Cykloteket Bromma

Öppet idag: 10:00 - 18:00

Ulvsundavägen 193 B
168 67 Bromma Visa på karta »

Mer om Cykloteket Bromma »

Cykloteket Häggvik

Öppet idag: 10:00 - 17:00

Norra Malmvägen 82
191 62 Sollentuna Visa på karta »

Mer om Cykloteket Häggvik »

Cykloteket Norrtull

Öppet idag: 10:00 - 17:00

Gävlegatan 35
113 65 Stockholm Visa på karta »

Mer om Cykloteket Norrtull »

Cykloteket Service Store Stockholm City

Idag stängt

Mäster Samuelsgatan 58
10:30-11:30 Lunchstängt Visa på karta »

Mer om Cykloteket Service Store Stockholm City »

Cykloteket Täby

Öppet idag: 10:00 - 17:00

Fogdevägen 2
183 64 Täby Visa på karta »

Mer om Cykloteket Täby »

Cykloteket Västberga

Öppet idag: 10:00 - 17:00

Västbergavägen 4
126 30 Hägersten Visa på karta »

Mer om Cykloteket Västberga »

Cykloteket Västerås

Öppet idag: 10:00 - 17:00

Ringborregatan 1C
721 34 Västerås Visa på karta »

Mer om Cykloteket Västerås »

Cykloteket AB

Org. nr: 556529-4567
Västbergavägen 4
126 30 Hägersten

Kontakta oss

Stockholm: 08-54 54 93 90
Västerås: 021-40 40 30
Webbshop: 0722-12 88 48

E-post: info@cykloteket.se

Facebook: facebook.com/cykloteket

Livstids servicegaranti

Livstids Servicegaranti följer alltid med utan kostnad vid köp av cykel på Cykloteket. En efterjusteringsservice på cykeln när den behöver ses över.

Junior Re:cycle

Tack vare vårt inbytesprogram Jr Re:cycle kan du nu se till att ditt barn cyklar på en lätt och fin barncykel i rätt storlek.

Position+

När du handlar en racer, MTB eller hybrid hos oss, ingår det vi kallar Position+. Vi ser till att du får din cykel individuellt anpassad, sett utifrån din egen kropp och rörlighet.

Garanterat nöjd

Vid köp i våra fysiska butiker gäller: full bytesrätt på alla produkter inom 30 dagar från köpet - även om varan är använd.

Verkstad

Förläng livslängden på din hoj och gör den redo för nya äventyr. Boka verkstadstid direkt på hemsidan.

Personlig shopping

Inte så pigg på att stå i kö? Vi på Cykloteket erbjuder en lösning på problemet via Personlig Shopping.

Testcenter

Med Cykloteket Testcenter får du möjlighet att stilla din nyfikenhet och testa cykeln innan du köper.

Sökresultat

Produkter:

Kategorier:

Varumärken:

Sökningen gav inget resultat: ""

Inga resultat har hittats i produkter, varumärken eller kategorier.

 

Body Geometry

I Specializeds koncept Body Geometry, ingår skor, handskar och sadlar. Det vill säga de områden där cyklisten är i kontakt med cykeln. Body Geometry-produkter är framtagna med hjälp av vetenskapliga tester där man har tagit hänsyn till nervbanor och blodflöde. Allt för att avlasta nerverna och blodflödet, så att inte domningar uppstår vid långa cykelturer.

Specialized har dessutom Body Geometry Fit. För den som har problem med sin sittställning på cykeln kan vi på Cykloteket, med Body Geometry Fit, erbjuda en mer djupgående analys av din position på cykeln och din rörlighet. Du kanske har domningar i armarna, värkande knän eller ömmande fotleder. Problemen kan vara många, men med Cyklotekets certifierade personal kan vi via Specializeds Body Geometry Fit hjälpa dig att få en mer komfortabel och samtidigt en mer personligt effektiv sittställning.

Om Specialized

Amerikanska Specialized anses av de flesta, att sedan några år tillbaka, vara världsledande. Man har också som företagets ledord ”Innovate or die”, något som väldigt tydligt genomsyrar hela företaget. Spacialized utveckar gärna sina egna produkter och lösningar om man inte tycker att tillverkare av material och delar inte håller måttet. Man har t.ex. egenutvecklade rammaterial och dämpare.

Specialized har idag flera produkter som är så starka i sig att det kunde vara egna varumärken, t.ex: Stumpjumper, Epic, Brain, Globe, Demo, Tarmac och Roubaix. För att inte tala om det grundligt genomarbetade konceptet Body Geometry.

Specialized grundades 1974 av Mike Sinyard, en cykelentusiast som sålde sin Volkswagenbus för 1.500 dollar för att finansiera en cykeltur i Europa. Väl där köpte han styren och styrstammar från bl.a. Campagnolo och Cinelli för att ta tillbaka till cykelkompisar i USA. Efterfrågan fanns och Sinyard började med framgång att importera italienska cykelkomponenter, som på den tiden var svåra att hitta i USA.

Specialized började själva producera sina egna cykeldelar 1976 och det hela började med däcket Specialized Touring Tire. År 1979 kom den första cykelmodellen, landsvägscykeln Allez, som tillverkades i Japan.

1981 introducerade Specialized den första breda MTB-cykelkollektionen i världen - Stumpjumper var född. Specialized fortsätter även idag att producera Stumpjumper, som i likhet med mountainbikes i allmänhet, har utvecklats betydligt sedan 1981. Nu finns Specialized Stumpjumper i fulldämpat, hardtail och med ramar i både aluminium och kolfiber. En original Stumpjumper visas nu i det prestigefyllda Smithsonian Institution i Washington, DC.

1989 kom Specialized Epic, världens första serietillverkade kolfibermountainbike.

I början av 1990-talet introducerade Specialized en ”line up” av urbana cyklar kallade Globe. Med Globe var Specialized ute lite för tidigt på marknaden, men 2009 blev linjen kraftigt återlanserat. Svaret blev en världssuccé och nu ser man cyklarna i Globe som ett eget tydligt varumärke.

År 1995 lanserade Specialized varumärket Full Force, low-end mountainbikes. De skulle säljs via enklare sportbutiker och rabattvänliga återförsäljare som Costco. Flytten förargade inte bara många Specialized-återförsäljare, utan det blev också en total flopp. Och 1996 drog tillbaka Specialized Full Force-linjen och Mike Sinyard skrev ett personligt brev som ursäkt till alla återförsäljare. Vid slutet av 1996 hade Specialized förlorat 30% av försäljningen och var enligt Sinyard "inom ett par hundra dollar från att förklaras i konkurs".

Sedan dess har klavertrampen uteblivit och Specialized är idag världsledande.