• Cykelservice i världsklass
  • Enormt utbud av cykel
  • Räntefri delbetalning med SVEA
Tillbaka
Cyklopedin  Reportage  Daytime Running

Belysning dagtid med Bontrager!

Men va fasiken, jag ser ju vart jag cyklar när det är ljust ute! Vad ska jag med belysning på cykeln till? Ja, precis som att du ser vart du cyklar vill du nog att dina medtrafikanter ser dig när du cyklar.

Daytime Running - Belysning på dagen

Med lampor anpassade för användning även i dagsljus ökar du dina chanser att bli uppmärksammad i trafiken. Studier har nämligen visat att när man använt sig av motsvarande belysning på bilar och motorcyklar så minskade antalet olyckor med 25% för bilar respektive 18% för motorcyklar. Känns ju som inget annat än självklart att det även fungerar hos cyklister då vi både är mindre och svårare att upptäcka samt rejält mycket mer utsatta! 

SÅ FUNGERAR DET

Fokus

För att cykelbelysningen ska vara synlig även i dagsljus krävs det en specialutvecklad design där ljuskäglan är väldigt specifikt riktad. Man kan därför uppleva att en Daytime Running-lampa är relativt svag från sidan samtidigt som den syns på väldigt långt avstånd när man närmar sig rakt bakifrån. 

Blinkande ljus

En vanlig lampa är har oftast valen mellan statiskt och jämnt blinkande ljus vilket kan göra att den lätt försvinner i mängden av visuella intryck en bilist utsätts för. Med ett oregelbundet blinkmönster med varierande styrka sticker en Daytime Running-lampa ut och gör dig lättare att upptäckas. Tänk dock på att endast använda den blinkande funktionen på den bakre lampan då det i Sverige inte är tillåtet med blinkande framlampa.

Avstånd

En lampa avsedd för användning dagtid behöver vara starkare än motsvarande för användning i mörkret. Detta för att ge bilister och andra trafikanter längre tid att upptäcka dig och hantera situationen. Lamporna från Bontrager som vi jobbar med har en synlighet på upp till hela 2km i dagsljus!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Meny

Varukorg(0 artiklar )

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan