Stäng
 • Cykelservice i världsklass
 • Enormt utbud av cykel
 • Upp till 36 mån delbetalning med Klarna
Köp dina hjulklappar innan 20/12 för leverans innan jul! Se julklappstips här »
Cyklar  BMX  BMX freestyle  Fiend BMX Bmx Type O 18" GLOSS BLACK/GREY FADE

Fiend BMX Bmx Type O 18" GLOSS BLACK/GREY FADE

Fiend BMX Bmx Type O 18" GLOSS BLACK/GREY FADE
Beskrivning

Underhållande BMX med kompetenta prylar som alltid pallar för trycket

Letar du efter en underhållande BMX som alltid pallar trycket så är den slagtåliga Fiend BMX Type O 18" helt rätt modell. Den passar perfekt för lite mindre fartfantomer som vill testa på att cykla BMX eller helt enkelt bara vill trixa omkring på gatorna och flyga fram bland hopp och dropp. Föredömligt okomplicerad och robust modell med kompetenta prylar som är skapad för att hålla ihop när du sätter hoppen i rampen eller trixar runt med polarna i parken.

Nyckeln till framgång!

 • Stryktålig konstruktion med ram (Embryo) och framgaffel i robust stål (CrMo+HiTen)
 • Robust 3-delat vevparti (CrMo) och bergsäker drivlina utan massa krångliga växlar
 • Bakre nav helt utan växlar (Cassette hub) men även utan fotbroms
 • Rullar på stryktåliga 18-tummare som försetts med 2,4" breda gummin
 • Sakta ned och justera hastigheten med den bakre U-bromsen
 • Justera höjden på sadel och styret så den passar just dina behov

Robust stomme, bergsäker drivlina och manöverförmåga av högsta klass

Tack vare en robust konstruktion med både ram och framgaffel i stål samt avsaknaden av krångliga växlar så är Fiend BMX Type O 18" ett smart alternativet om hopp, trix och lek står högst upp på önskelistan. Den kompakta och modernt sloopade geometrin tillsammans med ett högt styre ger maximal uppsikt framåt och som grädde på moset så uppnås både manöverförmåga och rörelsefrihet av högsta klass.

Favorit som tagits fram i samarbete med X Games vinnaren Garret Reynolds

Högklassig BMX-cykel som är tillverkade för att klara hårda tag och som absolut inte viker ner sig i första taget. Det här är en självklar favoritmodell - en extremt pålitlig BMX som är tillverkad med inspiration från ikoner av rang (X Games vinnaren Garret Reynolds). 

Egenskaper
EAN-kod: 742776688524
Artikelnummer: 0087506K32718
Varumärke:FIEND
Size:18
Variant:Gloss Black/Grey Fade
Knytnummer:0087506
Produkttyp:Bike
Modellserie:Fiend Type O
Produktserie:Fiend Type O
Disciplin:bmx
Kön:Unisex, Dam, Herr
Damspecifik: 

Damspecifik

Då kvinnor och män oftast ser olika ut till anatomin så bygger många tillverkare cyklar som är anpassade därefter. Vanligtvis är det enbart små skillnader som skiljer. Bland annat brukar det vara bredare sadlar, smalare styren och kortare vevarmar. I vissa fall görs även damspecifika modeller i mindre storlekar och med ett sluttande överrör. Ibland även i andra färger.
Nej
Färg:Svart
Tillverkarens färg:GLOSS BLACK/GREY FADE
Din längd:135-155cm
Elcykel:Nej
Årsmodell:2022
Hemsida tillverkare:https://fiendbmx.com/collections/complete-bicycles-my-2020/products/fiend-type-0-18-2022
Vikt (enligt tillverkaren):11.32 kg
Sadel:Fiend 1pc. Seat/Post Combo
Pedaler:Nylon Pedals
Modellserie:Fiend Type O
Produkttyp:Bike
Färg:black
Disciplin:bmx
Vikt (enligt tillverkaren):11.32 kg
Produktserie:Type O
Ramstorlek:One-Size
Kön:female, junior, male, Unisex
Damspecifik:Nej
Tillverkarens färg:Gloss Black/Grey Fade
Framgaffel:Fiend Embryo 18" Fork w/ Tapered Legs
Framgaffeltyp:rigid
Framgaffelmaterial:steel
Bakbroms:U-Brake
Antal växlar: 

Antal växlar

Hur många växlar behöver jag?

Detta beror helt på hur du cyklar och vad du vill få ut av cykeln. För att reda ut detta behöver du veta hur du kommer att cykla och om du vill prioritera lågt underhåll eller hög prestanda.

Lågt underhåll

I detta fall skall du välja ett växelsystem med navväxel. Dessa finns i varianter om 2- 11 växlar från bland annat Shimano och deras Nexus serie som har 3, 7 och 8 växlar. De finns även Shimano Alfine som är en finare modell som har mindre motstånd i mekaniken och finns med 8 och 11 växlar.

Hög prestanda

I detta fall hör antalet växlar baktill ihop med kvalité. Tillverkarna tävlar om att göra de bästa växlarna med flest antal drev på kassetten. Detta gör då att de finaste komponenterna är även de som har flest antal växlar baktill. Framtill är det ett eller två drev som gäller för de finare delarna.

En kombination av de båda

I detta fall kikar vi på system som har 2-3 växlar fram och 8-10 drev bak. Dessa är av en lite enklare byggkvalité som även har en högre vikt. Dessa är istället byggda av mer robusta material såsom stål istället för aluminium m.m. Dessa tål ofta mer stryk men fungerar inte lika smidigt

Oväxlad
Framdäck:Innova 2.40" Street
Bakdäck:Innova 2.40" Street
Däckdimension:355-60
Framnav:Mission Echo Unsealed
Baknav:Mission Siege Sealed Cassette
Fälgar:Mission X7 18"
Ekrar:36
Vevlager:Sealed Mid
Vevparti:165mm Chromoly, 25t
Kassett:Sealed 9T Driver
Sadelstolpe:Fiend 1pc. Seat/Post Combo
Styrlager:Campy 45 Sealed
Styrstam:Fiend Crown Top Load
Styre:Fiend Embryo 8.25" Rise
Handtag/Styrlinda:Fiend Flangeless Team Grips
SSF-Godkänt lås: 

SSF-Godkänt lås

Säkerhetstips

Lås alltid din cykeln med ett SSF-godkänt lås - låt inte tillfället göra tjuven

Använd gärna dubbla lås - till exempel inbyggt eller bygel och kedja

Lås cykeln i ett fast föremål - undvik buskage och dåligt upplysta platser

Om du har en dyrare cykel måste du ha en tilläggsförsäkring, som komplement till din ordinarie hemförsäkring.

Nej
Ramset
Ramstorlek:18
Ram:Fiend Embryo 18" Frame w/Chromoly Down Tube
Rammaterial: 

Rammaterial

Kolfiber kostar lite mer än en aluminiumram, men den har en hel del fördelar jämfört med andra material vad gäller rena köregenskaper. Den är starkare, lättare, styvare och bekvämare att cykla på, då det är ett mer levande material än aluminium. Kolfiber är dock lite känsligare för att montera tillbehör som du klämmer runt ramen, till exempel lås eller barnstolar. Detta leder till att kolfiber då lämpar sig bäst för sportcyklar som racercyklar och mountainbikes.

Aluminium är ett prisvärt och lätt material, som lämpar sig för alla typer av cyklar. Det är enkelt att få till en riktigt låg vikt men bibehålla styrka och bra köregenskaper, och materialet är inte heller känsligt för vad du monterar för tillbehör på det. Bara att tuta och köra och montera på precis vad du vill på din cykel!

Stål är ett material som kan tillverkas i många olika kvalitetsnivåer. Stål kan byggas väldigt billigt, och finns därför på de enklare cyklarna i vårt sortiment. Men det kan också vara ett otroligt följsamt, hållbart och bekvämt material när man använder riktigt fint stål. Det riktigt fina stålet hittas i många cyklar som är ämnade lite mer för långfärdscykling, till exempel våra fina touringhojar från Surly, och Skeppshult-cyklar som är byggda i svenskt kvalitetsstål (vilket bidrar till mycket fina komfortegenskaper på de flesta underlag).

Stål
Framgaffel:Fiend Embryo 18" Fork w/ Tapered Legs
Framgaffeltyp: 

Framgaffeltyp

En dämpad framgaffel är idag standard på mountainbikes, helt enkelt för att klara av den terräng som cykeln används i. Det finns även en hel del hybridcyklar med dämpade framgafflar, för att ge dig lite mer komfort på grusvägar och eventuella skogsstigar. Om du ska cykla i skog eller på lättare stigar, alternativt mycket grusväg, så är en dämpad framgaffel ett bra val!

Stela framgafflar återfinns på standard, racer och hybridcyklar, och lämpar sig bäst för cyklar som mestadels ska befinna sig på asfalt. Du får en lättare cykel, en cykel som känns rappare och en cykel som upplevs svara bättre på dina rörelser. Vissa nischade cyklar som fatbikes och touringcyklar har också stela framgafflar, men då kompenseras det oftast med väldigt breda och rejäla däck för att återge lite av komfortkänslan. Om du ska cykla på främst asfalt, och kanske någon snällare grusväg så är en stel framgaffel helt rätt för dig!

Stel
Framgaffelmaterial:Stål
Gaffeltyp:Stel
Bakgaffeltyp: 

Bakgaffeltyp

En mountainbike kan delas upp på väldigt många olika sätt. Bland annat så kan man dela upp dessa i så kallade “heldämpade” och “hardtails”. Detta betyder alltså hur många typer av dämpare som sitter på cykeln.

Stel

En hardtail har enbart en dämpad gaffel framtill och en stel gaffel bak. Fördelen med att köra med en stel bakgaffel är att det inte försvinner någon kraft på grund av bakdämparen. Dessutom får du en lägre vikt över lag på cykeln.

Dämpad

En heldämpad har utöver en dämpad framgaffel även en dämpad bakgaffel. Dessa cyklar har ett länkage som tillsammans med bakdämparen ger en bekvämare åkning, men även en stabilare och i de flesta fall även snabbare cykling. På samma sätt som framgaffeln dämpar för att behålla grepp och ge ökad komfort så gör bakdämparen precis samma sak för bakdelen.

Stel
Hjul
Hjulstorlek: 

Hjulstorlek

Hjulstorleken är precis vad det låter som - storleken på hjulen. Den mäts normalt i tum (t.ex. 28") eller i millimeter (t.ex. 622). I Sverige är tum det vanligaste måttet, och därmed det mått vi valt att använda. Hjulstorlekens betydelse varierar beroende på cykeltyp.

Barncyklar

Barncyklar benämns oftast med hjulstorlek som storlek på cykeln, vilket skiljer sig från vuxencyklar där ramstorleken är vad som avgör storleken på cykeln. Det betyder inte att alla cyklar med 24"-hjul är lika stora, och därför har vi valt att, istället för att ha en storlekstabell, ange exakta längdrekommendationer för varje enskild cykel.

När man köper barncykel vill man givetvis att barnet ska kunna växa med cykeln. Tänk dock på att en alltför för stor cykel i regel blir för lång, och därmed ger en liggande sittställning vilket i sin tur minskar uppsikten för barnet. Välj därför aldrig en cykel där barnet är mer än 5 centimeter kortare än vår angivna längdangivelse.

Mountainbikes

I mountainbikevärlden finns tre hjulstorlekar: 29", 27,5" och 26". 26" var länge den enda storleken som användes för mountainbikes, men används idag i princip enbart för juniorcyklar och enklare mountainbikes som är tänka för transport och lättare motion. Vill du träna eller t.om. tävla med din cykel är det 29" eller 27,5" som gäller. Lite förenklat kan man säga att 29" ger en stabilare upplevelse, bibehåller fart bättre och enklare tar dig över små hinder bättre än 27,5", medan en 27,5" ger dig en cykel som upplevs rappare i kurvor samt aningen snabbare i accelerationen. Många heldämpade mountainbikes med 27,5" har dessutom längre slaglängd, och är anpassade för en mer teknisk och stökig terräng.

Racercyklar, standardcyklar, hybridcyklar och övriga cyklar

För i princip samtliga cyklar förutom mountainbikes och barncyklar gäller 28"-hjul som är en väl avvägd storlek som ger både bra förutsättning för att rulla lätt, vara bekvämt att sitta på och enkelt att manövrera.

18"
Däckdimension: 

Däckdimension

Vi har valt att ange alla däck och slangdimensioner enligt ETRTO-standard*. Detta innebär att alla mått anges i mm t.ex 37-622 där 37 är bredden på däcket och 622 är innerdiametern på däcket.

Enklaste sättet att köpa rätt däck eller slang är att titta på dina nuvarande däck (däckdimension står alltid på däcksidorna) och köpa samma dimension som du har.

*ETRTO (European Tire and Rim Technical Organization).

60-355
Bakdäck:Innova 2.40" Street
Framdäck:Innova 2.40" Street
Baknav:Mission Siege Sealed Cassette
Framnav:Mission Echo Unsealed
Fälgar:Mission X7 18"
Ekrar:36
Drivlina
Vevlager:Sealed Mid
Kassett:Sealed 9T Driver
Komponenter
Bakbroms:U-Brake
Typ av broms: 

Typ av broms

Fälgbroms

De klassiska bromsarna för alla typer av cyklar som sakta men säkert fasas ut av skivbromsar. Dessa styrs via reglage från styret och klämmer åt med bromsbelägg kring fälgbanan för att få stopp på cykeln. Fälgbromsar finns i olika typer för att passa olika typer av cyklar och kommer som bland annat V-broms, cantilever och U-bromsar. Fördelen med dessa är att de är väldigt lätta att underhålla och har en låg vikt.

Rullbroms

Dessa fungerar likt trumbromsar som återfinns på bland annat mopeder. Här trycks bromsbackar ut mot metall inuti en cylinder i mitten på hjulet. Dessa kräver minst underhåll och är otroligt driftsäkra. Nackdelen med dessa är att de har inte lika kraftig bromsverkan som till exempelt skivbromsar.

Fotbroms

Standarden som återfinns på de flesta klassiska dam och herrcyklar. Denna broms kräver väldigt lite underhåll men begränsas om du vill ha fler växlar. Dessa tillhör nämligen specifika typer av nav (hjul) som har inkapslade växlar, till exempelt Shimano Nexus. Nackdelen med dessa är att det krävs mer kraft för att bromsa ordentligt jämfört med andra, samt att du måste ha fötterna i specifika lägen för att kunna få ut den begärda kraften.

Skivbroms

De moderna bromsarna på bland annat mountainbikes, hybrider och ett flertalet elcyklar. Dessa baseras på ett bromsok som klämmer åt kring en skiva av metall vid hjulets nav (mitten på hjulet). Detta är väldigt likt de system som återfinns på både bilar och motorcyklar och anses vara det absolut bästa i dagens läge. Dessa är de kraftigaste bromsarna, kräver relativt lite underhåll och är väldigt driftsäkra och finns som både mekaniska (med vajer) och hydrauliska (slutet system med olja).

Fälgbroms
Styrlager:Campy 45 Sealed
Styre:Fiend Embryo 8.25" Rise
Styrstam:Fiend Crown Top Load
Handtag/Styrlinda:Fiend Flangeless Team Grips
Sadelstolpe:Fiend 1pc. Seat/Post Combo
Pedaler:Nylon Pedals
Utrustning
SSF-Godkänt lås: 

SSF-Godkänt lås

Skulle din cykel bli stulen så kräver oftast försäkringsbolagen att den skall ha varit fastlåst kring ett fast föremål tillsammans med ett SSF-godkänt lås. Tänk därför noga innan du beställer ett allt för enkelt lås som kanske inte är godkänt.
Nej
Storlekstabell

Andra produkter i serien Fiend Type O

Fiend BMX Bmx Type O 18" GLOSS BLUE/BLUE FADE
Finns i lager
 • 18
Fiend BMX Bmx Type O- 20" GLOSS TRANS BLUE
Finns i lager
 • 20,25
Fiend BMX Bmx Type O 20" GLOSS BLACK
4 941 kr
5 490 kr
Kampanj
Slut i lager
 • 20,5
Fiend BMX Bmx Type O- 20" GLOSS RED
3 890 kr
4 790 kr
Kampanj
Slut i lager
 • 20,25

Liknande Produkter

Fiend BMX Bmx Type O 18" GLOSS BLACK/GREY FADE
Finns i lager
 • 18
Fiend BMX Bmx Type O 18" GLOSS BLUE/BLUE FADE
Finns i lager
 • 18
Fiend BMX Bmx Type O- 20" GLOSS TRANS BLUE
Finns i lager
 • 20,25
Fiend BMX Bmx Type O 20" GLOSS BLACK
4 941 kr
5 490 kr
Kampanj
Slut i lager
 • 20,5
Fiend BMX Bmx Type O- 20" GLOSS RED
3 890 kr
4 790 kr
Kampanj
Slut i lager
 • 20,25
Fiend BMX Bmx Type O+ 20" TRANS BROWN
4 990 kr
5 990 kr
Kampanj
Slut i lager
 • 20,5
Merida MTB ONE-TWENTY RC 300
18 890 kr
20 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL
Trek Racer Domane SL 7 svart
61 579 kr
69 190 kr
Kampanj
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 5–10 dagar
Finns i flera varianter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan