MAURTEN
Äventyret Maurten startade 2015 tack vare Mårten Fryknäs, en av grundarna, som både är vetenskapsman och aktiv triatlet på amatörnivå. Precis som en majoritet av triatleter upplevde han GI-besvär när han försökte ge energi till sin kropp, det är ett väl känt faktum
att kolhydrater i höga doser har en tendens att trassla till det ordentligt för magen. Mårten och de övriga grundarna började undersöka problemet och insåg att en lösning kunde vara inkapsling av kolhydraterna i hydrogel. Vilket i praktiken innebar att man kunde tillverka energi med betydligt högre mängd kolhydrater, jämfört med nästan alla konkurrenter. Helt baserat på naturliga ämnen, blev Maurten´s produkter snabbt otroligt populära och flera av världens bästa atleter började använda energitillverkarens unika produkter. Principen för inkapsling av kolhydrater i hydrogel är vad Maurten, produkterna och deras teknik handlar om. Hydrogeler har använts inom livsmedelsindustrin under flera decennier, men Maurten´s unika applikationer har bidragit till något helt nytt. Inga konserveringsmedel, inga konstgjorda smaker, inga färgämnen och bara ett fåtal naturliga (och givetvis glutenfria) ingredienser – det blir inte mycket enklare och samtidigt raffinerat än så här. Om du för ett ögonblick släpper alla tankar på krångliga kemiska formler och funderar på vad som faktiskt skiljer Maurten från de flesta av konkurrenterna så är det främst den stora mängden energi och dess nästan helt neutral smak som ser till att det är lättare att svälja produkterna (gäller både gel, dryck och bars). Maurten´s produkter lämnar heller ingen sockrig eller klibbig beläggning på tänderna, som vi alla vet kan vara otroligt moralsänkande och skapa obehaglig känsla. Ett stort utbud av — Maurten Energy Gels, Energy Drink Mixes och Solid Energy Bar, plus en hel del smarta tillbehör.