• Cykelservice i världsklass
  • Enormt utbud av cykel
  • Räntefri delbetalning med SVEA
Tillbaka
Cyklopedin  Nyheter  Shimano STEPS

Shimano STEPS

Shimano STEPS är ett av marknadens populäraste system för elcyklar, uppskattat för sin funktion, driftsäkerhet och höga servicenivå.

Shimano STEPS eBike System

Däremot var Shimano inte först ut och det drog ut på tiden innan de lanserade sitt STEPS-system, vilket många ställde sig frågande till.
Skälet var helt enkelt att Shimano inte var nöjda med kvalitén på de system man testade, och de hårdtestade både egna och andras system under lång tid.
När man några år senare hade finslipat STEPS-systemet, värdigt att bära Shimanos logotype, blev succén omedelbar och försäljningen slog i taket.

Shimano STEPS har en kraftfull motor som är mittmonterad vid vevpartiet. Fördelarna med det är flera; motorn sitter väl skyddad integrerad i ramen, den ger en jämn och cykellik drift på vevarna, vikten blir bra centrerad och du får fin balans i själva elcykeln. Elmotorn är på 250 watt och ger assistans i farter upp till 25 kilometer i timmen. Du måste trampa för att få hjälp av elmotorn. Så fort du trampar på pedalerna får du assistans och när du slutar trampa slår elmotorn av. Flera sensorer känner flera gånger i sekunden av fart, kraft och pedalfrekvens och beräknar hur mycket motorn ska hjälpa till för att du ska få så jämn och cykellik känsla som möjligt. Alla STEPS-batterier, oavsett wattstyrka, har minst 1000 laddningscykler.

Nu några år senare och utvecklingen har gått vidare är Shimano, tillsammans med Bosch, marknadsledande och just Shimano har inte helt överraskande lägst felprocent på sina enheter. Med ledord som; kvalitet, användarvänlighet, driftsäkerhet och hög servicenivå, går utvecklingen vidare och idag kan du hitta fyra olika Shimano STEPS-system på marknaden.

 

SHIMANO STEPS E5000

Är det minsta och lättaste av systemen.

SHIMANO STEPS E6100

Kraftfullt system för dagligt bruk.

SHIMANO STEPS E7000

Smidigt och modernt MTB-system.

SHIMANO STEPS E8000

Mycket kraftfullt, designat för cykling i bergsmiljö.

MER FAKTA OM DE OLIKA SHIMANO STEPS-SYSTEMEN

SHIMANO STEPS E5000

Det nya E5000 är den lättaste, minsta och mest kostnadseffektiva av de STEPS-systemen Shimano har utvecklat, motorn är också mjukare och tystare i sin gång.  
E5000 har Bluetooth och istället för en display använder man sig av sin egen smartphone som display på styret, som där visar all nödvändig information. Är ganska enkelt; ladda då ner appen "Shimano Ride" för att få stor och tydlig visning av all tänkbar information om vanliga färddata (hastighet, distans mm) samt hur långt man kommer i kilometer beroende på hur mycket hjälp från motorn man väljer att ha (ECO, Normal eller High). Och nuförtiden har ju alla ändå med sig sin smartphone vart man än ska. Men det går också bra att köra utan telefon, E5000 har en liten kontrollbox som sitter lättåtkomligt vid styret. Där kan du med en knapp ändra styrka och du ser med ljusdioder vilket läge du ha valt. 

Ett mycket prisvärt och samtidigt pålitligt system som vänder sig till pendlare som söker en pålitlig och komfortabel elcykel.
Vikt: 2,5 kilo. Effekt 40Nm. Batterialternativ: Lithiumjonbatteri 418 Wh eller 504 Wh. Sträcka: upp till 125 km vid Eco-mode. 

SHIMANO STEPS E6100

Modellen E6100 ersatte under hösten 2018 det allra första STEPS-systemet E6000. En mer kompakt motor med samma Q-faktor som på en vanlig cykel (bredd mellan pedaler) och en tystare motor med lägre friktion, vilket ger en ökad räckvidd på 20%. Har samma infästning som E8000 vilket ger ökad styvhet och kraftöverföring. E6100 finns i två utföranden; ett för City och ett för Trekking. Systemet är kompatibelt med inkapslad-, utanpåliggande och Di2-växling, är även kompatibelt med remdrift. Det finns flera olika displayalternativ, bl.a. kan du med hjälp av Bluetooth använda din egen smartphone som display och styrenhet. Det finns även flera displayer från Shimano som är kompatibla. 

Ett smidigt, tyst system som upplevs kraftfullt även i långa uppförsbackar. Lämpligt för all typ av regelbunden cykling i ur och skur, där du ställer höga krav på driftsäkerhet.
Vikt: 2,8 kilo. Effekt (max) 60Nm. Batterialternativ: Lithiumjonbatteri 418 Wh eller 504 Wh, även integrerade batterier. Sträcka: upp till 170 km vid Eco-mode.

SHIMANO STEPS E7000

E7000 har ärvt många unika tekniker och lösningar som används i Shimanos e-MTB-system E8000. Vi hittar en lätt, kompakt och snyggt integrerbar drivenhet som möjliggör samma geometri som en vanlig mountainbike - för den där naturliga körkänslan. Den överför även drivenhetens intuitiva kraftassistans som passar din trampinsats perfekt och du får en mycket cykellik upplevelse även i terräng. Har låg profil och är designad för att klara terrängkörningens påfrestningar, väder- och stötskydd, samtidigt som du tar dig förbi rötter och stenar som sticker ut. Stor flexibilitet i vilka uppgifter du ser – och hur du ser dem. Välj att använda deras nydesignade snygga och styrmonterade display som innehåller alla funktioner du behöver, eller para ihop cykeln trådlöst (via ANT eller Bluetooth) med din smartphone eller en tredje parts display ex. Garmin. Fyra effektlägen: Boost, Trail, Eco och Power Walk Assist.

Ett kraftfullt och ändå smidigt system som vänder sig till MTB-cyklister. Med E7000 kan du cykla längre och oftare, utan att bli fråncyklad. 
Vikt: 2,8 kilo. Effekt 60Nm. Batterialternativ: Lithiumjonbatteri 418 Wh eller 504 Wh, även integrerade batterier. Sträcka: upp till 150 km vid Eco-mode.

SHIMANO STEPS E8000

Flaggskeppet E8000 är designad för cykling i bergsmiljö och med fördel på fulldämpade el-MTB's med mer slaglängd. En relativt lätt och smäcker motor gör att cykelns geometri inte behöver ändras, möjlighet till korta kedjestag, breda däck och att vikten inte heller behöver skena iväg. Systemet tillför kraft på ett "mountainbike-likt" sätt, och maxeffekten är här högre med hela 70Nm. Displayen är mindre, smidigare, i färg och sitter skyddat bakom styret. Här ser du vanlig cykeldata, batteristatus samt med ett tryckreglage kan du ändra elassistansen i fyra nivåer. Du kan även via Bluetooth göra ändringar i systemet med din smartphone eller Garmin. Du kan göra individuella justeringar och inställningar, via appen E-TUBE, E8000 är också fullt integrerbar med XT Di2. Har fyra effektlägen: Boost, Trail, Eco och Power Walk Assist.  

Ett mycket kraftfullt system som vänder sig till MTB/Trail/Enduro-cyklister. Med E8000 kan du dundra utför, för att därefter cykla upp igen. 
Vikt: 2,88 kilo. Effekt 70Nm. Batterialternativ: Lithiumjonbatteri 504 Wh, även integrerade batterier. Sträcka: upp till 100 km (i terräng).

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Meny

Varukorg(0 artiklar )

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan