Stäng
 • Cykelservice i världsklass
 • Enormt utbud av cykel
 • Upp till 36 mån delbetalning med Klarna
Köp dina hjulklappar innan 20/12 för leverans innan jul! Se julklappstips här »
Cyklar  Herrcykel  Bergamont Hybridcykel Horizon 6 Gent NOCOLOR

Bergamont Hybridcykel Horizon 6 Gent NOCOLOR

Bergamont Hybridcykel Horizon 6 Gent NOCOLOR
Beskrivning

Skapad för att möta alla de krav som ställs på en bekväm stadscykel

Den eleganta Bergamont Horizon 6 Gent har en tidsenlig formgivning och är anpassad för att möta alla krav som den moderna människan ställer på en stadscykel med nästan himmelsk komfort. Kombinationen av en avslappnad körställning, en sportig men bekvämt ergonomisk geometri, dämpad fjädring och en hög utrustningsnivå är några av nycklarna till den här modellens enorma framgång. Det här en smidig, bekväm och lättmanövrerad slitvarg för oss som fortfarande föredrar ett stort mått av bekvämlighet i sadeln, oavsett om det handlar om att plöja fram över stadens trottoarkanter eller att flyga fram på slingriga grusvägar ute i det fria.

Nyckeln till framgång!

 • Elegant aluminiumram (Ultra Lite AL-6061) som levererar kontrollerad cykling i en bekvämt upprätt position
 • Dämpad framgaffel (låsbar) och dämpad sadelstolpe som ger en nästan himmelsk komfort oavsett underlag 
 • Kraftfulla hydrauliska skivbromsar som ger konsekvent bromsförmåga oavsett förhållanden 
 • Reglerbar styrstam kombinerat med ett styre med 30° backsweep ser till att du alltid hittar rätt körställning
 • Ergonomisk sadel (Ergon ST10) och mjukt bekväma handtag från BGM (Comfort lock-on grips)
 • Hjulset med 42 mm breda Schwalbe (Road Cruiser) med punkteringsskydd och en väl synlig reflexsida
 • Robust pakethållare i aluminium med multifunktionell Snapit adapter 
 • Busch + Müller LED belysning som drivs av navgeneratorn samt har en kondensator för extra säkerhet

Sportig aluminiumram med körställning som ger dig en tydlig överblick

Under den eleganta lacken döljer sig en stabil aluminiumram som levererar kontrollerad cykling och en effektiv kraftöverföring. Ramens geometri, kombinerat med en praktiskt reglerbara styrstam, ger dig alla möjligheter att hitta en position som ser till att du får en nästan panoramaliknande vy över omgivningen. Och du greppar ett styre med en tydligt svängd form som ser till att dina händer alltid bibehåller ett naturligt avslappnat läge.

Slagkraftig 27-växlad drivlina med imponerande prestanda och bredd

Ovanpå detta har den en beprövad 27-växlad drivlina från Shimano (Deore) som levererar imponerande prestanda och utväxling som ser till att du kan hantera allt från långa raksträckor till riktigt branta uppförsbackar. När du vill få stopp på ekipaget så har du tillgång till effektiva hydrauliska skivbromsar, vilket ger kraftfull och konsekvent bromsförmåga oavsett underlag, väderförhållanden och årstid. 

Robusta hjulset och dämpning som absorberar underlagets ojämnheter

De stabila hjulen är försedda med 42 mm breda kvalitetsdäck från Schwalbe (Road Cruiser) som tillsammans med en dämpad framgaffel från SR Suntour (NEX HLO) med 63 mm slaglängd och en dämpad sadelstolpe effektivt absorberar underlagets alla ojämnheter och ger en nästan himmelsk komfort. Men däcken leverera inta bara skön komfort och bra rull utan även imponerande framkomlighet och ett pålitligt grepp i kurvorna samt överraskande kvick acceleration, vilket du tydligt kommer märka när drar iväg vid rödlysena. 

Välutrustad och superbekväm stadscykel som tar sig fram överallt 

En sportig och underbart bekväm stadscykel som tar sig fram överallt och som redan från start är försedd med både stänkskärmar, pakethållare, kedjeskydd och ett praktiskt stöd. För säkerhets skull har den även en kvalitativ LED-belysning från Busch + Müller som drivs av en pålitlig navgenerator men dessutom har en inbyggd kondensator (som fungerar lite som ett batteri) som ser till att du syns tydligt även när du står still med din cykel.

Egenskaper
Information om cykelns specifikation: Information om cykelns specifikation På grund av rådande världsläge kan vissa av cykelns komponenter skilja sig mot vad som anges i specifikationen och vad som syns på bilderna. Tillverkaren kan utan förvarning ersätta komponenterna i ordinarie specifikation till likvärdiga komponenter.
Artikelnummer: 0055531-0722
Varumärke:BERGAMONT
Size:-
Knytnummer:0055531
Produkttyp:Bike
Modellserie:Bergamont Trekking
Produktserie:Bergamont Horizon
Disciplin:commute
Kön:Herr
Damspecifik: 

Damspecifik

Då kvinnor och män oftast ser olika ut till anatomin så bygger många tillverkare cyklar som är anpassade därefter. Vanligtvis är det enbart små skillnader som skiljer. Bland annat brukar det vara bredare sadlar, smalare styren och kortare vevarmar. I vissa fall görs även damspecifika modeller i mindre storlekar och med ett sluttande överrör. Ibland även i andra färger.
Nej
Färg:black, GREY
Tillverkarens färg:anthracite/black (matt/shiny)
Din längd:-
Elcykel:Nej
Årsmodell:2021
Hemsida tillverkare:www.bergamont.com/se/sv/
Växelreglageserie:Shimano Altus
Framväxelserie:Shimano Altus
Bakväxelserie:Shimano Deore
Vikt (enligt tillverkaren):17,4
Antal växlar: 

Antal växlar

Hur många växlar behöver jag?

Detta beror helt på hur du cyklar och vad du vill få ut av cykeln. För att reda ut detta behöver du veta hur du kommer att cykla och om du vill prioritera lågt underhåll eller hög prestanda.

Lågt underhåll

I detta fall skall du välja ett växelsystem med navväxel. Dessa finns i varianter om 2- 11 växlar från bland annat Shimano och deras Nexus serie som har 3, 7 och 8 växlar. De finns även Shimano Alfine som är en finare modell som har mindre motstånd i mekaniken och finns med 8 och 11 växlar.

Hög prestanda

I detta fall hör antalet växlar baktill ihop med kvalité. Tillverkarna tävlar om att göra de bästa växlarna med flest antal drev på kassetten. Detta gör då att de finaste komponenterna är även de som har flest antal växlar baktill. Framtill är det ett eller två drev som gäller för de finare delarna.

En kombination av de båda

I detta fall kikar vi på system som har 2-3 växlar fram och 8-10 drev bak. Dessa är av en lite enklare byggkvalité som även har en högre vikt. Dessa är istället byggda av mer robusta material såsom stål istället för aluminium m.m. Dessa tål ofta mer stryk men fungerar inte lika smidigt

27-växlad (3 x 9)
Ramset
Ramstorlek:-
Ram:28", lite AL-6061 tubing
Rammaterial: 

Rammaterial

Kolfiber kostar lite mer än en aluminiumram, men den har en hel del fördelar jämfört med andra material vad gäller rena köregenskaper. Den är starkare, lättare, styvare och bekvämare att cykla på, då det är ett mer levande material än aluminium. Kolfiber är dock lite känsligare för att montera tillbehör som du klämmer runt ramen, till exempel lås eller barnstolar. Detta leder till att kolfiber då lämpar sig bäst för sportcyklar som racercyklar och mountainbikes.

Aluminium är ett prisvärt och lätt material, som lämpar sig för alla typer av cyklar. Det är enkelt att få till en riktigt låg vikt men bibehålla styrka och bra köregenskaper, och materialet är inte heller känsligt för vad du monterar för tillbehör på det. Bara att tuta och köra och montera på precis vad du vill på din cykel!

Stål är ett material som kan tillverkas i många olika kvalitetsnivåer. Stål kan byggas väldigt billigt, och finns därför på de enklare cyklarna i vårt sortiment. Men det kan också vara ett otroligt följsamt, hållbart och bekvämt material när man använder riktigt fint stål. Det riktigt fina stålet hittas i många cyklar som är ämnade lite mer för långfärdscykling, till exempel våra fina touringhojar från Surly, och Skeppshult-cyklar som är byggda i svenskt kvalitetsstål (vilket bidrar till mycket fina komfortegenskaper på de flesta underlag).

Aluminium
Framgaffel:Suntour NEX HLO DS, 63 mm, preload adjust
Framgaffeltyp: 

Framgaffeltyp

En dämpad framgaffel är idag standard på mountainbikes, helt enkelt för att klara av den terräng som cykeln används i. Det finns även en hel del hybridcyklar med dämpade framgafflar, för att ge dig lite mer komfort på grusvägar och eventuella skogsstigar. Om du ska cykla i skog eller på lättare stigar, alternativt mycket grusväg, så är en dämpad framgaffel ett bra val!

Stela framgafflar återfinns på standard, racer och hybridcyklar, och lämpar sig bäst för cyklar som mestadels ska befinna sig på asfalt. Du får en lättare cykel, en cykel som känns rappare och en cykel som upplevs svara bättre på dina rörelser. Vissa nischade cyklar som fatbikes och touringcyklar har också stela framgafflar, men då kompenseras det oftast med väldigt breda och rejäla däck för att återge lite av komfortkänslan. Om du ska cykla på främst asfalt, och kanske någon snällare grusväg så är en stel framgaffel helt rätt för dig!

Dämpad
Framgaffel, typ av fjäder:Stålfjäder
Slaglängd fram: 

Slaglängd fram

Det här med slaglängd på mountainbike kan kännas som en riktig djungel. Ett enkelt sätt att förklara det på är att ju längre slaglängd cykeln har, desto stökigare terräng är cykeln anpassad för. Cyklar med 100 mm slaglängd är framförallt anpassade för Cross Country-cykling, alltså snabbare cykling i mindre teknisk terräng.

En cykel med 120 mm slaglängd är kanske det bästa allround-valet, då dessa cyklar ofta ligger mellan en renodlad racemaskin och en cykel anpassad för stök och bök bland stock och sten. Dessa cyklar lämpar sig för alla motionärer som vill kunna ta sig fram i alla typer av terräng, utan att ha extrema ambitioner åt något håll.

En cykel med 140 mm slaglängd eller mer är perfekt som dig som gillar att ta dig ut i stökigare terräng, och kanske hänga i bikeparken och cykla nedför backarna så fort du bara kan.

En hel del hybridcyklar har också stötdämpning fram, runt 60-80 mm slaglängd för att öka komforten. Detta ska inte ses som något som gör att cykeln går att använda som mountainbike, utan är främst för att öka komforten på grusvägar och plattare stigar eller spår.

63 mm
Låsbar framgaffel?: 

Låsbar framgaffel?

Låsbar innebär att fjädringens rörelse låses i en position (alternativt begränsas) för att underlätta när man t.ex. cyklar i branta uppförsbackar eller i slät terräng.

Olika tillverkare hanterar detta på olika sätt. Vissa fjädringar blir helt låsta (stumma) medan andra har valt att t.ex. bromsa upp kompressionsdämpningen.

via reglage på framgaffeln
Bakgaffeltyp: 

Bakgaffeltyp

En mountainbike kan delas upp på väldigt många olika sätt. Bland annat så kan man dela upp dessa i så kallade “heldämpade” och “hardtails”. Detta betyder alltså hur många typer av dämpare som sitter på cykeln.

Stel

En hardtail har enbart en dämpad gaffel framtill och en stel gaffel bak. Fördelen med att köra med en stel bakgaffel är att det inte försvinner någon kraft på grund av bakdämparen. Dessutom får du en lägre vikt över lag på cykeln.

Dämpad

En heldämpad har utöver en dämpad framgaffel även en dämpad bakgaffel. Dessa cyklar har ett länkage som tillsammans med bakdämparen ger en bekvämare åkning, men även en stabilare och i de flesta fall även snabbare cykling. På samma sätt som framgaffeln dämpar för att behålla grepp och ge ökad komfort så gör bakdämparen precis samma sak för bakdelen.

Stel
Hjul
Hjulstorlek:28"
Däckdimension:622-42
Bakdäck:Schwalbe Road Cruiser, Kevlarguard, reflective stripe, 42-622
Framdäck:Schwalbe Road Cruiser, Kevlarguard, reflective stripe, 42-622
Baknav:Shimano, centerlock, disc, quick release
Framnav:Shimano dynamo hub, DH-3D37, centerlock, disc, quick release
Fälgar:BGM Pro X15, disc, 32h
Ekrar:steel, black
Drivlina
Växelreglage:Shimano SL-M2010, 3x9-speed, rapidfire plus-shifter
Framväxel:Shimano FD-M370
Bakväxel:Shimano Deore, RD-M592
Vevlager:Shimano BB-UN101, BSA
Vevparti:Shimano FC-T3010, 48/36/26t, with chaincover
Kedja:KMC X9
Kassett:Shimano CS-HG200-9, 11-32t
Komponenter
Frambroms:Shimano BR-MT200
Bromsskiva fram:180 mm
Bakbroms:Shimano BR-MT200
Bromsskiva bak:160 mm
Typ av broms: 

Typ av broms

Fälgbroms

De klassiska bromsarna för alla typer av cyklar som sakta men säkert fasas ut av skivbromsar. Dessa styrs via reglage från styret och klämmer åt med bromsbelägg kring fälgbanan för att få stopp på cykeln. Fälgbromsar finns i olika typer för att passa olika typer av cyklar och kommer som bland annat V-broms, cantilever och U-bromsar. Fördelen med dessa är att de är väldigt lätta att underhålla och har en låg vikt.

Rullbroms

Dessa fungerar likt trumbromsar som återfinns på bland annat mopeder. Här trycks bromsbackar ut mot metall inuti en cylinder i mitten på hjulet. Dessa kräver minst underhåll och är otroligt driftsäkra. Nackdelen med dessa är att de har inte lika kraftig bromsverkan som till exempelt skivbromsar.

Fotbroms

Standarden som återfinns på de flesta klassiska dam och herrcyklar. Denna broms kräver väldigt lite underhåll men begränsas om du vill ha fler växlar. Dessa tillhör nämligen specifika typer av nav (hjul) som har inkapslade växlar, till exempelt Shimano Nexus. Nackdelen med dessa är att det krävs mer kraft för att bromsa ordentligt jämfört med andra, samt att du måste ha fötterna i specifika lägen för att kunna få ut den begärda kraften.

Skivbroms

De moderna bromsarna på bland annat mountainbikes, hybrider och ett flertalet elcyklar. Dessa baseras på ett bromsok som klämmer åt kring en skiva av metall vid hjulets nav (mitten på hjulet). Detta är väldigt likt de system som återfinns på både bilar och motorcyklar och anses vara det absolut bästa i dagens läge. Dessa är de kraftigaste bromsarna, kräver relativt lite underhåll och är väldigt driftsäkra och finns som både mekaniska (med vajer) och hydrauliska (slutet system med olja).

Hydraulisk skivbroms
Styrlager:BGM Comp, threaded, semi-integrated, 1 1/8"
Styre:BGM Comp, riserbar, backsweep: 30°
Styrstam:BGM Comp, Vario, clamp diameter: 25.4 mm
Handtag/Styrlinda:BGM Comfort, Ergo, double density, clamp version
Sadel:Ergon ST10
Sadelstolpe:Post Moderne PM-780E, suspension
Pedaler:Trekking alloy
Utrustning
Belysning:B&M Upp N Plus, 30 Lux, LED, standlight B&M Toplight 2 C Plus, LED, standlight
Skärmar:SKS, with stainless stays
Stöd:Atran
Pakethållare:BGM Trekking alloy, Racktime Snapit System, integrated fender mount
Storlekstabell
storleksguide

Andra produkter i serien Bergamont Horizon

Bergamont Hybridcykel Horizon 6 Lady VIOLET
 • Trekking/hybrid, dämpare
 • Dynamonav, fullt utrustad
9 890 kr
10 490 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 44
 • 48
 • 52
 • 56cm
Bergamont Hybridcykel Horizon N7 CB Gent GREY
Finns i lager
 • 48
 • 52
 • 56cm
 • 60cm
 • 64cm
Bergamont Hybridcykel Horizon 6 Lady BLACK
Finns i lager
 • 44
 • 48
 • 52
 • 56cm
Bergamont Hybridcykel Horizon 6 Gent GREY
Finns i lager
 • 48
 • 52
 • 56cm
 • 60cm
 • 64cm

Liknande Produkter

Kronan Hopfällbar Cykel Permis U6 20" 6-växlad svart
 • Smidig och praktisk
 • Går att fällas ihop för förvaring
4 990 kr
5 490 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 20
Kronan Herrcykel Rask H1 1-Växlad Olivgrön
 • Elegant och snabb
 • Minimalistisk
4 990 kr
5 999 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 55cm
Bergamont Hybridcykel Horizon 6 Gent NOCOLOR
 • Trekking/hybrid, dämpare
 • Dynamonav, fullt utrustad
8 990 kr
10 490 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 48
 • 52
 • 56cm
 • 60cm
 • 64cm
Winther Herrcykel 4 7-växlad SANDBLÄSTRAD SVART M. SVART
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 5–10 dagar
 • 50
 • 54cm
 • 56cm
 • 60cm
Electra Loft 7D Step-Over
5 064 kr
5 690 kr
Kampanj
Finns i lager. OBS! Leveranstid: 5–10 dagar
 • M
 • L

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan