• Cykelservice i världsklass
  • Enormt utbud av cykel
  • Räntefri delbetalning med SVEA
Tillbaka
Cyklopedin  Reportage  Vaude - det gröna företaget

Vaude - det gröna företaget

Vaude är ett tyskt outdoorföretag som tar sitt sociala och miljömässiga ansvar på största allvar.

Vaude - det gröna företaget

Förutom att deras hemsida är 100% CO2 - neutral och att de hellre lagar kläder än byter ut dem, så jobbar de med flera andra märkningar och certifikat. 
Här har vi samlat de som du kommer i kontakt med när du handlar deras kläder och väskor hos oss.

bluesign®

Det finns en standard för miljöcertifiering av textilproduktion som heter bluesign®. Den utarbetades 1997 och har sitt huvudkontor i Schweiz. Certifieringen gäller företagens samhällsansvar ur såväl ett ekonomiskt, miljömässigt som socialt perspektiv. Man kan säga att det är baserat på 5 principer:

1) Resursproduktivitet
2) Konsumentsäkerhet
3) Vattenutsläpp
4) Luftutsläpp
5) Arbetsmiljö & säkerhet

Företag och tillverkare kan ansluta sig som medlemmar och arbeta mot den här standarden, vilket Vaude har gjort.

Green Shape

Green Shape är Vaudes egen garanti för att det är en miljövänlig vara som är tillverkad av hållbara material och med resurssnåla produktionsmetoder.
Det är inte bara materialvalen som är miljövänliga utan hela livscykeln för produkten, så som produktdesign, utveckling, tillverkning, vård och återvinning efter användning.

PVC Free

Produkter från Vaude som har den här loggan är 100% PVC-fritt. PVC är en förkortning av Polyvinylklorid. När PVC används till textilier tillsätter man ftalater för att det ska bli mjukt och behagligt och här finns det flera sorter som anses vara skadliga för hälsan och som därför blivit förbjudna av EU. 

myclimate

Logotypen "myclimate - shape our future" innebär att produkten är koldioxidneutral. Det betyder att alla utsläpp från material, processhantering och frakt systematiskt har minskats och kompenserats för. Allt för att göra ett så litet koldioxidavtryck på vår jord som möjligt.

ECO Finish

För att få en yta att bli vatten- och smutsavvisande eller rent av vattentät är det vanligt förekommande med olika kemikalier (PFC) som tyvärr har en del mindre önskvärda egenskaper. T.ex. så bryts de ner väldigt långsamt i naturen och de lagras i kroppen. Där har Vaude gjort ett aktivt val att avstå PFC helt och hållet, senast 2020. De är på god väg och använder redan nu andra membran som Sympatex®. Produkter med den här loggan är alltså fria från PFC.

Recycling

De här loggorna talar om att produkten är tillverkad av begagnade textilier eller av PET-flaskor. För att få en flaska till ett klädesplagg så behöver den malas ner till små flingor som tvättas och till sist bearbetas till garn. De får en polyester som sparar upp till 50% energi i tillverkningsprocessen, 100% fossila bränslen och 50% CO2-utsläpp.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Meny

Varukorg(0 artiklar )

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan