande 25 km/h. Kommer du upp i mer än 25 km/h slutar motorn att driva på och du får helt enkelt trampa på för egen maskin.
25
Genomsnittlig räckvidd: 

Genomsnittlig räckvidd

Anger hur långt man kommer kan komma under normala (eller genomsnittliga) förhållanden (medelstora backar, en del start och stopp samt varierande underlag) innan batteriet blir helt urladdat. Uppgifterna är mestadels hämtade från elmotortillverkaren samt att hänsyn är taget till vilken typ av cykel det är (MTB, standardcykel o.s.v.)
40
Maximal räckvidd:100
Batteri
Batteri:Orbea RS Internal 540Wh
Batteriplacering:internal
Batterityp:lithium-ion
Laddningstid:3
Kan laddas på cykeln:Ja
Avtagbart batteri:Nej
Batterikapacitet (Wh):540
Spänning:36
Batteriladdare:Orbea Smart Charger (42V-4A)
Batteri ingår?:Ja
Display
Display:Shimano E7000 switch unit for assist
Avtagbar display:Nej
Displayplacering:left
Laddport:Nej
Assistansnivåer:Boost, Eco, Trail
Gåassistans:Ja

Andra produkter i serien Orbea Rise

Orbea El Mtb Rise H30 ORANGE/BLACK
48 990 kr
55 590 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL
Orbea El Mtb Rise H15 ORANGE/BLACK
53 990 kr
63 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL
Orbea El Mtb Rise H30 ANTHRACITE/BLACK
48 990 kr
55 590 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL
Orbea El Mtb Rise H10 ORANGE/BLACK
Slut i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL

Liknande Produkter

TREK SLASH 8
40 139 kr
44 599 kr
Kampanj
Finns i lager
 • L-29
 • S-29
 • M-29
 • ML-29
 • XL
Trek El MTB Powerflysport 4 Eq
37 889 kr
42 099 kr
Kampanj
Finns i lager
 • XS
 • S
 • M
 • L
 • XL
TREK RAIL 7 SLX/XT
63 989 kr
71 099 kr
Kampanj
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 10–20 dagar
 • S
 • M
 • L
 • XL
Trek Mtb Top Fuel 9.8 Xt
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 10–20 dagar
 • S
 • M
 • M-L
 • L
 • XL
TREK POWERFLY 5
42 389 kr
47 099 kr
Kampanj
Finns i lager
 • L-29
 • XS-27.5
 • S-27.5
 • M-29
 • XL
Trek Rail 5 Deore 625W
47 990 kr
59 099 kr
Kampanj
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 10–20 dagar
 • S
 • M
 • L
 • XL
Trek Mtb Top Fuel 7 MATTE OLIVEGREY
32 990 kr
37 399 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • M-L
 • L
 • XL
 • XXL
MERIDA ONE-TWENTY 600
28 790 kr
31 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan