• Cykelservice i världsklass
  • Enormt utbud av cykel
  • Räntefri delbetalning med SVEA
Tillbaka
Cyklopedin  Information  Cykelförmån 2022 - Nya skatteregler

Cykelförmån 2022 - Nya skatteregler

1 januari 2022 blev det billigare för anställda att skaffa förmånscykel. Ett initiativ för att öka cykelpendlingen och uppmuntra fler att ta cykeln till jobbet. Här förklarar vi vad dem nya skattereglerna innebär. 

Vad innebär dem nya skattereglerna för förmånscykel?

För dig som har en förmånscykel innebär dem nya skattereglerna att du endast beskattas på förmånsvärdet som överstiger 3000 kr under ett år. Låt säga att din cykel har ett förmånsvärde på 4000kr på ett år. Då beskattas du bara på summan över 3000 kr som i det här exemplet är 1000 kr. (Referens: Skatteverket) 

Varför är förmånscykel 2022 förmånligare?

Att leasa cykel är förmånligare 2022 jämför med tidigare år eftersom du nu bara beskattas på förmånen över 3000 kr. Tidigare år har anställda med förmånscykel betalat skatt på hela förmånsvärdet. I och med de nya skattelättnaderna har det blivit billigare att leasa förmånscykel.

Vilka cyklar ingår i skatteavdrag för cykel?

Enligt Skatteverket är alla vanliga cyklar och elcyklar godkända för skatteavdrag gällande förmånscykel. Elsparkcyklar och elscootrar är inte inkluderade i de nya skattesubventionerna. Beställer du förmånscykel via Cykloteket kan du välja på alla cykelvarumärken och modeller som du hittar i kategorierna cyklar och elcyklar.

Du kan läsa mer förmånscykel och vilka cyklar som ingår här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Meny

Varukorg(0 artiklar )

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan