Stäng
 • Cykelservice i världsklass
 • Enormt utbud av cykel
 • Upp till 36 mån delbetalning med Klarna
Septemberkampanj med specialpriser på cyklar! Se här
Elcyklar  Elcykel trekking  RAWBIKE Elmoped 4 750W vikbar GRAY TITANIUM/WHITE LOGO

RAWBIKE Elmoped 4 750W vikbar GRAY TITANIUM/WHITE LOGO

RAWBIKE Elmoped 4 750W vikbar GRAY TITANIUM/WHITE LOGO
Beskrivning

Ger dig friheten att luta dig tillbaka, vrida på gasen och uppleva kraften!

Den smått brutala RAWBIKE 4.0 sticker verkligen ut i mängden, den har ett helt eget stuk med en robust maskulint framtoning som väcker starka känslor av habegär. Ett helt unikt fordon med småkaxig attityd som via sina vikbara trampor och traditionella kedjedrift levererar tonvis med körglädje och samtidigt är praktiskt ihopfällbar. Men låt inte det klassiska formatet lura dig, för när du tröttnat på att trampa så är det bara att vrida på gashandtaget och avslappnat flyga fram i 25 km/h utan att du behöver ta ett enda tramptag i upp till hela 40-50 kilometer. I grunden är det här trots allt en cykel som även tjänstgör som elmoped klass-2, men det är inte värre en att man ledigt kan cykla hem om batteriet skulle ta slut. Även om modellen kan känns lite rå i sitt tilltal, så är det här utan tvekan ett robust kvalitetsbygge med urbana vibbar som är skapad för att vara både underhållande, lätthanterlig, praktisk och vikbar. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte!

Nyckeln till framgång!

 • Robust och praktiskt ihopfällbar elmoped med urbana vibbar
 • När du tröttnat på att trampa är det bara att vrida på gashandtaget och flyga fram i 25 km/h
 • Kompakt och imponerande effektiv elmotor från Japanska Dapu på hela 750W (i baknavet)
 • Kraftfullt och praktiskt avtagbart batteri (48V/19 Ah) från Sydkoreanska LG med smart USB-port
 • Pålitlig drivlina med 7 utanpåliggande växlar från kvalitetssäkra Shimano (Acera)
 • Hydrauliska skivbromsar från Tektro (Auriga) med kraftfull bromsverkan och kort bromssträcka
 • Stabila 20-tummare med extremt biffiga (100mm) och greppvänliga däck med punkteringsskydd 
 • Utrustad med både vikbara pedaler, skärmar, AVS-pakethållare, kedjeskydd, stöd samt kraftfull belysning 

Robust chassi som enkelt kan vikas ihop men tål att köras i höga farter

Den stabila stommen har ett formspråk som förmedlar robust stadga och den fungerar helt problemfritt även i hektisk stadstrafik. Trots sitt format levererar ramen en upprätt och underbart avslappnad körställning med tydlig uppsikt över hela din omgivning. Och som bonus kan du med några enkla handgrepp enkelt fälla ihop den, helt perfekt för dig som kanske har lite begränsat med förvaringsutrymme eller vill kunna ta med den på pendeltåget eller helt enkelt vill kunna packa ner den i bagageluckan på bilen eller varför inte på nästa båtsemester med familjen. Cykeln kan enkelt lyftas i dess stora handtag, vilket samtidigt ger ramen ökad styvhet. Dessutom så känns själva låsningen av både ram och styre imponerande tillförlitliga med riktigt bra säkerhetsspärrar. Ihopfällbara cyklar kan ibland kännas lite rangliga i både ram och styrning, men här sticker stadiga RAWBIKE 4.0 verkligen ut från mängden med en imponerande stadig stomme som utan problem tål att köras i höga farter. 

Atletisk eldrift som ger dig möjligheten att välja mellan två olika driftsätt

Kraften levereras av japanska Dapu och består av en potent navmonterad elmotor (750W) samt ett kraftfullt batteripack som är placerat mellan sadelstolpen och bakhjulet (vilket ger en lågt centrerad tyngdpunkt) samt har en kapacitet på hela  48V och 19 Ah och relativt små effektförluster. Det handlar mycket kortfattat om högvis av miljövänlig kraft som ger dig nästan obegränsat med hjälpsam arbetsförmåga i upp till hastigheter av maximalt 25 km/h. Batteriet driver inte bara den potenta elektriska navmotorn utan även den snyggt integrerade LED-belysningen som enkelt tänds via displayen och säkerställer att du syns även efter mörkrets inbrott. 

Med motorn i baknavet uppnås visserligen inte riktigt samma dynamisk känsla som med en mittmotor, men funktionen är precis lika pålitlig och kedjan behöver dessutom bara ta hand om kraften från cyklisten vilket gör att den inte slits lika snabbt. Den mustiga navmotorn är följsam och svarar snabbt utan att upplevas som varken ryckig eller ojämn i gången. Motorn samarbetar fint med de 7 utanpåliggande växlarna från Shimano (Acera) och partnerskapet sker smidigt, smärtfritt, effektivt och på en laddning så uppnås räckvidd på runt 50km som elmoped, och om du själv hjälper till med pedalkraften så kan du öka räckvidden med ytterligare nästan 10 kilometer.

Trots all modern teknologi så är den föredömligt lätthanterlig, du väljer helt enkelt en av de 6 olika effektprogrammen och sedan bestämmer du dig för om du vill trampa eller bara använda gashandtaget och avslappnat flyga fram i 25km/h. På styret sitter en föredömligt tydlig LCD-display i färg som ger god översikt och ger dig möjligheten till användarvänlig och smidig styrning av alla dess funktioner. Skärmen är centralt placerad på styret och visar bland annat bland annat både hastighet, distans och batteriets laddningsnivå, och så mycket mer behöver du troligen inte veta just för stunden. Du kan dessutom nyttja ett smart ”walk assist läge”, vilket innebär att du kan använda elmotorn även när du går bredvid din elmoped (max upp till 6km/h). Displayen är en ny och förbättrad verison jämfört med den på Rawbike 3.0.

Kraftfulla skivbromsar och riktigt feta gummin med aggressiv mönstring

Med hjälp av eldriften flyger du helt utan ansträngning fram i höga hastigheter, både i uppförsbackarna och bland de ilskna rödljusen. Vilket också är den främsta anledningen till att den har utrustats med effektiva hydrauliska skivbromsar vilket både sänker underhållsbehovet och ser till att du har tillgång till kraftfull bromsverkan året om, och dessutom oavsett om det är regnigt, dammigt eller slaskigt. De extremt breda och grovmönstrade däcken från Kenda ger bra punkteringsskydd, grymt skön komfort och ett helt suveränt grepp mot det flesta typer av underlag (även på ojämna och mjuka underlag) och fungera dessutom utmärkt även under vinterhalvåret (och vill du känna dig extra trygg så kan du alltid skaffa ett par dubbdäck).

Generöst utrustad med högklassig utrustning redan från start

Den övriga utrustningsnivån är minst sagt generös, eller vad sägs om en belysning med en framlykta på 100 Lux samt bakljus som fungerar precis som bromsljuset på din bil och ser till att du syns ordentligt samt tänds via displayen på styret. Lägg därtill ett par robusta stänkskärmar som ser till att du kan cykla oavsett väderlek samt en sofistikerad pakethållare med integrerat AVS-system som ser till att du enkelt och smidigt kan klicka fast tillbehör såsom lådor och korgar. Addera en mjuk sadel med integrerat bärhandtag, vikbara pedaler med infästning i formgjuten aluminium, roterande kedjeskydd, stabilt stöd, sadelstolpe med dämpning, justerbar styrstam, kraftfull laddare (54,6V) och du har en given storfavorit.

Hur fungerar det med försäkring?

Eftersom att RAWBIKE 4.0 är en godkänd moped klass 2 krävs det att du minst har en trafikförsäkring. Värt att tänka på är att då den är en  moped klass 2 så ingår den EJ i hemförsäkringen. Vi rekommenderar därför att du skaffar en halvförsäkring för att vara skyddad om den skulle bli stulen. Ett alternativ är att komplettera med en GPS där det ingår en stöldförsäkring om den är aktiverad korrekt. Du hittar mer information här!

När du försäkrar din RAWBIKE 4.0 är det viktigt att försäkringsbolaget får rätt information för att du ska få rätt prisförslag. Rekommenderat är även att jämföra mellan olika bolag då priserna kan skilja sig mycket. Nedan hittar du informationen som skall anges till försäkringsbolaget;

 • Moped klass 2
 • Motoreffekt 750W
 • Enväxlad/automat
 • Maxhastighet 25 km/h
 • CoC-godkänd
 • Ramnumret (sitter bakom vevpartiet och är inskrivet i CoC-dokumentet)
Egenskaper
Information om cykelns specifikation: Information om cykelns specifikation På grund av rådande världsläge kan vissa av cykelns komponenter skilja sig mot vad som anges i specifikationen och vad som syns på bilderna. Tillverkaren kan utan förvarning ersätta komponenterna i ordinarie specifikation till likvärdiga komponenter.
EAN-kod: 7331715012747
Artikelnummer: 0063798H317OS
Varumärke:RAWBIKE
Variant:GRAY TITANIUM/WHITE LOGO
Knytnummer:0063798
Produkttyp:e_mobility_moped
Årsmodell:2022
Modellserie:RAWBIKE Elmopeder
Disciplin:Pendling
Hemsida tillverkare:https://www.rawbike.se/produkt/rawbike-4/
Ramstorlek:one-size
Din längd:155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190
Kön:Herr, Unisex, Dam
Färg:Silver, Grå
Tillverkarens färg:GRAY TITANIUM/WHITE LOGO
Elcykel:Ja
Ram:RAWBIKE 4.0 aluminium hopfällbar med GPS förinstallerad
Rammaterial:Aluminium
Slaglängd fram:14468
Framgaffeltyp:Stel
Bakgaffeltyp:Stel
Frambroms:Tektro Auriga e-comp Hydraulisk Skivbroms
Bromsskiva fram:Tektro 6-bult 180 mm
Bakbroms:Tektro Auriga e-comp Hydraulisk Skivbroms
Bromsskiva bak:Tektro 6-bult 180 mmw
Typ av broms:Hydraulisk Skivbroms
Växelreglage:MicroShift 7-växlat
Växelreglageserie:microSHIFT
Framväxelserie:Ingen framväxel
Bakväxel:Shimano Acera 7-växlad
Bakväxelserie:Shimano Acera
Antal växlar:7-växlad (1 x 7)
Framdäck:Kenda 20x4.0"
Bakdäck:Kenda 20x4.0"
Däckdimension:406-98
Hjul:Aluminium fat
Hjulstorlek:20"
Vevparti:RAWBIKE
Kassett:Shimano 7-vxl
Kedja:KMC 7-vxl med anti-rost behandling
Sadelstolpe:Med dämpning
Sadel:Knus med integrerat bärhandtag
Styrstam:Höjdjusterbar & vikbar
Handtag/Styrlinda:RAWBIKE comfort
Pedaler:Vikbara i metall
Vikt (enligt tillverkaren):26 kg exl. batteri
Belysning:Fram-och bakljus integrerade med elsystem och styrs genom display. Framlyktan är på 100 lux (nyhet) och bakljuset har bromsljus funktion.
Skärmar:Ja i hårdplast fram och bak
Stöd:Ja
Pakethållare:Ja, med AVS-System
Korg:Möjlighet att fästa korg via AVS-systemet på pakethållaren
Övrigt:Mått ihopvikt: H75cm,L109, B53cm. i utfälld är RAWBIKE 2 170cm lång. Försäkring: Skall trafikförsäkras och behöver stöldförsäkras
Elcykelkomponenter:Dapu
Motor:Dapu 750W
Motorplacering:Bakhjul
Motoreffekt:750 W
Motorns ljudnivå:låg
Maximal assistanshastighet:25 km/h
Sensorer:Hastighet, Kadens
Genomsnittlig räckvidd:40 km
Maximal räckvidd:60 km
Batteri:48V/19Ah. Märke: LG. Vikt: 4kg inkl usb-port på batteriet
Batterityp:Litium-jon
Batterikapacitet (Ah):19
Spänning:48 V
Batteriplacering:Sadelrör
Avtagbart batteri:Ja
Kan laddas på cykeln:Ja
Batteriladdare:Medföljer
Laddningstid:6h 30m
Display:LCD-Skärm Digital
Avtagbar display:Nej
Displayplacering:Centrum
Assistansnivåer:1, 2, 4, 5
Gåassistans:Ja
Laddport:USB
GPS:Nej
Pekskärm:Nej
Damspecifik:Nej
Batteri:Ja
Klass:Elmoped klass 2
Gasreglage:Ja
Storlekstabell

Liknande Produkter

RAWBIKE Elmoped 4 750W vikbar SANDSTORM BEIGE
 • Klass 2 moped
 • Väcker starkt habegär
26 500 kr
Finns i lager
Centurion Elcykel Zero E dam MATT ORANGE M. SVART/ORANGE
Finns i lager
 • 51
 • 55
Batavus Elcykel Verona E-GO 7-växlad BLACK
Finns i lager
 • 48
 • 53
Merida Elcykel eSpeeder 400 EQ BLACK/GREY
 • Lätt & komplett elcykel
 • Mahle X35+, 10-vxl 
29 699 kr
32 999 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 49
 • 51
 • 53
 • 56
Gazelle Bloom C7 HMS
23 990 kr
28 999 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 53
 • 57
Gazelle Ultimate C8+ HMB Herr
31 990 kr
37 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 57
 • 61
RAWBIKE Elmoped 4 750W vikbar GRAY TITANIUM/WHITE LOGO
Finns i lager
Gazelle Ultimate C8+ HMB Dam
31 990 kr
37 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 49
 • 53
 • 57
 • 61

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan