Stäng
 • Cykelservice i världsklass
 • Enormt utbud av cykel
 • Betala med Klarna
Nedsatt pris på nästan alla cyklar | Upp till -30% Kolla in här »
Cyklar  Mountainbike MTB  Cross country cykel  Scott MTB Spark 900 Ultimate EVO AXS - 2022 NOCOLOR

Scott MTB Spark 900 Ultimate EVO AXS - 2022 NOCOLOR

Scott MTB Spark 900 Ultimate EVO AXS - 2022 NOCOLOR
Beskrivning

Rappt flaggskepp som älskar att forcera fram ute bland stock och sten

Den galet rappa skogsmissilen Scott Spark 900 Ultimate EVO AXS ser till att du kan forcera fram med full kontroll på alla typer av underlag, och dessutom lika snabbt som Nino Schurter och hans stallkamraten. Tack vare en unik konstruktion med en fullt integrerad dämpare och 130/120 mm slaglängder så plöjer den fram i skogen på ett överraskande enkelt och effektivt sätt. Visst, den är inte riktigt lika lätt som cyklarna i RC-serien men den är fortfarande extremt klättringsvillig och dessutom ännu mera greppsäker i utförslöporna. En helt perfekt hoj för oss som älskar att forcera fram på knixiga skogsrepor med full kontroll och den levererar dessutom både uppför, utför och nere på platten. En makalöst underhållande skogsmaskin för oss som älskar speed och som kräver att framhjulet bibehåller greppet även när spåren blir lite mer tekniskt utmanande. Helt integrerad dämpare? Effektiv singlepivot upphängning med klassledande kinematik? Cockpit med fullt Integrerad kabeldragning? Plats för två vattenflaskor i den främre triangeln? Check, check, check och givetvis check! 

Nyckeln till framgång!

 • Tävlingsklar endorfinmaskin med grymt vass kolfiberram samt DNA med anor från flerfaldiga världsmästare
 • Kolfiberramen (Spark Carbon HMX SL) med helt integrerad dämpare och singlepivot länkage 
 • Klassens smidigaste heldämpade ram med 130/120mm slaglängd och en totalvikt på 1.870 gram ink dämpare
 • Högklassiga luftdämpare från FOX som styrs via Scott´s egna TwinLock
 • Medger bibehållet enkel åtkomst för injustering av både lufttryck, retur, kompression & SAG av dämparen
 • Extremt slagkraftig 1x-drivlina med 12 eletroniskt styrda växlar från kvalitetssäkra SRAM (XX1 Eagle AXS)
 • Kraftfulla hydrauliska skivbromsar från Trickstuff (Piccola HD Carbon) som är fullt anpassade efter fartresurserna 
 • Mästerligt hjulset med fälgar i kolfiber från Syncros (Silverton 1.0S) som imponerar på alla plan
 • Greppsäkra kvalitetsgummin från Schwalbe (Wicked Will  29x2.4") som är redo att köras slanglöst
 • Dropper Post från FOX (Transfer Factory Dropper Post Kashima) som styrs via TwinLock-reglaget
 • Tävlingsklara komponenter från Syncros redan från start

Mästerverk i kolfiber med singlepivot länkage och modern trailgeometri 

Utan att bli det minsta stöddig lutar sig denna rappa skogsmaskin självsäkert mot en stomme i högkvalitativ kolfiber (HMX SL) som väger in på galet låga 1.870 gram inklusive dämparen. Konstruktionen med en kraftfull undre stomme (stiffness zone) där fokus ligger på styrka och vridstyvhet i kombination med en övre stomme (lightweight zone) där fokus ligger på att minimera vikten utan att riskera stommens strukturell styrka har redan visat sig vara ett vägvinnande koncept. Och det kanske inte är så konstigt när den här helt nya stommen har hämtat inspiration från en föregångare med en geometri som plockat hem flera VM- och OS-medaljer än någon annan XC-cykel i världshistorien.

Den bakre triangel saknar pivotupphängning vid navinfästningen vilket sparar massor av vikt och de övre kedjestaget flexar max 7 mm även när dämpningen jobbar för fullt. Kombinationen av grymt effektiv kinematik med singlepivot och väl balanserade slaglängder skapar smidig manöverförmåga, klassledande kraftöverföring och gör dig kvick även i riktigt utmanade terräng. Grundpelarna i den framgångsrika geometrin bygger på en främre gaffelvinkel på strax under 66° i kombination med en vinkel på sadelstolpen runt 76° och kedjestag med 43.75 cm i längd. En smart detalj är att du kan justera gaffelvinkeln med 0.6 grader utan att du behöver montera av styre, styrlager, gaffel etc.

Högklassig dämpning som ser till att du alltid är klar för drabbning

Framtill sitter en vass luftgaffel från FOX (34 Float Factory Air / Kashima FIT4) och även baktill hanteras dämpningen av FOX (NUDE 5T Factory EVOL Trunnion), dämparna levererar 130/120 mm slaglängd och du kan enkelt justera både lufttryck, retur, kompression och SAG. Båda dämparna styrs via Scott´s smarta TwinLock, vilket enkelt förklarat är en multifunktionell spak ger dig samtidig kontroll över båda dämparna och även din dropper post via ett och samma reglage. Du väljer helt enkelt bara ett av de tre fasta lägena (Lockout - Traction Control - Descend) vilket ger dig ett bredare användningsområde samt möjligheten att kunna åka lika fort på stökiga skogsstigar som på hårdpackade grusvägar. Ett extremt smidigt system som gör cykeln imponerande lätthanterlig och blixtsnabbt anpassningsbar efter de förutsättningar som gäller på banans olika partier.

Elegant integrerad dämpare som ger dig en rad olika fördelar

Den bakre dämparen är elegant integrerad i ramen, det ger såklart en otroligt clean design men det skapar även låg tyngdpunkt och det ser dessutom till dämparen i princip aldrig behöver blir smutsig. Integreringen medger även att cykelns vevpartiet kan göras styvare och därmed ge effektivare kraftöverföring. Och att Scott lyckats göra det med bibehållet enkel åtkomst till dämparen (så att du enkelt kan justera både lufttryck, retur, kompression) tycker vi är en ganska hyfsad bonus. Addera dessutom en yttre indikator för inställning av dämparens SAG (enkel åtkomst via separat lucka med täcklock av gummi) och du har en given vinnare!

Tävlingsklar 1x-drivlina med 12 växlar och näst intill problemfri funktion

Utöver en helt unik dämpning och en klassledande kolfiberram så har den en slagkraftig elektronisk drivlina med 12 växlar från SRAM (XX1 Eagle AXS) som levererar tävlingsklar prestanda i form av en modern 1x-drivlina med problemfri funktion och ett galet brett register (32Tx10-52T). Drivlinan styrs från en extremt slimmad cockpit med både styre och styrstam från Syncros som har fullt integrerad kabeldragning och imponerande hög kompatibilitet med olika tillbehör från Syncros, Garmin och GoPro (datorer, GPS:er, lampor, kameror etc). Drivlinans kedjelinje på 55 mm medger dels att du kan köra med extremt breda däck men även att du kan montera ett 40-tandat framtill (om nu någon utom Nino fixar att nyttja den utväxlingen). Det är riktigt hög klass även på övriga komponenter och cykeln har en välbalanserad mix av prylar som hämtats direkt från de översta hyllorna hos både FOX, SRAM, Trickstuff och Syncros.

Sylvasst hjulset med greppsäkra gummin samt kraftfulla skivbromsar 

Sylvasst hjulset med fälgar i kolfiber från Syncros (Silverton 1.0S) som rullar på tempostarka kvalitetsgummin från Schwalbe (Wicked Will), dessa greppsäkra 29-tummare med 2.4" bredd kännetecknas av en pålitligt rull och ett klassledande grepp i kurvorna. Och eftersom Spark älskar höga hastigheter så har den begåvats med kraftfulla hydrauliska skivbromsar med 4-kolvsok från Trickstuff (Piccola HD Carbon) som matchar fartresurserna och ser till att du har effektiv bromsverkan året runt, och dessutom oavsett om det är lerigt, regnigt eller slaskigt i spåret. Värdesätter du slagkraftig dämpning, effektiv kraftöverföring och lekfull körglädje så är du inne på helt rätt spår. Har du dessutom höga ambitioner och siktar på att ibland få dra på ledartröjan, ja då är det här den perfekta trailhojen för dig.

Egenskaper
Artikelnummer: 0068303-0722
Varumärke:SCOTT
Size:-
Knytnummer:0068303
Produkttyp:Bike
Årsmodell:2022
Modellserie:Scott Spark
Disciplin:mtb
Hemsida tillverkare:https://www.scott-sports.com/se/en
Ramstorlek:-
Din längd:-
Kön:Male
Färg:black
Elcykel:Nej
Ram:Spark Carbon HMX SL, Integrated Suspension Technology, Flex Pivot / Adjustable head angle, Syncros Cable Integration System, BB92 / UDH Interface / 12x148mm with 55mm Chainline, Lightest 120mm frame 1870g (w/shock)
Rammaterial:Kolfiber
Framgaffel:FOX 34 Float Factory Air / Kashima FIT4, 3-Modes with low Speed adj. / Kabolt 15x110mm axle / 44mm offset, Tapered steerer / Lockout / Reb. Adj., 130mm travel
Slaglängd fram:130
Låsbar framgaffel?:Via reglage på styret
Framgaffel, typ av fjäder:Luftfjäder
Framgaffeltyp:Dämpad
Bakdämpare:FOX NUDE 5T Factory EVOL Trunnion, SCOTT custom w. travel / geo adj., 3 modes: Lockout-Traction Control-Descend, Custom large Air volume / DPS / Kashima / Reb. Adj., Travel 120-80-Lockout / T165X45mm
Slaglängd bak:120
Låsbar bakdämpare?:Via reglage på styret
Frambroms:Trickstuff Piccola HD Carbon 4 Piston Disc
Bromsskiva fram:Trickstuff Dächle Ultra-Light 180mm
Bakbroms:Trickstuff Piccola HD Carbon 4 Piston Disc
Bromsskiva bak:Trickstuff Dächle Ultra-Light 180mm
Typ av broms:Hydraulisk skivbroms
Växelreglage:SRAM Eagle AXS Rocker Controller
Växelreglageserie:SRAM Eagle AXS
Framväxelserie:no-front
Bakväxel:SRAM XX1 Eagle AXS / 12 Speed, Wireless Electronic Shift System
Bakväxelserie:SRAM Eagle AXS
Antal växlar:1x12
Framdäck:Schwalbe Wicked Will 29x2.4" EVO, Super Race / TLE / 67EPI / Addix Speed Soft
Bakdäck:Schwalbe Wicked Will 29x2.4" EVO, Super Race / TLE / 67EPI / Addix Speed Grip
Däckdimension:622-62
Hjul:30mm Tubeless ready Carbon rim 28H, F: 15x110mm, R: 12x148mm, Removable Lever, SRAM TyreWiz, Syncros Silverton 1.0S-30 6 Bolt, Syncros SL Axle w, T30 and T25 Tools, with 6mm Allen, XD Driver, DT Swiss 240 Ratchet EXP 36
Hjulstorlek:29"
Vevlager:SRAM DUB PF 92 MTB Wide / shell 41x92mm
Vevparti:Carbon crankarm, DUB / 55mm CL / 32T, SRAM XX1 Eagle
Kassett:SRAM XX1 XG1299 / 10-52 T
Kedja:SRAM CN XX1 Eagle
Sadelstolpe:FOX Transfer Factory Dropper Post Kashima, 31.6mm / S & M size 125mm / L & XL size 150mm
Sadel:Syncros Tofino Regular 1.0,Carbon rails
Styrlager:Syncros - Acros Angle adjust & Cable Routing HS System, +-0.6° head angle adjustment, ZS56/28.6 – ZS56/40 MTB
Styre:Syncros Fraser iC SL DC Carbon, 0° rise / back sweep 8° / mini Rise / 760mm, Syncros Pro lock-on grips
Vikt (enligt tillverkaren):10.8 kg (Tubless setup)
Produktserie:Scott Spark
Damspecifik:Nej
Storlekstabell
storleksguide

Andra produkter i serien Scott Spark

Scott MTB Spark 900 Tuned AXS - 2022 NOCOLOR
98 991 kr
109 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL
Scott MTB Spark 910 - 2022 NOCOLOR
 • XC Superbike!!!
 • Kolfiber, integration
57 591 kr
63 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL
Scott MTB Spark 920 - 2022 NOCOLOR
47 691 kr
52 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL
Scott MTB Spark 930 - 2022 GREEN
43 191 kr
47 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL

Liknande Produkter

Trek X-Caliber 8 CRYSTAL WHITE
fr. 13 364 kr
14 849 kr
Kampanj
Finns i lager
Finns i flera varianter
Scott MTB Aspect 970 STELLARBLUE
6 741 kr
7 490 kr
Kampanj
Finns i lager
 • XS
 • S
 • M
 • L
 • XL
 • XXL
Superior MTB XC 819 MATTE BLACK/WHITE/TEAM RED
Finns i lager
 • 16
 • 18
 • 20
 • 22
Scott MTB Aspect 950 SLATEGREY
8 541 kr
9 490 kr
Kampanj
Finns i lager
 • XS
 • S
 • M
 • L
 • XL
 • XXL
Superior MTB XC 859 GLOSS TURQUOISE/NEON YELLOW
Finns i lager
 • 16
 • 18
 • 20
 • 22
Rock Machine MTB Manhattan 40-29 GLOSS RADIOACTIVE YELLOW/BLACK/PETR
Finns i lager
 • S
 • XL
Scott MTB Aspect 940 GRANITE
8 991 kr
9 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • L
 • XXL
Specialized Mtb S-Works Epic
114 740 kr
152 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • L

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan