• Cykelservice i världsklass
  • Enormt utbud av cykel
  • Räntefri delbetalning med SVEA
Tillbaka
Cyklopedin  Nyheter  Trek Madone

Perfektion på asfalt

Trek presenterar de nya Madone SLR och Madone SL. Modellen har bevisats vara en av de snabbaste aerodynamiska superhojarna på planeten. Med enastående aerodynamik, oöverträffad prestanda och med integration utan motstycke.

Trek Madone

Madone är mer än en aerodynamisk cykel - det är den ultimata racercykeln.

Trek Madone 2019 - den ultimata racercykeln är omdefinierad med skivbromsar och nya ställbar IsoSpeed i överröret.

Ja, Madone har bevisats vara en av de snabbaste cyklarna på planeten, men vad som verkligen gör att den står ut är hur man kombinerar avancerad aerodynamik, riktigt låg vikt och oöverträffad cykelkvalitet för att erbjuda den bästa racercykeln på marknaden.
En del av Madones magi är den övergripande balanserade cykelkänslan som du upplever när du pressar cykeln mot snabbare tider. Många aerodynamiska cyklar upplevs som både hårda och överdrivet stela, vilket då offrar körkänsla, väghållning och komfort för en aerodynamisk profil. Madone levererar på löftet om att vara den ultimata racercykeln med aerodynamik i toppklass, som samtidigt behärskar kullerstenar, branta stigningar och snabba nedförsbackar. Inget rullar som Madone.

Ny ställbar IsoSpeed i överröret 

Med IsoSpeed-länkaget jämnas vägunderlaget ut för en bättre cykelfärd med mer kontroll och som tar bort påverkan från utmattande s.k. microvibrationer, vilket ger cyklisten möjlighet att förbli piggare under en längre tid.  
Den helt nya IsoSpeed i överröret på Madone SLR är nu ställbart för att kunna anpassa sig efter vägbanan och cyklistens prestanda och vikt. Nya Madone SLR är upp till 17 % mer följsam än tidigare Madone-generation. För att hålla all denna följsamhet under kontroll dämpas IsoSpeed i överröret till att studsa tillbaka i en jämn och kontrollerad rörelse.
Tekniken är noga matchad sett över alla ramstorlekar, oavsett vilken ramstorlek du använder kommer du kunna utnyttja följsamheten från IsoSpeed till fullo.

Superlätt

Alla detaljerna på modellerna analyserades för att finjustera de olika delar av ramen och möjligtvis skala av några gram här och där, samtidigt som de aerodynamiska kraven uppdaterades.

Berättelsen om nya Madone SLR börjar och slutar med Treks patentskyddade 700-serie OCLV Carbon, som här är konstruerad i den perfekta aerodynamiska formen KVF för att ”lura” vinden. Hela processen med OCLV Carbon och KVF kräver de bästa materialen på marknaden. Madone SLR skulle inte vara möjligt utan de avancerade egenskaperna från 700-serien OCLV Carbon.

 

Oöverträffad integration 

Inget att se här. Allt hos Madone är konstruerat med samma mål: en oöverträffad integrering som ger ökad prestanda och som ytterligare gör Madone till en av de snabbaste och mest avancerade racercyklarna. Den nya Madone SLR erbjuder osynlig kabeldragning, aerodynamisk profil fram, aero-cockpit, integrerade bromsar, dold sadelmast, kontrollcenter, aerodynamisk 3S-kedjefångare, optimal aerodynamisk placering för vattenflaska, integrerat fäste för Bontrager Flare RT-baklykta, tillbehörsintegration av Blender-fäste och Duotrap S med ANT+ och Bluetooth®-kompatibilitet.

Alternativ för fälg- respektive skivbroms

Du väljer: Madone SLR finns tillgängligt i modeller med fälg- eller skivbroms. Båda typerna av bromsar är nu helt integrerade i ramens övergripande design. Medan modeller med fälgbroms är lättare, ger skivbromsmodellerna en otvivelaktig bromskraft utan några påföljder på den aerodynamiska profilen, vilket gör att du kan spara tid genom att bromsa senare.

Ny geometri med optimal anpassning

Madone SLR:s helt nya H1.5-geometrin är utvecklad med de professionella cykelteamen Trek-Segafredo och Trek-Drops. Nu placeras cyklisten i en optimal aerodynamisk position.
Madone SL har H2-geometri.

 

Ny tvådelad aerodynamisk styrstam

Madone SLR erbjuder även cyklisten fler styrstamsalternativ, ytterligare styrbredd samt +/-5 graders styrvinkel. Med denna nya uppdatering kan Trek nu erbjuda både män och kvinnor en integrerad och anpassningsbar aero-cockpit.  

Dammodeller

Madone SLR kommer i specifika modeller för tjejer som består av samma "bäst-i-klassen"-plattform. Specifika beröringspunkter som sadel, styrbredd och stamlängd är specificerade för att passa bättre från början.

 

Ramvikter

Madone SLR
700-serien OCLV Carbon, Madone ställbara IsoSpeed-koppling i överröret, Madone KVF fullständiga kolfibergaffel, Madone integrerade fälg- respektive skivbroms, H1.5-geometri.
Madone SLR vikt 1036 gram
Madone SLR Disc vikt 1021 gram
Finns som anpassningsbara genom Project One fr.o.m 6/7/2018

Madone SL
500-serien OCLV Carbon, Madone IsoSpeed-koppling, Madone KVF fullständiga kolfibergaffel, Madone aerodynamiska integrerade fälgbromsar, H2-geometri, SL-ram.
Vikt 1260 gram

 

Se alla våra racercyklar

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Meny

Varukorg(0 artiklar )

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan