• Cykelservice i världsklass
  • Enormt utbud av cykel
  • Räntefri delbetalning med SVEA
Tillbaka
Cyklopedin  Guider

Cyklopedin Online - Guider

Din guide till en fulländad cykelupplevelse.

Guide till lyckad cykelpendling och transport med cykel

Välkommen till vår guide som hjälper dig att komma igång med att använda din cykel som transportmedel! Vi är glada över att hjälpa dig att omfamna ett hälsosammare och mer hållbart sätt att ta dig fram. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren cyklist kommer denna guide att ge dig värdefulla tips och produktrekommendationer för att göra din cykelpendling effektiv och behaglig.

Cyklopedin: Lida Loop - Allt du behöver veta

Lida Loop - Allt du behöver veta

Lida Loop går av stapeln i slutet av maj ute vid Lida Friluftsgård i Tullinge söder om Stockholm, där loppet cyklas i tre olika varv (loopar) i härlig natur. Ett mycket bra och trevligt arrangemang som får idel lovord från både deltagare och åskådare.

Cyklopedin: Nybörjarguide till Tour de France

Nybörjarguide till Tour de France

Du har äntligen bestämt för att se Tour de France live efter att ha hört Roberto Vacchis målande beskrivningar av både tävlingen och Frankrikes vackra natur. Båtbiljett för bilen är bokad och nu undrar du hur du bäst ”attackerar” Frankrike Runt.

Cyklopedin: Cykelvasan - Allt du behöver veta

Cykelvasan - Allt du behöver veta

I augusti är det dags för alla anmälda att ställa sig på startlinjen till Cykelvasan. Hela vägen från Sälen till Mora kommer det cyklas i klassiska spår som vindlar fram längs nittiofyra kilometer i fantastisk svensk natur.

Cyklopedin: Vätternrundan - Allt du behöver veta

Vätternrundan - Allt du behöver veta

Världens största motionscykellopp, en del av den svenska klassikern, en utmaning utan dess like, 300 kilometer fantastiskt cykling eller 30 mils totalt lidande.

Cyklopedin: Stjärnorna på däckhimmelen

Stjärnorna på däckhimmelen

Förstavalen för seriös landsvägscykling. Vi går igenom marknadens hetaste racerdäck - men vilket passar bäst för just dig?

Cyklopedin: Njut av världen från sadeln!

Njut av världen från sadeln!

Inget slår känslan av att vara sin egen motor, och på en cykel hinner man se ännu mer av sin omgivning – vi talar om cykelsemester.

Cyklopedin: Hemestra med Cykel

Hemestra med Cykel

Hemestra - ett ord som för de flesta tidigare känts väldigt udda men som under sommaren 2020 blivit en verklighet för de flesta Svenskar... Eller ja, för de flesta semestrande människor över hela världen!

Cyklopedin: Tips och tricks - filmer

Tips och tricks - filmer

I Eurosports cykelmagasin Home of Cycling tipsade Cykloteket om allt möjligt; kläder, mektips, hur man bäst ställer in sittställningen på sin cykel m.m.

Cyklopedin: Cykeltouring

Cykeltouring

Har du aldrig provat att ha en cykelsemester? Gör det! Det kommer definitivt bli ett minne för livet.

Cyklopedin: Vätternrundan - en överlevnadsguide

Vätternrundan - en överlevnadsguide

Vätternrundan står precis runt hörnet och du har kanske inte tränat som ett proffs i Tour de France! Hur gör man då? Rekommendationen om att köra 100 tränings mil innan start är sedan länge hopplöst kört.

Cyklopedin: Skolstart - storleken viktigast

Skolstart - storleken viktigast

Dags för ny termin i skolan för de flesta och vad är inte bättre än att barnen tar cykeln dit – på så sätt minskar biltrafiken utanför skolan och trafikmiljön blir bättre för alla. Och med rätt cykel för ändamålet blir cyklandet en fröjd för barnen.

Cyklopedin: Abus låsgaranti

Abus låsgaranti

Abus är så säkra på att deras lås håller tjuven borta att de erbjuder kompensation vid stöld i 2 år efter inköpsdatum på din nya cykel, om cykeln är köpt tillsammans med ett av de utvalda Abuslåsen.

Cyklopedin: Om MIPS

Om MIPS

Det händer inte mig! ...och så hände detNär det gäller valet av rätt hjälm kan man inte vara nog försiktig, för tyvärr är det så att ett enda slag mot huvudet kan vara ett för mycket.

Cyklopedin: Barnstol eller cykelvagn?

Barnstol eller cykelvagn?

Oftast när man cyklar med mindre barn är cyklingen vardags- och ärendestyrd, som till exempel att ta sig till förskolan. Eller så är cyklingen lite mer av nöjeskaraktär, som att ta sig till något bad eller en upptäcktsfärd med picknick.

Cyklopedin: Guide - linda styret

Guide - linda styret

När du ska linda ditt bockstyre, tänk på att alltid börja nerifrån och upp.

Cyklopedin: Trainerguiden - Allt du behöver veta om trainers.

Trainerguiden - Allt du behöver veta om trainers.

Hösten börjar närma sig och det är dags att ställa undan cykeln för vintern. Eller behöver vi verkligen ställa undan den, kan vi inte fortsätta cykla inne istället? Jo, det är klart vi kan. Men då behöver vi en trainer.

Cyklopedin: Cykelbetyg

Cykelbetyg

Två hjul, styre och en ram i någon färg eller form. Egenskaper de flesta av våra cyklar har gemensamt, men mycket mer än så är det ibland inte.

Cyklopedin: Vintercykling - Den ultimata guiden för inomhus och utomhus.

Vintercykling - Den ultimata guiden för inomhus och utomhus.

Oavsett om du spenderar din vinter inomhus på trainern eller med dubbklädda däck utomhus finns det ingenting som ska behöva stoppa dig när det gäller cykling året om.

Cyklopedin: Klä dig rätt - håll kylan borta!

Klä dig rätt - håll kylan borta!

Frysa så man blir blå eller klä sig så man ser ut som Michelingubben? Lös problemet genom att klä dig smart istället.

Cyklopedin: Välj rätt kläder för träning och tävling

Välj rätt kläder för träning och tävling

Klä dig rätt för cykelpassen i vår och sommar.

Cyklopedin: Motionera till jobbet

Motionera till jobbet

Bli en vinnare och cykelpendla till jobbet.

Cyklopedin: Storleksguide för cykel

Storleksguide för cykel

Det här med storlekar på cyklar är en hel vetenskap, samtidigt är det ingen exakt vetenskap. Det är svårt att hundraprocentigt ange vilken storlek du ska ha på din cykel bara genom att du talar om hur lång eller hur gammal du är.

Cyklopedin: Om Cyclocross

Om Cyclocross

För bara ett par år sen var denna typ av cykel det coolaste en svensk cykelnörd kunde ha mellan benen. Idag är cyclocross (alt. cykelcross eller CX) mer etablerat.

Cyklopedin: Vårdguiden

Vårdguiden

Om du då och då lägger lite tid på att se över din cykel, kommer det göra underverk för både cykeln och själva cyklingen.

Cyklopedin: Om Frog

Om Frog

Frog Bikes är ett litet brittiskt familjeföretag som startade så sent som 2013. Hela idén till Frog fick makarna Jerry och Shelly Lawson när de skulle lära sina egna barn att cykla.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Meny

Varukorg(0 artiklar )

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan