Stäng
  • Cykelservice i världsklass
  • Enormt utbud av cykel
  • Betala med Klarna
Högsäsong på cykel! Kan innebära fördröjningar i ärenden hos kundtjänst och vid leveranser. Kolla in cyklar här »
Kundservice  Våra koncept  Position+ på Cykloteket.se

Position+

Cykloteket har tagit fram en grundläggande cykelinställning kallad "Position+", som vi bjuder på när du köper en cykel hos oss. Allt för att du ska kunna få ut så mycket nytta och glädje som möjligt av din nya cykel.


Vi ser alla olika ut; från kort till lång, dessutom med olika längder på både armar och ben. Utöver det har våra kroppar inte heller samma rörlighet. Variationerna är många, vilket skapar behov av individuellt anpassade inställningar. Eftersom sittställningen på cykeln är relativt statisk, kan en felaktig sittställning orsaka onödig smärta och i värsta fall skador. Dessutom är sittställningen avgörande för kraften som går ner i pedalerna, samt för kontrollen av cykeln.

När vi genomför en "Position+"-inställning, börjar vi alltid med att mäta dig och göra en kontroll av din rörlighet. Därefter monterar vi upp cykeln i en trainer och anpassar cykeln utifrån dina förutsättningar. Vi ser till att du får rätt position på både sadel och styre, så att du får en avslappnad och bekväm sittposition på din cykel. Allt för att du ska sitta så optimalt som möjligt.

Sittställning

En för dig funktionell sittställning är A och O ifall du kommer att trivas på din nya cykel eller inte. Är du stel som en pansarvagn och går och köper en hoj som är designad för att stå på startlinjen till Tour de France, är det risk att ekipaget upplevs ungefär lika harmoniskt som att köra en F1-bil på Essingeleden - i rusningstrafik!
Okej, lite överdrivet kanske?! Men faktum är att vi livnär oss på att sälja cyklar och för att fortsätta med det får vi inte fuska. En sportig cykel ska helst kännas lika trevlig efter tjugo minuters cykling som den gör efter fyra timmar. Så med målsättningen att alla kunder ska gå från Cykloteket med rätt cykel, krävs det att vi tillsammans med dig som kund, ser på hur du sitter på cykeln och ställer adekvata följdfrågor. På så vis hittar vi rätt typ av cykel – efter det kan vi börja prata om utseende, kolfiber, växlar, pris, vikt etc.

Neutral

Bra position för sportiga vardagscyklister eller om du vill motionera på din cykel. Här blir det lättare att öka pedalfrekvensen.

Sportig

Är du inte elitcyklist och ska ta dig an t.ex. Vätternrundan, får du här en sittställning som inte hindrar dig när du vill ta i. Bra för träning och längre turer.

Race

En optimerad position där du får ut så mycket kraft som möjligt. Kan för den som inte är van eller vältränad upplevas ansträngande.

Cykloteket Bike Fit

För den som cyklar mycket och vet hur mycket sittställningen påverkar, finns det ett betydligt grundligare och mer omfattande koncept - Cykloteket Bike Fit.

Läs om Cykloteket Bike Fit

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan