• Cykelservice i världsklass
  • Enormt utbud av cykel
  • Räntefri delbetalning med SVEA
Tillbaka
Cyklopedin  Guider  Tips och tricks - filmer

Godbitar från arkiven

I Eurosports cykelmagasin Home of Cycling tipsade Cykloteket om allt möjligt; kläder, mektips, hur man bäst ställer in sittställningen på sin cykel m.m.

Tips och tricks - filmer

Vi kikar tillbaka i arkiven. Under 2014 var Tips och Tricks ett stående inslag med personal från Cykloteket i Eurosports cykelmagasin Home of Cycling.

Där tipsade vi om allt möjligt; kläder, mektips, hur man bäst ställer in sittställningen på sin cykel m.m.
För dig som inte såg programmen, eller bara åter vill fördjupa dig i våra råd kring dessa ämnen har vi samlat alla klipp på ett och samma ställe.
Mycket nöje!

CYKELKLÄDER

Vi pratar om hur man bör klä sig för att klara sig på cykelturen - oavsett väder. Dessutom går vi in lite på skillnader mellan olika typer av padding på cykelbyxor.

Till utrustning

CYKELSKOR OCH PEDALER

Hur fungerar egentligen det där med cykelskor och speciella pedaler? Vi går igenom vad som passar till vilken typ av cykling.

Se cykelskor

Till pedaler

LAGA PUNKTERING

Ibland är olyckan framme och plötsligt står du där med punktering. Då är det väsentligt att klara av att byta slang på plats. Vi ger dig några tips på vägen. 

Ny cykelslang

BYTA KEDJA

Kedja och kassett är några av de saker som slits på din cykel och behöver bytas. Vill du klara biffen på egen hand, får du här några tips om hur du kan göra.

Ny kedja

Till verktyg

BIKE FIT

Sittställningen är individuell, men vi ger några grundtips hur du ställer in din cykel. Glöm inte att en bike fit - Position+ ingår när du köper cykel hos Cykloteket. 

SADLAR

Bred, smal, lång, kort... Alla ser olika ut och därför är det bra att det finns många olika sorts sadlar att välja mellan. Vi guidar din rumpa till rätt modell.

Till cykelsadel

BROMSAR - RACER

För att din cykel ska vara helt säker krävs att bromsarna är rätt inställda. Vi visar hur du byter bromsklossar och justerar in de korrekt.

Till bromsar

RESA MED CYKELN

För dig som ska resa med cykeln - kanske semester eller träningsläger, visar vi hur du packar din cykel säkert och några saker som är bra att ta med. 

Kika på cykeltransportväska

JUSTERA STYRET - RACER

För att du ska känna dig bekväm när du cyklar är det bra om styret sitter på rätt avstånd och är rätt justerat. Vi visar några punkter du bör tänka på. 

Till styrdelar cykel

UTRUSTNING TILL RUNDAN

Vi skulle aldrig ge oss ut och cykla utan att ta med oss vissa tillbehör, som kan rädda eller underlätta cykelrundan. Här visar vi några förslag på prylar.

Utrustning cykel

Tillbehör cykel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Meny

Varukorg(0 artiklar )

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan