om CONTINENTAL

 

 

Med över 100 års erfarenhet av utveckling och produktion av cykeldäck har Continental en unik position på marknaden. Continental är idag den enda tyska tillverkaren som producerar sina däck i Tyskland. Ett faktum som stimulerar deras ingenjörer, och alla andra involverade i tillverkningsprocessen, att ständigt sträva efter nya innovationer.

I Continentals ”Teknik och utvecklingscenter” i Korbach, utvecklas ständigt nya revolutionerande tekniker, såsom den oslagbara Black Chili gummiblandningen och det ultimata antipunkteringsskyddet Vectran™, som båda används på Continentals finare racedäck.

Dessa tekniker kräver sofistikerade processer och för att säkerställa toppkvalitet på slutprodukten tillverkas dessa finare däck i vår fabrik i Tyskland - "Handmade in Germany".

För att kunna erbjuda det bästa däcket inom respektive kategori, har Continental en ständig dialog med professionella cyklister, hobbycyklister och vardagspendlare. Det resulterar inte bara i tävlingsdäck i världsklass för landsväg, MTB och Downhill, utan också i de bästa däcken för vardagligt bruk.

Som en global aktör, har Continental även högteknologiska produktionsanläggningar utanför Tyskland, där däcken tillverkas med stor grad av kunnande och engagemang. En sak som alla Continentals cykeldäck har gemensamt är att de utvecklas i Technology Center i Korbach, därifrån har man också strikt kontroll av slutprodukten.

På Cykloteket hittar full sortering av slang, samt storsäljande däckmodeller som bl.a. GP4000, Sport Contact, Race King, Tour Ride, Contact Reflex och X-King.