Stäng
 • Cykelservice i världsklass
 • Enormt utbud av cykel
 • Upp till 36 mån delbetalning med Klarna
Elcyklar  Hybridcykel el  Trek Elcykel Allant+ 5 SOLID CHARCOAL

Trek Elcykel Allant+ 5 SOLID CHARCOAL

Trek Elcykel Allant+ 5 SOLID CHARCOAL
Beskrivning

En hybridcykel med inspiration från mountainbike och ytterligare en skvätt stridsvagn på det, fast det naturligtvis samtidigt är en elcykel.

Ja, Trek Allant+ 5 står pall och redo oavsett du ska pendla till jobbet, ut på långfärdscykling eller ut på äventyr i skog och mark på helgerna.
Extra styrka i ram, fälgar, dämpgaffel och breda däck på det, gör hojen stryktålig samtidigt som du får komfort.

 • Vår miljövänliga och trevliga "stridsvagn" är dessutom beskaffad med det exklusiva och kraftfulla Bosch Performance CX-systemet med hela 85 Nm.
 • Här får du också ett PowerTube Batteri på hela 500wh. Det nya Bosch-batteriet är inte bara kraftfullare, det möjliggör snygg integrering i ramen där det sitter snyggt och säkert utan att skramla. Det går också att låsa fast batteriet och via en laddport ladda batteriet på plats i ramen.
 • 27,5"-hjul rullar snabbt, samtidigt som ekipaget blir mer lättmanövrerat när det är knixigt, plus att hjulen blir starkare.
 • Utrustad med riktigt fina Schwalbedäck som med sin bredd (57mm) ger mycket fin väghållning och komfort. Reflexsidor och punkteringsskydd.
 • Dämparen är justerbar och har LockOut. 
 • Fram- och baklampan lampan drivs av batteriet i ramen.
 • Kraftig pakethållare som klarar mycket last. Har i övrigt även skärmar i aluminium, kraftigt stöd och kedjeskydd. 
 • På styret sitter en smart färddator, där du ser cykeldata som fart, distans mm, men också batteristatus och du trycker på en knapp för belysningen av/på - smidigt! I displayen väljer du enkelt hur mycket hjälp av elmotorn du vill ha. Du kan ju t.o.m. stänga av eldriften om du vi cykla vanligt.
 • Upp till 160 km körsträcka per laddning beroende på terräng, kyla och hur mycket assistans man väljer att använda. Laddningstid är endast 2,5 timmar. 

 

Egenskaper
Information om cykelns specifikation: Information om cykelns specifikation På grund av rådande världsläge kan vissa av cykelns komponenter skilja sig mot vad som anges i specifikationen och vad som syns på bilderna. Tillverkaren kan utan förvarning ersätta komponenterna i ordinarie specifikation till likvärdiga komponenter.
Artikelnummer: 0053259-9483
Varumärke:TREK
Size:-
Variant:Solid Charcoal
Knytnummer:0053259
Produkttyp:Bike
Modellserie:EcoRide Walleräng Modulär
Disciplin:commute
Kön:Herr
Damspecifik: 

Damspecifik

Då kvinnor och män oftast ser olika ut till anatomin så bygger många tillverkare cyklar som är anpassade därefter. Vanligtvis är det enbart små skillnader som skiljer. Bland annat brukar det vara bredare sadlar, smalare styren och kortare vevarmar. I vissa fall görs även damspecifika modeller i mindre storlekar och med ett sluttande överrör. Ibland även i andra färger.
Nej
Färg:black, GREY
Tillverkarens färg:Solid Charcoal
Din längd:-
Elcykel:Ja
Årsmodell:2021
Växelreglageserie:Shimano Altus
Bakväxelserie:Shimano Alivio
Elsystem:Bosch
Följer kriterier för elcykel:Ja
Vikt (enligt tillverkaren):19,16 kg
Antal växlar: 

Antal växlar

Hur många växlar behöver jag?

Detta beror helt på hur du cyklar och vad du vill få ut av cykeln. För att reda ut detta behöver du veta hur du kommer att cykla och om du vill prioritera lågt underhåll eller hög prestanda.

Lågt underhåll

I detta fall skall du välja ett växelsystem med navväxel. Dessa finns i varianter om 2- 11 växlar från bland annat Shimano och deras Nexus serie som har 3, 7 och 8 växlar. De finns även Shimano Alfine som är en finare modell som har mindre motstånd i mekaniken och finns med 8 och 11 växlar.

Hög prestanda

I detta fall hör antalet växlar baktill ihop med kvalité. Tillverkarna tävlar om att göra de bästa växlarna med flest antal drev på kassetten. Detta gör då att de finaste komponenterna är även de som har flest antal växlar baktill. Framtill är det ett eller två drev som gäller för de finare delarna.

En kombination av de båda

I detta fall kikar vi på system som har 2-3 växlar fram och 8-10 drev bak. Dessa är av en lite enklare byggkvalité som även har en högre vikt. Dessa är istället byggda av mer robusta material såsom stål istället för aluminium m.m. Dessa tål ofta mer stryk men fungerar inte lika smidigt

9-växlad (1 x 9)
Ramset
Ramstorlek:-
Ram:Hydroformat aluminium i toppklass, invändig vajerdragning, Motor Armor, stagmonterade skivbromsar, 135 x 5 mm QR-hjulfästen
Rammaterial: 

Rammaterial

Kolfiber kostar lite mer än en aluminiumram, men den har en hel del fördelar jämfört med andra material vad gäller rena köregenskaper. Den är starkare, lättare, styvare och bekvämare att cykla på, då det är ett mer levande material än aluminium. Kolfiber är dock lite känsligare för att montera tillbehör som du klämmer runt ramen, till exempel lås eller barnstolar. Detta leder till att kolfiber då lämpar sig bäst för sportcyklar som racercyklar och mountainbikes.

Aluminium är ett prisvärt och lätt material, som lämpar sig för alla typer av cyklar. Det är enkelt att få till en riktigt låg vikt men bibehålla styrka och bra köregenskaper, och materialet är inte heller känsligt för vad du monterar för tillbehör på det. Bara att tuta och köra och montera på precis vad du vill på din cykel!

Stål är ett material som kan tillverkas i många olika kvalitetsnivåer. Stål kan byggas väldigt billigt, och finns därför på de enklare cyklarna i vårt sortiment. Men det kan också vara ett otroligt följsamt, hållbart och bekvämt material när man använder riktigt fint stål. Det riktigt fina stålet hittas i många cyklar som är ämnade lite mer för långfärdscykling, till exempel våra fina touringhojar från Surly, och Skeppshult-cyklar som är byggda i svenskt kvalitetsstål (vilket bidrar till mycket fina komfortegenskaper på de flesta underlag).

Aluminium
Framgaffeltyp: 

Framgaffeltyp

En dämpad framgaffel är idag standard på mountainbikes, helt enkelt för att klara av den terräng som cykeln används i. Det finns även en hel del hybridcyklar med dämpade framgafflar, för att ge dig lite mer komfort på grusvägar och eventuella skogsstigar. Om du ska cykla i skog eller på lättare stigar, alternativt mycket grusväg, så är en dämpad framgaffel ett bra val!

Stela framgafflar återfinns på standard, racer och hybridcyklar, och lämpar sig bäst för cyklar som mestadels ska befinna sig på asfalt. Du får en lättare cykel, en cykel som känns rappare och en cykel som upplevs svara bättre på dina rörelser. Vissa nischade cyklar som fatbikes och touringcyklar har också stela framgafflar, men då kompenseras det oftast med väldigt breda och rejäla däck för att återge lite av komfortkänslan. Om du ska cykla på främst asfalt, och kanske någon snällare grusväg så är en stel framgaffel helt rätt för dig!

Dämpad
Framgaffel, typ av fjäder:Stålfjäder
Slaglängd fram: 

Slaglängd fram

Det här med slaglängd på mountainbike kan kännas som en riktig djungel. Ett enkelt sätt att förklara det på är att ju längre slaglängd cykeln har, desto stökigare terräng är cykeln anpassad för. Cyklar med 100 mm slaglängd är framförallt anpassade för Cross Country-cykling, alltså snabbare cykling i mindre teknisk terräng.

En cykel med 120 mm slaglängd är kanske det bästa allround-valet, då dessa cyklar ofta ligger mellan en renodlad racemaskin och en cykel anpassad för stök och bök bland stock och sten. Dessa cyklar lämpar sig för alla motionärer som vill kunna ta sig fram i alla typer av terräng, utan att ha extrema ambitioner åt något håll.

En cykel med 140 mm slaglängd eller mer är perfekt som dig som gillar att ta dig ut i stökigare terräng, och kanske hänga i bikeparken och cykla nedför backarna så fort du bara kan.

En hel del hybridcyklar har också stötdämpning fram, runt 60-80 mm slaglängd för att öka komforten. Detta ska inte ses som något som gör att cykeln går att använda som mountainbike, utan är främst för att öka komforten på grusvägar och plattare stigar eller spår.

50 mm
Låsbar framgaffel?: 

Låsbar framgaffel?

Låsbar innebär att fjädringens rörelse låses i en position (alternativt begränsas) för att underlätta när man t.ex. cyklar i branta uppförsbackar eller i slät terräng.

Olika tillverkare hanterar detta på olika sätt. Vissa fjädringar blir helt låsta (stumma) medan andra har valt att t.ex. bromsa upp kompressionsdämpningen.

via reglage på framgaffeln
Bakgaffeltyp: 

Bakgaffeltyp

En mountainbike kan delas upp på väldigt många olika sätt. Bland annat så kan man dela upp dessa i så kallade “heldämpade” och “hardtails”. Detta betyder alltså hur många typer av dämpare som sitter på cykeln.

Stel

En hardtail har enbart en dämpad gaffel framtill och en stel gaffel bak. Fördelen med att köra med en stel bakgaffel är att det inte försvinner någon kraft på grund av bakdämparen. Dessutom får du en lägre vikt över lag på cykeln.

Dämpad

En heldämpad har utöver en dämpad framgaffel även en dämpad bakgaffel. Dessa cyklar har ett länkage som tillsammans med bakdämparen ger en bekvämare åkning, men även en stabilare och i de flesta fall även snabbare cykling. På samma sätt som framgaffeln dämpar för att behålla grepp och ge ökad komfort så gör bakdämparen precis samma sak för bakdelen.

Stel
Hjul
Hjulstorlek:27.5"
Bakdäck:Schwalbe G-One, 650Bx57c
Framdäck:Schwalbe G-One, 650Bx57c
Baknav:Formula DC-22, aluminium, 6-bults, Shimano 8/9/10-delad frikrans, 135 x 5 mm QR
Framnav:Bontrager Disc, 32 hål, 6-bults bromsskiva, 15 mm genomgående axel i aluminium
Fälgar:Bontrager Kovee, dubbel botten, TLR, 28-håls, 23 mm bredd, Presta-ventil
Drivlina
Växelreglage:Shimano Altus M2010, 9-delad
Bakväxel:Shimano Alivio M3100, lång arm
Vevparti:ProWheel, aluminium, 170 mm
Kedja:KMC E9S, 9-delad
Kassett:Shimano HG200 11 - 36, 9-delad
Komponenter
Frambroms:Shimano MT200 hydraulisk skivbroms
Bromsskiva fram:Shimano RT26, 6-bults, 180 mm
Bakbroms:Shimano MT200 hydraulisk skivbroms
Bromsskiva bak:Shimano RT26, 6-bults, 180 mm
Typ av broms: 

Typ av broms

Fälgbroms

De klassiska bromsarna för alla typer av cyklar som sakta men säkert fasas ut av skivbromsar. Dessa styrs via reglage från styret och klämmer åt med bromsbelägg kring fälgbanan för att få stopp på cykeln. Fälgbromsar finns i olika typer för att passa olika typer av cyklar och kommer som bland annat V-broms, cantilever och U-bromsar. Fördelen med dessa är att de är väldigt lätta att underhålla och har en låg vikt.

Rullbroms

Dessa fungerar likt trumbromsar som återfinns på bland annat mopeder. Här trycks bromsbackar ut mot metall inuti en cylinder i mitten på hjulet. Dessa kräver minst underhåll och är otroligt driftsäkra. Nackdelen med dessa är att de har inte lika kraftig bromsverkan som till exempelt skivbromsar.

Fotbroms

Standarden som återfinns på de flesta klassiska dam och herrcyklar. Denna broms kräver väldigt lite underhåll men begränsas om du vill ha fler växlar. Dessa tillhör nämligen specifika typer av nav (hjul) som har inkapslade växlar, till exempelt Shimano Nexus. Nackdelen med dessa är att det krävs mer kraft för att bromsa ordentligt jämfört med andra, samt att du måste ha fötterna i specifika lägen för att kunna få ut den begärda kraften.

Skivbroms

De moderna bromsarna på bland annat mountainbikes, hybrider och ett flertalet elcyklar. Dessa baseras på ett bromsok som klämmer åt kring en skiva av metall vid hjulets nav (mitten på hjulet). Detta är väldigt likt de system som återfinns på både bilar och motorcyklar och anses vara det absolut bästa i dagens läge. Dessa är de kraftigaste bromsarna, kräver relativt lite underhåll och är väldigt driftsäkra och finns som både mekaniska (med vajer) och hydrauliska (slutet system med olja).

Hydraulisk skivbroms
Styrlager:FSA integrerat, kapslat lager, 1 1/8" övre, 1,5" nedre
Styre:Aluminum comfort
Styrstam:Bontrager aluminium, 31,8 mm, Blendr-teknikkompatibel, 7 grader, 80 mm längd
Handtag/Styrlinda:Bontrager Satellite Elite, Lock-on i aluminium
Sadel:Bontrager Commuter Comp
Sadelstolpe:Bontrager aluminium, 31,6 mm, 12 mm offset, 330 mm längd
Pedaler:VP-plast
Motor
Motor:Bosch Performance CX
Motorplacering: 

Motorplacering

Var en motor är placerad avgör hur mycket stöd du får, och hur jämn kraftren upplevs. En motor placerad på fram- eller bakhjul ger generellt en upplevelse av att cykelns är påskjutande (bakhjul) eller dragande (framhjul), medan en centrerad motor generellt snarare ger intrycket av att det är du själv som trampar (och du blivit mycket starkare).

En motor placerad i vevpartiet ger alltså en mängd fördelar, men är något dyrare att bygga vilket gör att cykelns pris blir högre med en vevpartimonterad motor kontra en bak- eller framhjulsmonterad motor. En hjulmonterad motor är alltså billigare, och för dig som cyklar kortare sträckor eller använder cykeln relativt lite fungerar detta utmärkt för dig - medan en vevpartimonterad motor är att föredra om du avser att cykla/pendla oftare och längre.

Mer om vevpartimonterad motor

Motorn är placerad i vevpartiet, dvs. mitten på cykeln. Därför kallas detta också ofta för mittmonterad motor eller centrummonterad motor. Den ger bland annat följande fördelar:

 • Jämnare gång, eftersom mittmotor har fler sensorer än motorer som är placerade på hjulen
 • Är lättare att använda utan eldrift, eftersom det inte finns något motstånd i hjulen
 • Bättre viktfördelning i cykeln vilket gör cyklingen enklare och roligare
 • Ger ökad pedalkraft, eftersom elkraften kommer från samma ställe som pedalkraften
Vevparti
Motoreffekt: 

Motoreffekt

Max. tillåten motoreffekt i Sverige är för närvarande 250 W. Om det anges en högre effekt än 250 W i specifikationen är det bara ett tillfälligt värde vid start eller acceleration och som sjunker till 250 W efter några få sekunder.
500 W
Motorns ljudnivå:Låg
Sensorer:Kadens, Vridmoment
Maximal assistanshastighet: 

Maximal assistanshastighet

Högst tillåtna assistanshastighet i Sverige är för nuvarande 25 km/h. Kommer du upp i mer än 25 km/h slutar motorn att driva på och du får helt enkelt trampa på för egen maskin.
25
Genomsnittlig räckvidd: 

Genomsnittlig räckvidd

Anger hur långt man kommer kan komma under normala (eller genomsnittliga) förhållanden (medelstora backar, en del start och stopp samt varierande underlag) innan batteriet blir helt urladdat. Uppgifterna är mestadels hämtade från elmotortillverkaren samt att hänsyn är taget till vilken typ av cykel det är (MTB, standardcykel o.s.v.)
86 km
Maximal räckvidd: 

Maximal räckvidd

Anger hur långt man kan komma under idealiska förhållanden (varmt väder, få backar, få start och stopp samt slätt underlag) innan batteriet blir helt urladdat. Uppgifterna är mestadels hämtade från elmotortillverkaren samt att hänsyn är taget till vilken typ av cykel det är (MTB, standardcykel o.s.v.)

150 km
Batteri
Batteri:Bosch Powerpack Performance 500, monterat i diagonalröret
Batteriplacering:Invändigt
Batterityp:Litium-jon
Laddningstid:4 h
Kan laddas på cykeln:Ja
Avtagbart batteri:Nej
Batterikapacitet (Wh):500
Batteriladdare:BOSCH Compact 4A
Batteri ingår?:Ja
Display
Display:Bosch Purion
Displayplacering:Vänster
Laddport:Micro USB
Assistansnivåer:Eco, eMTB, Off, sport, Tour, Turbo
Gåassistans:Ja
Utrustning
Belysning:Herrmans MR-GO, 100 lumen, 35 lux
Skärmar:Eurofender Duo
Stöd:Pletscher Comp Flex 18
Pakethållare:Racktime Lightit
Storlekstabell
storleksguide

Liknande Produkter

Scott Elcykel Hybrid Sub Active Eride Men
 • Komplett utrustad
 • Motor: Bosch Active
28 471 kr
31 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL
Scott Elcykel Hybrid Dam Sub Active Eride Usx
Finns i lager
 • XS
 • S
 • M
 • L
Cannondale Elcykel Tesoro Neo Sl Eq
25 800 kr
28 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
Marin Sausalito ST E1
19 990 kr
26 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
Merida Elcykel Espeeder 400Eq
30 990 kr
37 990 kr
Kampanj
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 5–10 dagar
 • XS
 • S
 • M
 • L
 • XL
Scott Elcykel hybrid dam Silence Eride 10 Men
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 10–15 dagar
 • L
 • XL
Cannondale Elcykel Tesoro Neo Sl Eq Remixte
Finns i lager
 • S
 • M
Trek Elcykel District+ 2 7-växlar 400Wh NAUTICAL NAVY/SLATE
 • Bosch Active
 • Komplett
29 361 kr
32 990 kr
Kampanj
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 5–10 dagar
 • L

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan