• Cykelservice i världsklass
 • Enormt utbud av cykel
 • Räntefri delbetalning med SVEA

Bike Fit på Cykloteket

Bike Fit - Rätt inställningar på din cykel

OBS! För tillfället jobbar Cykloteket inte med bikefitting, men vår duktiga kundsupport på webben och personal butikerna hjälper dig gärna att hitta rätt cykel som passar just dig. 

Cykloteket har jobbat med bikefitting sedan 2007 då vi åkte till USA och utbildade oss i BG-bikefitting. Sedan dess så har kunskapen spridits i företaget och målet är att varje butik ska ha minst en utbildad tekniker.

Sedan en tid tillbaka har vi gått över till att nyttja tekniken ifrån Bikefitting.com, ett branschledande företag som ägs av Shimano och som pysslat med bikefitting i över tjugo år. Här har vi ännu bättre teknisk utrustning vilket ger oss fler möjligheter och bättre resultatanalys.
Allt börjar med en analys av din fysiska status för att sedan anpassa cykeln till dina förutsättningar. Tekniken finns i bakgrunden för att optimera resultatet och vi kan härmed göra allt ifrån grundläggande inställningar till riktiga djupdykningar in i alla detaljer. Vi kan till och med analysera cyklistens effektivitet i ”rundtrampet” via vår pedalanlys.

För vem är Bike Fit?

Svaret är att de flesta kan dra fördel av en Bike-fit. Även nybörjaren kan glädjas åt en bra start på sin cykelkarriär och får inställningar som denne kan ta med sig till framtida cyklar. En utmaning som Vätternrundan kan bli en fantastisk upplevelse istället för en lång pina. 
 • Ökad komfort
 • Bli mer krafteffektiv, mer watt
 • Slipp värk
 • Eliminera felbelastning och minskad skaderisk

De som har ömmande knän, höfter, ryggar, axlar eller handleder kan i de flesta fall bli hjälpta. Även domningar i fötter, händer och mjukdelarna där kroppen och sadeln möts kan vi lösa eller tydligt förbättra. Eller för all del bara att man vill bli mer kraftfull och snabbare som cyklist. Cykloteket Bike Fit finns i tre nivåer.

Cykloteket Bike Fit finns i tre nivåer:

 • Cykloteket Bike Fit Lite / 1.000 kr
  Här gör vi en grundläggande inställning av sitthöjd, sittback, reach och drop. Dock så ingår inte den initiala kartläggningen av individens fysiska förutsättningar och ingen skriftlig dokumentation.

 • Cykloteket Bike Fit / 2.000 kr
  En grundlig genomgång av individens fysiska förutsättningar samt justeringar och dokumentation, tidsåtgång runt två timmar.

 • Cykloteket Bike Fit Tempo / 2.500 kr
  För Tempo/Triathlon. Här får man räkna med att det tar mellan två och tre timmar då det krävs mycket tid för att justera alla delar på cykeln. Ev. byte av styre tillkommer. Dokumentation kring alla inställningar skickas. OBS! Tills vidare kan Bike Fit Tempo inte genomföras i Täby.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Meny

Varukorg(0 artiklar )

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan