• Cykelservice i världsklass
  • Enormt utbud av cykel
  • Räntefri delbetalning med SVEA
Tillbaka
Cyklopedin  Träningstips

Cyklopedin Online - Träningstips

Din guide till en fulländad cykelupplevelse.

Cyklopedin: Powerpendla till och från jobbet

Powerpendla till och från jobbet

Att ta cykeln till och från jobbet är suveränt! Du spar pengar jämfört med om du skulle ta bussen eller bilen, samtidigt som du får röra på dig. Många av oss har idag väldigt stillasittande arbeten, så därför gäller det att motionera när möjligheten ges.

Cyklopedin: Träningstips för trainer

Träningstips för trainer

För att slippa blötan och kylan ute kan man med fördel förlägga vissa träningspass inomhus, där man tar hjälp av en s.k. trainer, d.v.s. en ställning där man sätter fast cykeln och således kan cykla med sin egen cykel inomhus.

Cyklopedin: Zwift - utecykling fast inomhus

Zwift - utecykling fast inomhus

Visst är de oändliga timmarna på trainer, stirrandes in i samma eländiga vägg enormt tråkiga, ändlösa och oinspirerande... eller?

Cyklopedin: Förbered dig inför långloppet

Förbered dig inför långloppet

Utbudet av trevliga och fina cykellopp är större än någonsin! Superatleten Johan Hasselmark berättar hur du ska gå till väga för att bli förberedd på bästa sätt.

Cyklopedin: Styrketräna utanför gymmet

Styrketräna utanför gymmet

Varför ska du träna styrka när det är cykling du håller på med? Ja många frågar sig just varför de ska lägga tid på styrka när de kan lägga den tiden på just att cykla.

Cyklopedin: Ligga på rulle - Del 2

Ligga på rulle - Del 2

I första delen av ”Gruppcykling – Hemligheten är att våga ligga ”på rulle” tog vi upp lite grundregler. Den här gången tar vi upp lite mera intrikata tips som hjälper dig att ”överleva” när tempot skruvas upp till den fart som du får svårt att följa med i.

Cyklopedin: Ligga på rulle - Del 1

Ligga på rulle - Del 1

Har du precis drabbats av det cykelintresse som sveper över landet och tränar just nu för fullt för något motionslopp men drar dig för att cykla i grupp? Det ser farligt ut, är det lätt att tänka och så kör man på i sina vanliga hjulspår ensam runda efter runda.

Cyklopedin: Bli snabbare i skogen

Bli snabbare i skogen

Och det utan tung intervallträning! Läs Isak Strömbergs, fd. tränare för Cykloteket Racing Team, bästa tips för att enkelt bli snabbare i skogen.

Cyklopedin: Tio tips för långloppen

Tio tips för långloppen

Ska man tackla ett långlopp för första gången, eller för all del någon annan gång i ordningen, så finns det några saker att tänka på. Här följer tio enkla tips inför långloppscyklandet.

Cyklopedin: Starta upp cyklingen efter vinterdvalan

Starta upp cyklingen efter vinterdvalan

Vi tycker ju givetvis att det är helt ofattbart att inte ALLA cyklar året runt! Men, det är ju vi… Självklart så parkerar majoriteten av alla som cyklar, på ett eller annat sätt, cykeln under vintern.

Cyklopedin: Träna för Cykelvasan - eller andra långlopp

Träna för Cykelvasan - eller andra långlopp

Tips från coachen! Ett grundläggande träningsupplägg inför stundande långlopp.

Cyklopedin: Växla rätt på cykeln

Växla rätt på cykeln

Cykeln du kör kan ha många växlar. Racercyklar upp till 22 växlar. Har du köpt en hybrid eller mountainbike så kan den ha 30 stycken, så den givna frågan uppstår; vilken växel ska jag välja?

Cyklopedin: 3 bra träningstips till trainercyklingen

3 bra träningstips till trainercyklingen

Att lägga en bra grundträning på cykeln under vintern och samtidigt bevara någon form av motivationskapital till sommarhalvåret är en reell utmaning. Här får du tre bra träningstips.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Meny

Varukorg(0 artiklar )

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan