Om ABUS

När August Bremicker och familj grundade företaget ABUS 1924 hade de stor teknisk skicklighet - och en vision: De ville skapa produkter för att skydda människors liv och sin egendom. Ett framsynt företag med en riktlinje - ett åtagande för kvalitet redan från början.

Upptakten till en kontinuerlig framgång. "August Bremicker und Söhne" blev ABUS. ABUS varumärke blev synonymt för säkerhet. Den Tyska hänglåstillverkaren har nu förvandlats till en globalt verksam koncern för säkerhet och förebyggande säkerhetsteknik. Med beprövad, innovativ, erkända produkter som är trendsättare inom många sektorer. Tradition inställt på en kurs mot framtiden.

ABUS Produktion och kvalitet

"Made in Germany" står över hela världen för innovativ teknik och högt ställda kvalitetskrav. ABUS lever verkligen upp till detta tysklandsrykte genom att optimera sin kvalitetsdrivna produktionsteknik.

Alla lås tillverkas för hand. De ergonomiska arbetsstationerna garanterar koncentrerat och strukturerat arbete, och kompletteras med högteknologiska maskiner som garanterar ultimat precision. Dessa standarder för kvalitet gäller för alla ABUS säkerhetsprodukter från alla våra produktionsanläggningar.

ABUS Mobil Säkerhet

Redan 1967 insåg ABUS att det fanns ett behov av säkerhetsprodukter till fordon och fritidsprodukter. Därefter bildades ”ABUS Mobile Sicherheit”. En egen division dedikerade till att utveckla produkter med specifika krav på praktisk transport och att låsa rörliga objekt. Redan 1972 lanserade ABUS de första bygellåsen till cykel. Någonting som idag är synonymt med säkerhet för cykel.

Utöver låsen har ABUS jobbat i snart 20 år med personsäkerhet genom ABUS hjälmar. Ett team av ingenjörer och designers som jobba kontinuerligt med den senaste tekniken inom hjälmtillverkning för att leverera hjälmar av absolut toppkvalitet.

ABUS Låsinformation

Se till att låsa din cykel på rätt sätt, då ökar chansen dramatiskt att du får behålla den! Cykelstölderna har de senaste åren gått ner, det tack vare bättre lås och tydligare information från dem som säljer låsen. Följer man bara några enkla tips kan man, med största sannolikhet, sälla sig till den växande skara som inte blir av med sin cykel.

  1. Köp ett bra lås. Vi rekommenderar Abus. Ja, det är faktiskt så att Abus idag är ohotad etta på marknaden. De fokuserar konsekvent på att utveckla och förbättra sina lås, medan en del andra tillverkare lägger all energi på att producera så billiga lås som möjligt. Det här känner ju även tjuven till, och han är läskunnig – så om du ser till att det står Abus på låset är halva slaget redan vunnet.

  2. Lås alltid fast cykeln runt ett fast föremål; staket, stolpe etc. Gör det inte så lätt för tjuven att han bara kan bära iväg med cykeln.

  3. Fyll ut bygeln (ser ut som: U) så gott det går med ram, stolpe, hjul – ju mer desto bättre. För de flesta kvalitetslås bryts upp med domkraft, som tar ganska mycket plats inuti låset när man försöker att ”spränga” det, så om låset/bygeln är fyllt med cykel och stolpe får domkraften helt enkelt inte plats. På billigare lås, som går att få upp från utsidan (såg, kylspray, dyrk eller borr), behöver man inte tänka på att fylla ut bygeln. Det är nog bara att hålla tummarna som hjälper.
LÄS OM ABUS LÅSGARANTI >>

"Lås-Lasse" rekommenderar:

Lås-Lasse är vår expert på cykellås och har många års erfarenhet på området.