Stäng
 • Cykelservice i världsklass
 • Enormt utbud av cykel
 • Upp till 36 mån delbetalning med Klarna
Septemberkampanj med specialpriser på cyklar! Se här
Elcyklar  Lådcykel  Lådcykel el  Kronan Lådcykel L10Hd 7-Vxl

Kronan Lådcykel L10Hd 7-Vxl

Kronan Lådcykel L10Hd 7-Vxl
Beskrivning

Pålitlig lådcykel med eldrift och gott om utrymme för både allt och alla

Somliga påstår att man måste ha bil för att få ihop livspusslet... men varför inte skaffa en lådcykel istället? Den prisvärda packåsnan Kronan Eco L10 är ett fordon för oss som vill kunna leva eldrivet fullt ut. En stabil, pålitlig, och lättmanövrerad 3-hjuling med hjälpsam eldrift och en beprövad 7-växlad drivlina från Shimano. Den passar bäst som familjecykel, men den fungerar även som fraktcykel för ett lite mindre företaget som vill ha ett lastfordon med framkomlighet i hektisk rusningstrafik. Den kommer garanterat att bli familjens pålitligaste stämningshöjare, och till allas förtjusning har den utrymme för alla barn, hunden och den ser samtidigt till att ni får med er imponerande mängder av bagage. Att trampa till dagis blir ett dagligt favoritäventyr, shoppingen inför långhelgerna blir en barnlek och drömmen om den härlig familjeutflykten till stranden kan fullbordas redan imorgon. 

Nyckeln till framgång!

 • Högklassig, robust, stark och lätthanterlig 3-hjulig lådcykel med plats för både allt och alla
 • Låda med plats för både barn och bagage samt en pakethållare vilket sammantaget löser alla transportbehov
 • Hög framkomlighet och smidig manöverförmåga som gör den lätthanterlig trots sin generösa storlek
 • Robust aluminiumchassi med imponerande stabilitet och ett föredömligt lågt insteg
 • Pålitlig elmotor Bafang (G020) med ett vridmoment på 45Nm och drivning på bakhjulet
 • Batteri som leverera miljövänlig elkraft (468 Wh) och är praktiskt placerat i cykelns låda
 • Beprövad 1x-drivlina med 7 utanpåliggande växlar från Shimano (Acera) som sällan krånglar 
 • Behagligt upprätt körställning som ger dig tydlig uppsikt över vad som händer i trafiken
 • Kraftfulla hydrauliska skivbromsar med smidig hantering och pålitlig funktion året runt
 • Hög utrustningsnivå med beprövade komponenter som fungerar bra i vårt tuffa skandinaviska klimat
 • Extra förstärkta hjul med greppvilliga däck och som har reflexrand för extra synlighet i mörka förhållanden

Aluminiumram med harmonisk helhetskänsla och praktiskt lågt insteg

Det robusta aluminiumchassit har ett föredömligt lågt insteg och en utformning där samtliga komponenter har hittat sin naturliga plats, vilket skapar en imponerande harmonisk helhetskänsla. Som väntat har ramen en förstärkt konstruktion med gedigen stabilitet, men i kombination med feta däck och en gasdämpad upphängning ger cykeln tillräckligt med flexibilitet för att kunna garantera en bekväm åktur även på lite sämre underlag. Dess välbalanserad geometri ger chauffören en komfortabelt upprätt körställning som ser till att man har bra uppsikt på allt som händer runt omkring i trafiken och dess praktiskt reglerbara styre (och även sadel) ger samtidigt möjligheten att enkelt kunna variera körpositionen (perfekt om familjen eller företaget har flera olika chaufförer). 

Flexibel lastförmåga som kan ändras utifrån dina egna personliga behov

Ekipagets rymliga lastyta kan nyttjas för en rad olika ändamål och lasten är dessutom väl skyddad från vädrets makter tack vare ett praktiskt kapell. Även riktigt tunga prylar som t ex långhelgens alla matkassar, några jordsäckar eller ett par fulla drickabackar utgör inte några som helst problem för denna smidiga packåsna. Lådan har gott om plats (du får faktiskt plats med alla barnen och nån hund eller två). Utöver lådan så har den dessutom en imponerande robust bakre pakethållare som faktiskt klarar mer last än man skulle kunna tro.

Eldriven bakhjulsmotor i kombination med en pålitlig 7-växlad drivlina 

Kraften levereras av Bafang (G020) och inkluderar en bakhjulsmotor med ett vridmoment på 45Nm, vilket är välbehövligt när lasten börjar bli lite tyngre. Det uppladdningsbara batteriet har en väl skyddad placering i lådan och levererar massor av miljövänlig kraft (468 Wh). Med ett fulladdat batteri kommer ni smärtfritt kunna rulla fram mellan gator, gränder och torg… utan att oroa er för att behöva ska dyka upp med svettig panna eller med andan i halsen. Men batteriet driver inte bara navmotorn utan även den integrerade belysningen som säkerställer att ni syns även efter mörkrets inbrott. 

Den bakhjulsmonterade elmotorn har bra stuns, men minst lika imponerande är dess relativt tysta gång och en körkänsla som ser till att drivlinan reagerar följsamt på trampornas instruktioner. Det beror främst på motors väl fungerande kraftsensorer, vilket i praktiken innebär det att när du trampar lugnt och varsamt så får du en mjuka och lugn assistans. Men trampar du istället snabbare, och framförallt hårdare, så får du en lite mer kraftfull assistans (dock max upp till 25 km/h). 

Med elmotorn i baknavet uppnås visserligen inte riktigt samma dynamisk känsla som med en mittmotor (och räckvidden är heller inte riktigt lika lång) men prisnivån på dessa system är också avsevärt mycket lägre. Motorn samarbetar fint med de 7 utanpåliggande växlarna från Shimano (Acera) och partnerskapet sker smärtfritt, effektivt och det levererar en räckvidd som räcker gott för de allra flesta.

Lätthanterlig teknologi som ökar säkerheten och ger en känsla av trygghet

Trots den moderna teknologin så är cykeln föredömligt lätthanterlig, du väljer helt enkelt en av assistansnivåerna och sedan är det bara att trampa… eftersom det lätthanterliga systemet på egen hand sköter resten. På styret sitter en tydlig liten display som visar både hastighet, distans, batteristatus, etc samt även ger dig även möjligheten att styra belysningen som ser till att ni syns tydligt även efter mörkrets inbrott. Du kan också nyttja ett smart ”walk assist läge”, vilket är extra användbart för just lådcyklar och innebär att du kan nyttja elmotorn även när du går bredvid cykeln.

Kraftfulla skivbromsar och ett robust hjulset som klarar tunga laster 

En trehjulig lådcykel är ju avsedd för att kunna hantera stora laster och därför har hjulen förstärkts med extra kraftiga aluminiumfälgar. Man har även valt att använda sig av hela 50 mm breda däck, framtill sitter två 24-tummare och baktill hittar du en 26-tummare. En högklassiga kombination som ger pålitlig stabilitet och ser till att den tar sig fram över både ojämnheter och gropar med bibehållet hög komfort och de levererar samtidigt pålitlig stabilitet i lite högre farter. En värdefull last kräver såklart pålitliga bromsar, och därför har dess hydrauliska skivbromsar extra stora bromsskivor vilket både ger jämn och kraftfull bromsförmåga samt ser till att ekipaget har en övertygande kort stoppsträcka, vilket är perfekt när du snabbt behöver göra halt med elcykeln.

Fullproppad med utrustningen som gör livet i sadeln lite enklare att leva

Den övriga utrustningsnivån är minst sagt generös, eller vad sägs stänkskärmar som ser till att du kan cykla oavsett väderlek, en robust bakre pakethållare, ett heltäckande kedjeskydd, en underbart bekväm komfortsadel samt ett godkänt ramlås som förhoppningsvis sätter skräck i klåfingriga cykeltjuvar och ökar chanserna för att ni får ha lådcykeln i fred. Addera ett kapell som skyddar mot vädrets makter samt en kvalitativ belysning som ser till att ni syns ordentligt även när solen har gått ner. 

Egenskaper
EAN-kod: 7340130406529
Artikelnummer: 0077838204026
Varumärke:KRONAN
Size:26
Variant:Mattsvart
Produkttyp:Bike
Disciplin:commute
Kön:Unisex, Dam, Herr
Färg:blue, brown
Elcykel:Ja
Damspecifik:Nej
Din längd:160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190
Årsmodell:2022
Tillverkarens färg:MATTE BLACK
Modellserie:Kronan Lådcyklar
Produktserie:Kronan Lådcykel
Växelreglageserie:Shimano Tourney
Bakväxelserie:Shimano Acera
Elcykelkomponenter:Bafang
Övrigt:9 DERECE 880MM CARGO BOX 4652 (NTR) WALNUT W/ LIGHT WINDOW W/HANDLE BATTERY ASSEMBLY IN THE BOX
Batteri:Ja
Antal växlar:1x7
Ramset
Ram:26 RIGID UNISEX ALLOY RM320 REAR HUB MOTOR CHAIN DRIVE ONLY SLIDE DROPOUT W/O REAR CARRIER 20200814 W/O DECAL
Framgaffel:GAS SUSPENSION REMCO 800N
Rammaterial:Aluminium
Framgaffeltyp:Stel
Bakgaffeltyp:Stel
Ramstorlek:one-size
Hjul
Hjulstorlek:26"
Baknav:W:2068MM SPOKE HOLE: 13G 36H 6PCS MAGNETIC STEEL DISC BRAKE VERSION 7SPD THREADED FREEWHEEL BLACK CABLE 250MM
Framnav:CARGO 36H BLACK STANDARD W/NUTS ALLOY M15X60MM ONE SIDE 13G
Hjul:CARGO 36H BLACK STANDARD W/NUTS ALLOY M15X60MM ONE SIDE 13G
Fälgar:MACH1 KARGO DISC DOUBLE WALL ALLOY BLACK 36H 8.5MM 13G W/O CNC W/O DECAL W/EYELET OZN
Ekrar:SAPIM 13G-2.3MM J-BEND LEADER INOX
Bakdäck:26 CST C1635 26X2.00 BLACK W/REFLECTOR LEVEL 5 LDP 3MM
Framdäck:24 CST C1635 24X2.10 BLACK W/REFLECTOR LEVEL 5 LDP 3MM
Däckdimension:507-54, 559-52
Drivlina
Växelreglage:SHIMANO ASLRS35R7ET SHIFT LEVER, SL-RS35-7R, TOURNEY, 7-SPEED REVO SHIFTER 2500MM INNER WITH O.G.D.(WINDOW TYPE), BULK
Vevlager:NECO B910 PP BK/119 BSA CARTRIDGE TYPE THREADED 1.37*24T,R/L.BB SHELL68MM,AXLE LENGTH 119,PLASTIC CUPS
Bakväxel:SHIMANO ARDM360SGSL REAR DERAILLEUR, RD-M360-L, ACERA, SGS 7/8-SPEED, DIRECT ATTACHMENT, BLACK, BULK
Kedja:KMC Z7 1/2"X3/32"XPIM:MAX:8.57MM,MIN:8.56MM 7 SPD RUST DUST ROLL
Kassett:SHIMANO AMFTZ5007428 MULTIPLE FREEWHEEL SPROCKET, MF-TZ500-7,7-SPEED, 14-16-18-20-22-24-28T, BULK
Vevparti:BLACK PLASTIC ICM SPECIFIC BOLT CAPS 2PCS, CK MATT ALLOY CRANKARM, W/O CHAINGUARD W/O PLASTIC SPIDER W/, WHEELTOP SIC2F6P-ICM 3/32" 42T 170MM BLACK STEEL CHAINWHEEL, BLA
Komponenter
Frambroms:Hydraulisk skivbroms
Bakbroms:Hydraulisk skivbroms
Handtag/Styrlinda:VELO VLT-2032 DARK BROWN 09-PU 200X3CM W/DOUBLE SIDE ADHESIVE TAPE W/O END PLUGS
Styre:HANDLEBAR TUBE CARGO STEEL MATT BLACK
Sadel:Selle Royal
Sadelstolpe:HL SP-C208(ISO-M) DIA:30.4 L:300 GLOSSY BLACK BED/BED/L.A.BK W/STAINLESS BOLTS W/O LOGO
Pedaler:MARWI SP-811 BLACK BODY ALLOY CADE ALLOY BALL-TYPE 9/16 2 WRENCH MOUTH BS REFLECTOR NONSLIP ED BLACK 1PG811-B29E4CEBBPN / 326303
Typ av broms:Hydraulisk skivbroms
Motor
Motor:Bafang G020
Motorplacering:Bakhjul
Motoreffekt: 

Motoreffekt

Max. tillåten motoreffekt i Sverige är för närvarande 250 W. Om det anges en högre effekt än 250 W i specifikationen är det bara ett tillfälligt värde vid start eller acceleration och som sjunker till 250 W efter några få sekunder.
250
Sensorer:Hastighet, Kadens
Batteri
Batteri:WORLD POWER SCH8100LC DC2.1 36VOLT STANDARD BMS LOCAL 13AH CARGO CELLS W/RONDELA
Batterityp:Litium-jon
Batterikapacitet (Wh):468
Batterikapacitet (Ah):13
Avtagbart batteri:Ja
Kan laddas på cykeln:Ja
Spänning:36
Batteriladdare:yes
Batteri ingår?:Ja
Display
Display:Bafang
Displayplacering:Vänster
Gåassistans:Ja
Utrustning
Belysning:Fram: SPANINGA ROXEO DFH XE 6-36VDC FRONT LIGHT EBIKE MUDGUARD MOUNT W/BRACKET BH192 BLACK Bak: AXA SLIM PUSH EBIKE REAR CARRIER STVZO 50MM 930930 55102 /100
Skärmar:Fram: MATT BLACK STEEL FRONT MUDGUARD CARGO Bak: PLASTIC BLACK TUNNEL W/FLAP W/HOLE NBR354096 F-1 CABLE
Pakethållare:26 CARGO NEW ALLOY REAR CARRIER YS-727 MATT BLACK PA-Y16-241L26, 541
Lås:ABUS 5650L BLACK
Storlekstabell

Andra produkter i serien Kronan Lådcykel

Kronan Lådcykel L30Belt Enviolo Hd
 • Högklassig lådcykel
 • Remdrift & Enviolo!
41 391 kr
45 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 26

Liknande Produkter

Kronan Lådcykel L30Belt Enviolo Hd
 • Högklassig lådcykel
 • Remdrift & Enviolo!
41 391 kr
45 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 26
Bergamont Lastcykel E-Cargoville LJ Edition Vit
Finns i lager
Bergamont Lastcykel E-Cargoville LJ Expert Vit
Finns i lager
Bergamont E-Cargoville Bakery VIT/BLACK
Finns i lager
 • 46
Bergamont Lastcykel E-Cargoville LJ Expert Vit
Finns i lager
Centurion Lådcykel Challenger E-Cargo MATT SVART M. SVART
Slut i lager
 • 56
Kronan Lådcykel L10Hd 7-Vxl
 • Högklassig och Robust
 • Smidig manövrering
27 891 kr
30 990 kr
Kampanj
Slut i lager
 • 26
Kronan Lådcykel M Dörr 7V Cm Ananda Hyd
 • Praktisk lådcykel
 • Lätthanterlig
35 990 kr
39 900 kr
Kampanj
Slut i lager

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan